Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 21:33, 02 lip 2014

ewakatowice napisał(a)

Olcia, jeżówka wystrzałowa
Moje ciągle w pąkach i nie wiem jakie będą

Zatem czekam z Tobą na pokaż pięknych panien
Moje różowe i białe od Małej Mi leniwe...
leon60 21:35, 02 lip 2014

Kolejny kroczek do przodu i znów przekopywanie i wybieranie korzonków... bleeee ale tyle zrobiłam to i z tym dam jakoś rady
Był tu jakiś świerk ?
Donia72 21:57, 02 lip 2014

Olka, co Ty znowu kombinujesz?Co tam będziesz wsadzać? A po świerku ani śladu, chyba faktycznie go tam wcale nie było
kasiula79 22:01, 02 lip 2014

Ola no muszę Ci się przyznać - odgapiłam od Ciebie Piccolino i red baronka; jeżówkę wsadzę przy tarasie między frostety, a red baronka nie mam pojecia gdzie upcham

pozdrawiam i podziwiam pracowitość
asica 22:03, 02 lip 2014

leon60 napisał(a)

Co do świerków pospolitych też mam ich sporo, całe tyły. Grubo ponad 20 lat temu rodzice posadzili mikruski by od łąk troszkę przysłonić. Wszyscy piszą ze pospolite nie mają uroku ale ja wcale tak nie uważam, bardzo lubię tę zieloną ścianę tym bardziej, że nic poza cięciem z nimi nie robię, tzn eM tnie
Nie wyrzucaj swoich

Niech tylko thuje szybko rosną bo nie mogę patrzeć na ten paskudny płot.... aha i tu będzie mała różanka z bylinami

Jak to się stało, że ja nie widziałam tego pięknego warzywaniaka. Tak u Ciebie wszystko pod linijkę. Trochę zazdroszczę,
Szkoda, że u mnie nikt nie wpadł na pomysł, że świerki należało ciąć póki były małe. Teraz z nimi nieogar.
leon60 22:24, 02 lip 2014

Donia72 napisał(a)
Olka, co Ty znowu kombinujesz?Co tam będziesz wsadzać? A po świerku ani śladu, chyba faktycznie go tam wcale nie było

To będzie przedłużenie rabaty żwirowej szpaler ML i żywopłocik buksikowy
Przeszczepiłam darń a teraz cudownie mi ją podlewa
leon60 22:24, 02 lip 2014

kasiula79 napisał(a)
Ola no muszę Ci się przyznać - odgapiłam od Ciebie Piccolino i red baronka; jeżówkę wsadzę przy tarasie między frostety, a red baronka nie mam pojecia gdzie upcham

pozdrawiam i podziwiam pracowitość

Byłam widziałam ekstra zakupy
Barona na pewno gdzieś upchasz
Buziaki
Donia72 22:25, 02 lip 2014

Olka, podziwiam Cię
leon60 22:27, 02 lip 2014

asica napisał(a)

Jak to się stało, że ja nie widziałam tego pięknego warzywaniaka. Tak u Ciebie wszystko pod linijkę. Trochę zazdroszczę,
Szkoda, że u mnie nikt nie wpadł na pomysł, że świerki należało ciąć póki były małe. Teraz z nimi nieogar.

Pokazywałam kilka razy
Jak cięte od w miarę małych świetnie się zagęszczają. Moje trochę kłopotliwe jeśli chodzi o cięcie, wysokie i szerokie ale ostatecznie dla takiej osłony warto się pogimnastykować raz w roku
asica 22:29, 02 lip 2014

leon60 napisał(a)

ostatecznie dla takiej osłony warto się pogimnastykować raz w roku

U nas gimnastyka z żywopłotem z ligistra kilka co najmniej 3 razy w roku, więc jesteś mocno do przodu