Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

Msazalka18 09:32, 12 paź 2017

Zmiany super ale przecież nikogo to nie dziwi Ogród piękny przemyślany ach Może któryś kawałek Ci się znudził i chcesz oddać w dobre ręce Jestem chętna

Olu przyszłam do Ciebie po poradę Powiedz proszę jaką trawę posadziłabyś między żywopłotem z cisu, a hortensją (silver dolar, diamantino rosną do 1,5m) Trawa ta ma narazie przysłonić troszkę sąsiadów, a za kilka lat robić fajne tło dla hortensji Masz jakiś pomysł????

Słoneczko u nas ciepło i kusi ogrodnika
Miłego dnia
leon60 18:46, 12 paź 2017

atena35 napisał(a)
Ola , cudnie jest.
Podglądam, podziwiam i będę się inspirowała.
Dziękuję za twój ogród.

Kochana gdzie byłaś jak Cię nie było ??? mów szybko
leon60 18:46, 12 paź 2017

effka napisał(a)
Mamusiu jak u Ciebie pięknie!!! To taki ogrodowy raj na ziemi. Moje ukochane trawy, hortensje, no i corten, cudo. Motywacja i inspiracja dla mnie. Z tego co wywnioskowałam ML najlepiej rosną w pełnym słońcu? One mają 3 lata? Hortki to limki? A red barony małe sadzilas? Ile mają? Pozdrawiam serdecznie

Dzięki za miłe słowa
ML przy podjeździe mają 4 lata, reszta 3 i faktycznie najlepiej im na pełnym słońcu.
Hortensje mam Limelight i Polar Bear. Barony sadziłam malusie, sadzonki z doniczek 5x5 kroiłam na cztery i już w kolejnym roku był zbity pas, aktualnie mają 3 sezon.
leon60 18:47, 12 paź 2017

makkasia napisał(a)
Jak zwykle jestem w szoku, że można tak ...a brakuje mi słów - niesamowity ogród jesteście tak twórczy...pracowici dla mnie to jest sztuka ogrodowa najwyższej próby
macham puki jeszcze mogę
Ps Grab wpisał się idealnie

Bardzo się cieszę, że nowa rabata się podoba. Długo nad nią dumałam bo nie dość, ze przed samym domem to jeszcze musiała dobrze wyglądać z każdej strony
Pomysłów w głowie dużo tylko niestety czasu na realizację jak na lekarstwo.

Kasya napisał(a)

szkoda tamtego iglaczka, ale jak jest lzej to lepiej to wyglada
niech rosnie zdrowo

Właśnie chodziło o to żeby było lżej, tuja za bardzo przytłaczała to miejsce.

Msazalka18 napisał(a)
Zmiany super ale przecież nikogo to nie dziwi Ogród piękny przemyślany ach Może któryś kawałek Ci się znudził i chcesz oddać w dobre ręce Jestem chętna

Olu przyszłam do Ciebie po poradę Powiedz proszę jaką trawę posadziłabyś między żywopłotem z cisu, a hortensją (silver dolar, diamantino rosną do 1,5m) Trawa ta ma narazie przysłonić troszkę sąsiadów, a za kilka lat robić fajne tło dla hortensji Masz jakiś pomysł????

Słoneczko u nas ciepło i kusi ogrodnika
Miłego dnia

Jak coś dam znać
Trawy za hortensjami muszą być dość wysokie, zależy też w jakim rozstawie masz posadzone hortki. Najlepsze będą chyba miskanty np. Gracki, Graziella, ML do niższych hortek i na tle cisów wyglądają super.

U mnie dziś też była piękna pogoda
asiak 18:58, 12 paź 2017

Olu, Twój ogród wręcz wymuskany A liście zapewne masz wszędzie sztuczne, bo ani jednego nie widzę na trawniku
Pięknie Olu
eVka 01:19, 13 paź 2017

leon60 napisał(a)

Dzięki za miłe słowa
ML przy podjeździe mają 4 lata, reszta 3 i faktycznie najlepiej im na pełnym słońcu.
Hortensje mam Limelight i Polar Bear. Barony sadziłam malusie, sadzonki z doniczek 5x5 kroiłam na cztery i już w kolejnym roku był zbity pas, aktualnie mają 3 sezon.

Dziękuję za odpowiedź, bardzo mi pomogłaś, jadę do szkółki ogrodniczej i muszę zaplanować zakupy. Gęsto sadziłaś red barony? Nie ukrywam, że chce troszkę zgapić od Ciebie taki trawiasty czerwony pas na froncie rabaty
Magda70 10:17, 13 paź 2017

Obłędne masz te red barony.

O całej reszcie nie wspomnę
leon60 11:02, 13 paź 2017

asiak napisał(a)
Olu, Twój ogród wręcz wymuskany A liście zapewne masz wszędzie sztuczne, bo ani jednego nie widzę na trawniku
Pięknie Olu

Fajnie byłoby dziś wiatr głowę urywa... zawaliły mnie cholerne brzozy sąsiada a już niedługo zawalą topole choć je mimo wszystko łatwiej się sprząta.