Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

Borbetka 10:28, 01 lip 2014

Olu, Twój ogród się zmienia, że nie nadążam . Pewnie w rzeczywistości jest jeszcze piękniej niż na fotkach.
leon60 10:35, 01 lip 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Po świerku częstsze wizyty u Waszego Pana Bylinowego?

Może nie koniecznie bo tu chodziło o przestrzeń ale będzie mała różanka z bylinami na tyłach ogrodu wtedy musowo pana Bylinowego nawiedzać tam jest tyle chciejstw ze głowa boli
leon60 10:35, 01 lip 2014

Zeta napisał(a)
No to ja popatrzę na te szaleństwa u Ciebie .....zobaczymy co wymyślisz

leon60 10:37, 01 lip 2014

Borbetka napisał(a)
Olu, Twój ogród się zmienia, że nie nadążam . Pewnie w rzeczywistości jest jeszcze piękniej niż na fotkach.

Postanowiłam,ze w tym roku zmieniam front więc jadę z koksem
Monia według mnie to na fotkach wszystko wygląda lepiej
beta 10:42, 01 lip 2014

Akcję 'świerk' obejrzałam...domyslam się że cięzko go już było w ryzach utrzymać?...ja mam większość działki otoczonej dużymi świerkami , tymi zwykłymi , więc wiem co to znaczy...też miałam myśl, żeby w cholerę wyrwać i zastapić np. serbami...póki co rosną...ale nigdy nic nie wiadomo...a ludziska...no cóż...gadali i gadac będą...zwłaszcza w sprawach, któe nie koniecznie powinny ich obchodzić

pozdrawiam Olu i czekam na nowe nasadzenia
makkasia 12:25, 01 lip 2014

Olu szczęka mi opadła YYYYYYYYYYYYY ja kocham geometryczne rabaty a ty masz jak z pod linijki, ślicznie
Będę podglądać, zgapiać, i trzymać kciuki za dalsze poczynania
Macham
leon60 21:45, 01 lip 2014

beta napisał(a)
Akcję 'świerk' obejrzałam...domyslam się że cięzko go już było w ryzach utrzymać?...ja mam większość działki otoczonej dużymi świerkami , tymi zwykłymi , więc wiem co to znaczy...też miałam myśl, żeby w cholerę wyrwać i zastapić np. serbami...póki co rosną...ale nigdy nic nie wiadomo...a ludziska...no cóż...gadali i gadac będą...zwłaszcza w sprawach, któe nie koniecznie powinny ich obchodzić

pozdrawiam Olu i czekam na nowe nasadzenia

Beatko przycinanie świerka od pewnego czasu stało się bardzo uciążliwe... a dwa jak pisałam wcześniej obok lipa, stało jedno na drugim dosłownie i coś trzeba było wyciepać...sama zobacz

i teraz

w drugą stronę od oczka

Co do świerków pospolitych też mam ich sporo, całe tyły. Grubo ponad 20 lat temu rodzice posadzili mikruski by od łąk troszkę przysłonić. Wszyscy piszą ze pospolite nie mają uroku ale ja wcale tak nie uważam, bardzo lubię tę zieloną ścianę tym bardziej, że nic poza cięciem z nimi nie robię, tzn eM tnie
Nie wyrzucaj swoich

Niech tylko thuje szybko rosną bo nie mogę patrzeć na ten paskudny płot.... aha i tu będzie mała różanka z bylinami
leon60 21:47, 01 lip 2014

makkasia napisał(a)
Olu szczęka mi opadła YYYYYYYYYYYYY ja kocham geometryczne rabaty a ty masz jak z pod linijki, ślicznie
Będę podglądać, zgapiać, i trzymać kciuki za dalsze poczynania
Macham

Jak mi miło, dziękuję
Zgapiaj do woli
Odmachuję
Juzia 21:52, 01 lip 2014

Lipa sama o niebo lepiej wygląda. Nowocześniej
hehe
kasiula79 21:55, 01 lip 2014

Ola możesz napisać jakie wysokie są jeżówki Piccolino, te które ostatnio zakupiłaś???? kombinuję, że może ich wsadzę na rabatę kulkowo-frostową przy tarasie....