Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 13:45, 20 sie 2018

anna_t napisał(a)
a co to jest szpalet?

powiedz mi polarki też tniesz tak nisko jak limki?
moje leżą w tym roku, myślisz że takie cięte przez ostatnie 3 lata nad 3 oczkiem teraz mogłabym na wiosnę ciachnąć nad 1 oczkiem tych grubych pędów?

nie wiesz co to szpaleta okienna/drzwiowa ? u nas ten wpust jak i w altance z drewna

polarki ciacham tak samo jak limki, ja bym cięła na 1 oczkiem
leon60 13:45, 20 sie 2018

nawigatorka napisał(a)
Tez lubie puchaty sierpień niwa drewutnia tak? Ładniutko

Stara przypominała szopę i wyleciała w kosmos

jeszcze ''trójkącik'' czeka na przeróbkę
eVka 13:45, 20 sie 2018

Oj ale się naoglądałam, w kółko i w kółko, no pięknie, równiutko, czyściutko jaka masz odmianę zawilców, jakie duże rosną? Czy żagiel tarasowy sprawdza się przy silnych wiatrach i deszczu? Szukam alternatywy dla parasola, który mnie wkurza...
Drewutnia będzie stylowa, cała z drewna, malowana na szaro?
leon60 13:51, 20 sie 2018

effka napisał(a)
Oj ale się naoglądałam, w kółko i w kółko, no pięknie, równiutko, czyściutko jaka masz odmianę zawilców, jakie duże rosną? Czy żagiel tarasowy sprawdza się przy silnych wiatrach i deszczu? Szukam alternatywy dla parasola, który mnie wkurza...
Drewutnia będzie stylowa, cała z drewna, malowana na szaro?

Dziękuję
Zawilce różowe miałam pomylone więc nazwy nie znam, białe to Honorine Jobert mają 1,5m
Na żagiel namówiła mnie Asia królowa trzcinników sprawdza się super rozkładamy wiosną zwijamy jesienią.
Drewutnia choć to raczej węglownik-śmieciownik-bajzlownik (drewna w niej nie trzymamy) stylem ma pasować do altany, cała na szaro z drewna, drzwi przesuwne z blachy ale to dopiero na wiosnę.
nawigatorka 13:54, 20 sie 2018

leon60 napisał(a)

Stara przypominała szopę i wyleciała w kosmos

jeszcze ''trójkącik'' czeka na przeróbkę
pamietam pamietam my tez planujemy teraz zrobić jakas podłogę w części gospodarczej za domkiem ogrodnika bo kosić się wygodnie tam nie da i nie wyglada to dobrze.
Wiem ze pisałas sto razy ale co ile sadzilas jesienna?
eVka 13:56, 20 sie 2018

leon60 napisał(a)

Dziękuję
Zawilce różowe miałam pomylone więc nazwy nie znam, białe to Honorine Jobert mają 1,5m
Na żagiel namówiła mnie Asia królowa trzcinników sprawdza się super rozkładamy wiosną zwijamy jesienią.
Drewutnia choć to raczej węglownik-śmieciownik-bajzlownik (drewna w niej nie trzymamy) stylem ma pasować do altany, cała na szaro z drewna, drzwi przesuwne z blachy ale to dopiero na wiosnę.

Właśnie takich wysokich 1,5 m szukam Możesz na priv wysłac gdzie kupowałaś taki żagiel?
Piękna ta drewutnia, szare drewno ostatnio najbardziej mi się podoba.
anna_t 13:59, 20 sie 2018

leon60 napisał(a)

nie wiesz co to szpaleta okienna/drzwiowa ? u nas ten wpust jak i w altance z drewna

polarki ciacham tak samo jak limki, ja bym cięła na 1 oczkiem

nadal nie kumam musze wygooglać

to polarki przytne nad 1 oczkiem, jak mi nie odbiją z tych grubasów to Ci pare sztuk zniknie ciemną nocą
leon60 14:48, 20 sie 2018

nawigatorka napisał(a)
pamietam pamietam my tez planujemy teraz zrobić jakas podłogę w części gospodarczej za domkiem ogrodnika bo kosić się wygodnie tam nie da i nie wyglada to dobrze.
Wiem ze pisałas sto razy ale co ile sadzilas jesienna?

Ja właśnie wszystkie kłopotliwe miejsca do koszenia polikwidowałam i koszenie teraz to czysta przyjemność
Jesienna co 50-55cm
leon60 14:49, 20 sie 2018

anna_t napisał(a)

nadal nie kumam musze wygooglać

to polarki przytne nad 1 oczkiem, jak mi nie odbiją z tych grubasów to Ci pare sztuk zniknie ciemną nocą

nie padną nie martw się ja prawie przy ziemi tnę
Iwk4 15:29, 20 sie 2018

Drewutnia w stylu altanki. Super.
Teraz Olu niewiele do końca