Iwonko ja to bym i z chęcią przyjechał, ale daleko pomijając już moje obecne ograniczenia.
Podaj wymiar i gdzie ma być, żaden problem akurat rośliny z mojej rabaty znam dobrze

to łatwiej zaplanować, ale wiadomo trzeba ilość gatunków ograniczyć wraz z zmniejszeniem rabaty.
Co do planów, pamiętasz, że był schematyczny i wyznaczał strefy, jest tak nadal, jedynie hortensje zmieniły miejsce i w ich miejsce poszły ostróżki, kilka drobnych zmian było, coś dosadziłem, ale ogólnie zamysł i dobór roślin z mojej pierwotnej listy zachowany gdzieś w 75% bo później powiększyłem rabatę i dokupiłem zachcianki, które bardzo dobrze się wpasowały, a kilka miejsc od początku założyłem, że obsadzę tym co znajdę i mi się spodoba. W tym roku nie ma traw bo wszystkie wypadły łącznie 11, 3 miskanty już dosadziłęm, ale małe. Dosadzę niedługo tylko rozplenice i traw będzie mniej niż pierwotnie bo pysznogłówki mi się zbyt rozszalały
Przed pysznogłówką jest kocimiętka, kwitnie nadal, ale gdy zakwitną floksy które są między pysznogłówką a kocimiętką ta pójdzie do częściowego wycięcia, bo robię to stopniowo by nie robić wielkiej dziury w rabacie.
Gosiu a ja tylko co chwilę chodzę i coś podcinam by mi zbyt buksów nie zaciskało bo później nie przyrastają w tych miejscach, ale coś za coś