Zszywko tak żywopłot jest z grabów, ale moje doświadczenie na razie jest marne bo sadzony był jesienią, a wiosną kilka sztuk zaatakowała nornica i słabiej rosną. Na pewno musi być dojście z dóch stron, aby można go ciąć, przyrasta raczej szybko, na forum kilka osób ma to już w 3 roku był bardzo ładny i wysoki.
Ja grabowym żywopłotem jestem zachwycony i mam nadzieję, że mój też będzie zachwycał za dwa lata
Floksy mam w 3 odmianach Red Carrabien, Purple Flame i Adessa ROse Eye.
Aganiu mimo sporego jarmarku kolorystycznego na żywo jest to delikatniejsze w odbiorze chyba, że po prostu się już przyzwyczaiłem

ale bardzo to lubię i nie narzekam.
Bylinówka jakiś efekt pokaże dopiero w przyszłym roku, w tym to będzie można pokazać fragmentami, ale już widzę, że muszę jedną grupę bylin przesadzić bo gryzie mi się odcień zieleni
Wojtku niestety nie. Munstead Wood nie jest tak łatwo zdobyć, ale będę szukał bo innej nie chce.
Iwonko myślę, że gdybym się bardziej postarał kolorów mogłoby być jeszcze więcej, ale tyle chyba jednak wystarczy

na szczęście mam kilka zakątków, gdzie nie ma tylu kolorów.
Lilie sam wsadziłem w doniczki w zeszłym roku w czasie trwania największych rewolucji i tak rosną w tych doniczkach do dzisiaj i czekam aż zakwitną bo nie pamiętam, która to która

Do gruntu sadzę w koszyczki z siatki z włókna szklanego do zatapiania w kleju

Jesienią pokazywałem, powinna chronić przed gryzoniami, a przy okazji łatwiej się będzie wykopywać
Bożenko cała strategia pomieszczenia rodków jest już przygotowana i na szczęście nie kupowałem ich na potęgę, takich, które mogą być wielkie mam tylko 4 reszta to raczej kompaktowa, któa jakoś sobie musi dać radę z tym miejscem, któe dostały, azalie wielkokwiatowe troszkę przycinam i pilnuje wymykjących się gałązek.
Na szczęście w pore Cię poznałem i zobaczyłem ogród bo w planach miałem jeszcze 8 różaneczników, nie wiem co bym z nimi zrobił

Planuję posadzić u siostry 13-15 krzewów, ale głównie yakushimanum i z odpowiednią ilością miejsca na przyszłość

Będe miał kolejne do podziwiania. Mam już Fantastica, Jan III Sobieski i Władysław Łokietek, wszystkie w miarę powoli rosną