Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 10:52, 17 lut 2018

nawigatorka napisał(a)
to byli przy drugiej córce po porostu instynkt samozachowawczy kiedyś mojej młodszej Pirani opowiem ze pierwszy sklep w jakim byla to szkolka

Ja też się nie oszczędzałam to nie leży w mojej naturze
leon60 10:52, 17 lut 2018

AngelikaX napisał(a)

Ja w ciąży dość zaawansowanej trawnik kosiłam eM jakoś nie po mojemu to czynił, ewentualnie kosz opróżniał bo wiadomo ciężki

Cały ubiegły sezon tydzień w tydzień kosiłam trawnik bo też musi być po mojemu a mam go dość sporo, eM tylko rowy kosi
Jak to mówią ciąża nie choroba
leon60 10:53, 17 lut 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ja będę testować niedługo co mi się uda robić w ogródku w ciąży kończę zaraz drugi trymestr, do wiosny jeszcze chwila, a tyyyyyle do zrobienia na wiosnę

W ciąży mimo wszystko chyba łatwiej niż z małym dzieckiem ? nie mam doświadczenia też będę testować niedługo
Powodzenia na końcówce !
Kasia_CS 11:27, 17 lut 2018

Wiesz co, jak Kuba był mały to dopiero się wprowadzilismy (miał 3 miesiące) i przez pierwszy rok jego życia nie miałam pojęcia o grzebaniu w ziemi, ani pomysłu na ogródek tym bardziej. W domu nie wszystko było zrobione i wciąz dużo kartonów nas otaczało (przeprowadzka była pod koniec lipca). Ale na kolejną wiosnę już ostro działałam i kazdą drzemkę wykorzystywałam na darcie darni, przekopywanie BYło mega i też pomogło w powrocie do pełnej formy Mając już ogródek (bo mojego ogrodem nazwać się nie da) pewnie przy drugim dziecku będę spędzala czas do oporu na jakichś ogrodowych pracach (chyba, że córka będzie egzemplarzem tak wymagającym, że nie pozwoli ).

Na razie wydaje mi się, że na chwilę obecną brzuch mi bardzo nie będzie przeszkadzał w jakichś "przesadzankach", ale wiosna jeszcze nie przyszła, a brzuch ciągle rośnie (termin mam na koniec maja)

Trudniej działać ogrodowo jak dziecko zaczyna jeść kamienie, korę, trawę itp Więc etap zanim zacznie się przemieszczać ogrodowo jest chyba najlepszy A akurat się zdążycie dotrzeć do rozpoczęcia sezonu Będzie super
ana_art 12:07, 17 lut 2018

leon60 napisał(a)

Jak to mówią ciąża nie choroba

też wychodzę z tego założenia
niestety większość kobiet zachowuje się inaczej...
Magleska 12:18, 17 lut 2018

a jak kruszynka mała się chowa ? grzeczna na pewno .....
ja też z brzuchem ryłam w ogrodzie ...a jak już była na świecie ,to na 5 rano budzik nastawiałam i do ok 8 działałam w ogrodzie póki spała
siakowa 13:20, 17 lut 2018

Magleska napisał(a)
a jak kruszynka mała się chowa ? grzeczna na pewno .....
ja też z brzuchem ryłam w ogrodzie ...a jak już była na świecie ,to na 5 rano budzik nastawiałam i do ok 8 działałam w ogrodzie póki spała
chylę głowę
Wiolka5_7 13:49, 17 lut 2018

siakowa napisał(a)
chylę głowę

ja też
Ewik 17:59, 17 lut 2018

Dziecięcy temat w toku ☺
Mam pytanie do posiadaczek seslerii skalnej - jak teraz u Was wygląda ?
W zeszłym roku prezentowała się fajnie a teraz kupa siana . Mam są w 3 miejscach i wszędzie straszy .
leon60 18:29, 17 lut 2018

Kasia_CS napisał(a)
Wiesz co, jak Kuba był mały to dopiero się wprowadzilismy (miał 3 miesiące) i przez pierwszy rok jego życia nie miałam pojęcia o grzebaniu w ziemi, ani pomysłu na ogródek tym bardziej. W domu nie wszystko było zrobione i wciąz dużo kartonów nas otaczało (przeprowadzka była pod koniec lipca). Ale na kolejną wiosnę już ostro działałam i kazdą drzemkę wykorzystywałam na darcie darni, przekopywanie BYło mega i też pomogło w powrocie do pełnej formy Mając już ogródek (bo mojego ogrodem nazwać się nie da) pewnie przy drugim dziecku będę spędzala czas do oporu na jakichś ogrodowych pracach (chyba, że córka będzie egzemplarzem tak wymagającym, że nie pozwoli ).

Na razie wydaje mi się, że na chwilę obecną brzuch mi bardzo nie będzie przeszkadzał w jakichś "przesadzankach", ale wiosna jeszcze nie przyszła, a brzuch ciągle rośnie (termin mam na koniec maja)

Trudniej działać ogrodowo jak dziecko zaczyna jeść kamienie, korę, trawę itp Więc etap zanim zacznie się przemieszczać ogrodowo jest chyba najlepszy A akurat się zdążycie dotrzeć do rozpoczęcia sezonu Będzie super

Mam nadzieję, że się z córcią dogadamy i ogród nie zarośnie chwastami
Już bym chętnie coś pokopała, muszę się pozbyć 4kg a do tego łopata idealna
Jedzenie kamieni i kory będziemy przerabiać w następnym roku ufff