Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

LeniwaOla 09:58, 09 kwi 2016

leon60 napisał(a)

Witaj u mnie! fajnie, że się ujawniłaś
Każdy od czegoś zaczynał, ja już trzeci sezon pracowicie rozpoczęłam
Co tu robisz ? inspirujesz się, pytasz, podglądasz, myslisz, nie możesz spać a potem działasz jeśli oczywiście potrzebujesz zmian
I tym sposobem polskie ogrody pięknieją

Pozdrawiam dziękując za miłe słowa

To jest chyba jedyne miejsce gdzie za słowa "wariatka ogrodowa" się dziękuje . Wszyscy tu mamy kompost w głowie

Inspiruję się od dawna, w pytaniach dopiero się rozkręcam, O to prawdziwa skarbnica wiedzy PRAKTYCZNEJ!! A spanie wychodzi mi najlepiej . Zmieniam mój ogród od zeszłego roku, ale trochę to psu w budę, bo właśnie zaczynamy budowę nowego domu, więc jak tu skończę to akurat się wyprowadzę... Dlatego szukam tanich i szybkich rozwiązań. Ta sesleria, o której tu sporo mnie zainteresowała. Miała być hakone, ale się chyba nie doczekam efektu i słońce tam pali do 16. Potrzebuję trawy na skarpetę, tak do 40 cm. Może coś doradzisz?

A tymczasem życzę miłego weekendu na łopacie
kasja83 10:07, 09 kwi 2016

Hej Olu-skopiowałam sobie ściągę o seslerii-bo przymierzam się właśnie do sadzenia kwadratów w nogach grabów.
Pisałaś też, że myślisz o jeżówkach odmianowych-polecisz coś??Ja generalnie bardziej myślę o odcieniach różowych- i tak rozglądam się za czymś fajnym.
agata19762 10:46, 09 kwi 2016

leon60 napisał(a)

rozumiem mnie te koszty ominęły bo tablicę wcześniej zmieniał eM

s. heufleriana ma Pan Bylinowy, skalną widziałam w zeszłym roku na Paderewskiego innych odmian brak ....

Zatem muszę eMa do Rz.wyciągnąć...

lojalna_ 15:04, 09 kwi 2016

Oluś masz rabate słoneczna do 14 a potem cień ? Da tam rade latria jezowki i FC.?
nawigatorka 15:48, 09 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Oluś masz rabate słoneczna do 14 a potem cień ? Da tam rade latria jezowki i FC.?
pytasz Ole ale jesli moge to z dowoadczenia liatra i FC na pewno
leon60 16:55, 09 kwi 2016

LeniwaOla napisał(a)

To jest chyba jedyne miejsce gdzie za słowa "wariatka ogrodowa" się dziękuje . Wszyscy tu mamy kompost w głowie

Inspiruję się od dawna, w pytaniach dopiero się rozkręcam, O to prawdziwa skarbnica wiedzy PRAKTYCZNEJ!! A spanie wychodzi mi najlepiej . Zmieniam mój ogród od zeszłego roku, ale trochę to psu w budę, bo właśnie zaczynamy budowę nowego domu, więc jak tu skończę to akurat się wyprowadzę... Dlatego szukam tanich i szybkich rozwiązań. Ta sesleria, o której tu sporo mnie zainteresowała. Miała być hakone, ale się chyba nie doczekam efektu i słońce tam pali do 16. Potrzebuję trawy na skarpetę, tak do 40 cm. Może coś doradzisz?

A tymczasem życzę miłego weekendu na łopacie

Na temat hakone się nie wypowiem bo nie posiadam ale dziewczyny mają zielone na słońcu i jest ok
Trawa na skarpetę w jakiej tonacji kolorystycznej Cię interesuje ?

łopatą nic nie podziałałam, pogoda paskudna
leon60 16:56, 09 kwi 2016

kasja83 napisał(a)
Hej Olu-skopiowałam sobie ściągę o seslerii-bo przymierzam się właśnie do sadzenia kwadratów w nogach grabów.
Pisałaś też, że myślisz o jeżówkach odmianowych-polecisz coś??Ja generalnie bardziej myślę o odcieniach różowych- i tak rozglądam się za czymś fajnym.

Kocham różowe jakiej wysokości szukasz ?
Uwielbiam Vintage Wine i będę powtarzać na nowej rabacie, Secret Affair, Piccolino
Piękna jest Fatal Attraction, Rubinstern, Magnus, Solar Flare, Green Eyes, Pink Double Delight, Ruby Glow,
leon60 16:57, 09 kwi 2016

agata19762 napisał(a)

Zatem muszę eMa do Rz.wyciągnąć...

leon60 16:57, 09 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)

Asia już odpowiedziała
jeżówki też powinny dać rady ale im więcej słońca tym lepiej szybciej zakwitają, musisz przetestować jeśli bardzo je chcesz
leon60 18:07, 09 kwi 2016

s. jesienna dla Jagody ładnie odbiła po ścięciu ma już 25cm wysokości

pogoda paskudna...

przy okazji s.skalna