Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 18:12, 27 kwi 2019

malkul napisał(a)
Twoje ciut wiosny oblukałam i malo mi. Pięknie sobie to wszystko wypracowaliście . Niesamowite jak by to zestawić z ogrodem z pierwszych stron Jeden z moich ulubionych ogrodów.

Dziękuję Gosiu dawno tych starych fotek nie oglądałam a czasem warto bo szybko przyzwyczaja się do ładnego
Zmiana goni zmianę, niby tyle zrobione a lista jeszcze długa. Może na jesień uda się pokazać najgorszy koszmarek ogrodowy po zmianach trzymaj kciuki żeby się udało.
Kilka lat temu jak się tutaj zalogowałam i czytałam, że ogród nigdy nie jest skończony śmiać mi się chciało ale po czasie stwierdzam ze to całkowita prawda
oliwka1234 21:22, 27 kwi 2019

co to za trawy?
oliwka1234 21:23, 27 kwi 2019

`masz piekny ogrod czy mozesz podac jakie masz trawy?
leon60 21:38, 27 kwi 2019

oliwka1234 napisał(a)
co to za trawy?

które konkretnie ?
leon60 21:39, 27 kwi 2019

oliwka1234 napisał(a)
`masz piekny ogrod czy mozesz podac jakie masz trawy?

wszystko jest w wątku wystarczy poszperać
MartaKM 22:17, 27 kwi 2019

leon60 napisał(a)

Miskant posadzony co metr da szczelną przysłonę za kilka sezonów, molinia nawet wysoka ma kwiatostany ażurowe do przysłony też się nada ale co nieco będzie widać. Mozna ją posadzić w dwóch rzędach naprzemiennie jak masz miejsce.

To będzie miskant dzięki A mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie (sorki, że tak truję ). Masz cyprysika aurea nana-on jest żółty czy bardziej limonkowy? Nie podoba mi się w ogrodzie żółty kolor ale cyprysik mi sie podoba ale limonkowy bym chciała. Czy da się utrzymać go w ryzach żeby nie rósł za wielki? Tniesz swojego?
leon60 12:44, 28 kwi 2019

MartaKM napisał(a)

To będzie miskant dzięki A mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie (sorki, że tak truję ). Masz cyprysika aurea nana-on jest żółty czy bardziej limonkowy? Nie podoba mi się w ogrodzie żółty kolor ale cyprysik mi sie podoba ale limonkowy bym chciała. Czy da się utrzymać go w ryzach żeby nie rósł za wielki? Tniesz swojego?

Czasem troszkę przytnę ale ogólnie jest dość kompaktowy i żółty
brzydula 08:45, 29 kwi 2019

MartaKM napisał(a)

Może moja opinia będzie przydatna. Jest to ładny odcień zieleni i faktycznie bardziej limonkowy, z tym że moje cyprysy rosną w cieniu i nie wiem jaki odcień będzie w pełnym słońcu. Też bym się obawiała żółego lub gorzej...pomarańczowego.
leon60 09:03, 29 kwi 2019

brzydula napisał(a)

Może moja opinia będzie przydatna. Jest to ładny odcień zieleni i faktycznie bardziej limonkowy, z tym że moje cyprysy rosną w cieniu i nie wiem jaki odcień będzie w pełnym słońcu. Też bym się obawiała żółego lub gorzej...pomarańczowego.

w słoncu są żółte na pewno nie pomarańczowe
lindsay80 19:48, 30 kwi 2019

Ola jesteś niedoścignionym wzorem jeśli chodzi o porządeczek w ogrodzie.
Jak zawsze u Ciebie pięknie, pokaż aktualną wiosnę, bo pewnie od ostatnich zdjęć zaszły duże zmiany.