Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

wojtas2101 21:52, 03 cze 2015

Łukaszu
Jak róże, kupiłeś te odmiany które szukałeś.
Iwk4 22:04, 03 cze 2015

Luki napisał(a)
Troszkę zdjęć z wczoraj, jarmark już powoli się kończy

No nie
Jak można mieć tak kolorowo ? Zazdroszczę
Łuki, na jednej fotce masz lilie w doniczkach. Kupowałeś czy sam wsadzałeś w doniczki ?
Bogdzia 22:28, 03 cze 2015

U mnie taki sam jarmak tylko bez uporzadkowania. Ja go lubie i Twóim jestem zachwycona tylko jak Ci urosna takie jak moje to gdzie je zmieścisz?Pozdrówka serdeczne i dzieki jeszcze raz za piwonie.
Luki 23:33, 03 cze 2015

Zszywko tak żywopłot jest z grabów, ale moje doświadczenie na razie jest marne bo sadzony był jesienią, a wiosną kilka sztuk zaatakowała nornica i słabiej rosną. Na pewno musi być dojście z dóch stron, aby można go ciąć, przyrasta raczej szybko, na forum kilka osób ma to już w 3 roku był bardzo ładny i wysoki.
Ja grabowym żywopłotem jestem zachwycony i mam nadzieję, że mój też będzie zachwycał za dwa lata

Floksy mam w 3 odmianach Red Carrabien, Purple Flame i Adessa ROse Eye.

Aganiu mimo sporego jarmarku kolorystycznego na żywo jest to delikatniejsze w odbiorze chyba, że po prostu się już przyzwyczaiłem ale bardzo to lubię i nie narzekam.
Bylinówka jakiś efekt pokaże dopiero w przyszłym roku, w tym to będzie można pokazać fragmentami, ale już widzę, że muszę jedną grupę bylin przesadzić bo gryzie mi się odcień zieleni

Wojtku niestety nie. Munstead Wood nie jest tak łatwo zdobyć, ale będę szukał bo innej nie chce.

Iwonko myślę, że gdybym się bardziej postarał kolorów mogłoby być jeszcze więcej, ale tyle chyba jednak wystarczy na szczęście mam kilka zakątków, gdzie nie ma tylu kolorów.
Lilie sam wsadziłem w doniczki w zeszłym roku w czasie trwania największych rewolucji i tak rosną w tych doniczkach do dzisiaj i czekam aż zakwitną bo nie pamiętam, która to która Do gruntu sadzę w koszyczki z siatki z włókna szklanego do zatapiania w kleju Jesienią pokazywałem, powinna chronić przed gryzoniami, a przy okazji łatwiej się będzie wykopywać

Bożenko cała strategia pomieszczenia rodków jest już przygotowana i na szczęście nie kupowałem ich na potęgę, takich, które mogą być wielkie mam tylko 4 reszta to raczej kompaktowa, któa jakoś sobie musi dać radę z tym miejscem, któe dostały, azalie wielkokwiatowe troszkę przycinam i pilnuje wymykjących się gałązek.
Na szczęście w pore Cię poznałem i zobaczyłem ogród bo w planach miałem jeszcze 8 różaneczników, nie wiem co bym z nimi zrobił
Planuję posadzić u siostry 13-15 krzewów, ale głównie yakushimanum i z odpowiednią ilością miejsca na przyszłość Będe miał kolejne do podziwiania. Mam już Fantastica, Jan III Sobieski i Władysław Łokietek, wszystkie w miarę powoli rosną
Luki 23:38, 03 cze 2015

Jestem ostatnio w ogromnym niedoczasie, nic nie układa się tak jak bym chciał, ale cóż takie życie. Jak miałem komuś coś wysłać, napisać itp to proszę się przypomnieć bo zapewne zapomniałem.

W ogrodzie woda przelewa się w olbrzymich ilościach, dziękuje dziadkowi, że wykopał studnie dzięki której mogę sobie lać prawie do woli bo jeszcze czas jest potrzebny, a nawadnianie pomaga, ale wszystkiego nie załatwi, trzeba podlać dodatkowo warzywnik, doniczki, trawnik i dwie rabaty, a to też trochę czasu zajmuje.

Jutro będą zdjęcia, piwonie zakwitły, o fioletowych i ciemnych żurawkach pamiętam.
Zauważyłem też, że mnóstwo pędów kwiatowych pojawia się an liliowcach, będzie co podziwiać w tym roku
zszywka 23:50, 03 cze 2015

Luki Bardzo dziękuję za odpowiedz,chyba przekonałeś mnie do grabów i czekam z niecierpliwością na zdjęcia piwoni

Nikita 08:23, 04 cze 2015

Łukasz macham weekendowo...miłego wypoczynku w bajecznie kolorowym ogrodzie
bozga 16:58, 04 cze 2015

No to czekamy na te jutrzejsze zdjęcia, napięcie rośnie
omelka1 17:04, 04 cze 2015

Lista oczekujących się wydłuża.
Agatan24 17:06, 04 cze 2015

I ja czekam