Wiesz co, Ola... ja przed limkami poszerzałam rabatę, żeby jak najwięcej zmieścić. ale pierwszy rząd carexów i szałwii posadziłam dopiero 60cm od limek... Chyba za daleko... najwyżej dołożę Twoje przygotowania do akcji "sadzenie" wyglądają profesjonalnie. Zerknęłam na ramkę wokół słupów... bo ostatnio znowu myślę, czy jednak nie zakryć swojego tujami zamiast bluszczem... Ciekawa jestem, jak wyjdzie u Ciebie. Trzymam kciuki.
Marta ja bym jeszcze poszerzyła ale przy prostych liniach robi mi się już wąski pasek trawnika wzdłuż domu i na więcej sobie nie pozwolę
Co do słupa... warto na pewno go zamaskować thujami.U mnie jest mały problem bo służy za oświetlenie uliczne i pare razy w roku ktoś na niego wychodzi. Nie byłoby problemu gdyby nie podłącz do sąsiada na jego nodze od rabaty... i panowie ostatnio mi oznajmili ze muszą wchodzić od strony widocznej a cokolwiek co będzie koło niego rosło nie moze przekroczyć 1,5 metra.... durne wymogi...
Miały być thuje będą cisy, poczekam urosną a i tak nie miałabym co z nimi zrobić