Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 15:51, 19 lut 2019

AngelikaX napisał(a)

Ola czym czyścisz? Jakiś odkurzacz czy ręcznie? Moje mnie w tym roku czekają brrrrr....

ps. Nowy ogród - czyżby plany jakieś? Jakaś wzmianka była kiedyś o tym...

Recznie poczyscilam robota beznadziejna.
Nowy ogrod na emeryture choc mam nadzieje ze uda sie spelnic marzenia o nowym domu i dzialce wczesniej
anna_t 19:24, 19 lut 2019

leon60 napisał(a)

Szkoda, że Polarki cięte tak samo nie chcą tak ładnie stać tzn. stoją do pierwszego deszczu potem musze je wiązać...
mam takie same spostrzeżenia. Limki jednak najlepsze w tym względzie ale niewiem czy się zgodzisz to polarki mają większy kwiat
jolka 19:53, 19 lut 2019

leon60 napisał(a)
Przyszły pomidorki także w tym roku sieję:
- Black From Tula - Black Krim - Columbianum (koktajlowe) - Blondkopfchen (koktajlowe)

i jak co roku:
- Orange Strawberry - Gold Medal - Black Cherry

Zastanawiam się czy nie wziąć z Ciebie przykładu Olusia
Bo na ryneczku to loteria z tymi odmianami.

PS. Pięknie masz o każdej porze roku
leon60 10:33, 20 lut 2019

anna_t napisał(a)
mam takie same spostrzeżenia. Limki jednak najlepsze w tym względzie ale niewiem czy się zgodzisz to polarki mają większy kwiat

Polarki są zdecydowanie ładniejsze
leon60 10:33, 20 lut 2019

jolka napisał(a)

Zastanawiam się czy nie wziąć z Ciebie przykładu Olusia
Bo na ryneczku to loteria z tymi odmianami.

PS. Pięknie masz o każdej porze roku

Miło Cię widzieć
Ja już dawno nie kupuję sadzonek bo sprzedawcy sami nie wiedzą co wyhodowali
jest trochę zabawy i zastawione parapety ale nie ma jak swoje
oliwka1234 15:01, 20 lut 2019

bardzo spodobały mi się Twoje długie jasne płyty ogrodowe czy możesz zdradzić jakiej to firmy oraz jak z ich uzytkowaniem wsród trawy, czy nachodzi na nie mech?
leon60 15:53, 20 lut 2019

oliwka1234 napisał(a)
bardzo spodobały mi się Twoje długie jasne płyty ogrodowe czy możesz zdradzić jakiej to firmy oraz jak z ich uzytkowaniem wsród trawy, czy nachodzi na nie mech?

To zwykle krawezniki stosowane z kostka brukowa tylko grubsze i wyzsze niz te standardowe 100x30x8cm. Nic sie z nimi nie dzieje mam tez w zwirze i to o wiele fajniejsze rozwiazanie bo tak to trzeba ze 3 razy w sezonie obcinac wasy trawie zeby nie zarastaly
Michalk03 23:10, 20 lut 2019

leon60 napisał(a)

Jak to świerki przed tujami nie rozumiem po co ?
Km
1. różnie zależy w którym miejscu, od ulicy 120-140, od strony sąsiada co 110cm
2. sporo przecież to świerk ograniczam cięciem i póki co trzymam wąsko
3. w miarę, ale też bardzo różnie na jednym przyrosty 15cm na innym np. 70cm
4. kupowałam lokalnie kopane z gruntu, to nie egzotyczne drzewo praktycznie w każdej szkółce dostępne nie trzeba specjalnie szukać

Dziękuję za odpowiedź i proszę o poradę. Chciałem posadzić świerki przed tujami ponieważ sąsiad zrobił przecinku swoich choinek i odkrył wszystko. A wiem że świerki szybko rosną i dlatego pomyślałem że można je posadzić. Chyba, że ma Pani może jakiś pomysł na coś innego lub ewentualnie najlepiej poczekać aż tuje urosna.(niestety rosna bardzo wolno ponieważ granicą że starymi choinkami sasiada, które znacznie spowolnily ich wzrost.

Pozdrawiam
leon60 14:46, 21 lut 2019

Michalk03 napisał(a)

Dziękuję za odpowiedź i proszę o poradę. Chciałem posadzić świerki przed tujami ponieważ sąsiad zrobił przecinku swoich choinek i odkrył wszystko. A wiem że świerki szybko rosną i dlatego pomyślałem że można je posadzić. Chyba, że ma Pani może jakiś pomysł na coś innego lub ewentualnie najlepiej poczekać aż tuje urosna.(niestety rosna bardzo wolno ponieważ granicą że starymi choinkami sasiada, które znacznie spowolnily ich wzrost.

Pozdrawiam

Nie wiem co w owej sytuacji radzić. Tuje i świerki razem to bez sensu... albo posadzić duże egzemplarze świerków dość gęsto by za 2-3 sezony stworzyły zieloną gęstą ścianę albo zostawić tuje w spokoju zadbać jakoś o nie i poczekać jak urosną.
Tusiala 10:05, 22 lut 2019

Błyskawiczka z Ciebie
Olu pisałaś że smaragdów w drugim ogrodzie byś nie sadziła ze względu na to, że śmieciuchy... a co w zastępstwie?
Napisz mi proszę jaki duży masz odstęp pomiędzy krawężnikami tymi 100/30.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies