Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli » Edycja postu

Moja codzienność - ogród Oli

Karina 01:41, 04 paź 2013

leon60 napisał(a)
I jeszcze moje piranie bo chyba nie pokazywałam

Witaj Olu, mam pytanie co robisz, że masz taką czystą wodę?
Gabrysia_ 08:02, 04 paź 2013

Olu...macham,a gdzie ty sie podziewasz?
Borbetka 08:26, 04 paź 2013

Olu, a będziesz wykopywała cebule czosnku Mount Everest? Chciałam pierwotnie kupić ten nigrum, ale Danusia pisze, że na wiele lat to on nie starcza. Z wykopywaniem cebul mogę mieć problem, bo nie mam tyle czasu i chciałam kupić takie czosnki, do nie kopania . Teraz już nie wiem, czy dokupić Mount Everesta czy ten nigrum.
leon60 09:42, 04 paź 2013

Karina napisał(a)

Witaj Olu, mam pytanie co robisz, że masz taką czystą wodę?

W zasadzie to nic udaje się utrzymać równowagę biologiczną przez odpowiednią ilość roślin w stosunku do ilości wody. W czerwcu pojawiają się drobne glony ale potem zanikają i tak jest do teraz.
Nie mam żadnych sprzętów ani oczyszczalni jedynie dwie małe pompki do tłoczenia wody z kaskady
leon60 09:42, 04 paź 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Olu...macham,a gdzie ty sie podziewasz?

I ja macham dziś bardzo słonecznie
Miałam gości
leon60 09:45, 04 paź 2013

Borbetka napisał(a)
Olu, a będziesz wykopywała cebule czosnku Mount Everest? Chciałam pierwotnie kupić ten nigrum, ale Danusia pisze, że na wiele lat to on nie starcza. Z wykopywaniem cebul mogę mieć problem, bo nie mam tyle czasu i chciałam kupić takie czosnki, do nie kopania . Teraz już nie wiem, czy dokupić Mount Everesta czy ten nigrum.

Monia nie myślałam jeszcze nad tym, do wiosny trochę czasu więc będę dumać jak cebule przetrwają i nic mi ich nie zje
Zielona 11:34, 04 paź 2013

Przyszłam podziękować za rady ad. hortek. Zamawiam Jak tam serby? Kiedy podlewamy? Ja mam ochotę na kolejne drzewka. W szkółce były piękne świerki srebrne... może dla dodania innego koloru w tle.... Apetyt rośnie w miarę jedzenia
Mala_Mi 12:02, 04 paź 2013

Każdy czosnek, jak i inne cebule... najpierw sie rozrastają, a potem bez wykopywania zamierają.. kończą sie składniki odżywcze, dopadają cebule choroby (zwłaszcza jak jest mokro).. i jest miejsce pod nowe nasadzenia. Ja niczego nie wykopuję, dopiero jak mi nie pasuje lub jak sie robi brzydkie.. Nornice wypędziłam na amen z ogrodu.. i póki nie wrócą cebulowe rosną..
Zielona 12:25, 04 paź 2013

asc napisał(a)
Nornice wypędziłam na amen z ogrodu.. i póki nie wrócą cebulowe rosną..
A jak Ci się udało je wypędzić? Znalazłaś jakiś niezawodny sposób? Po poprzedniej zimie mieliśmy mnóstwo tuneli pod śniegiem. W tym roku zakładaliśmy trawnik od nowa - zapłaczę się, jeśli po zimie znowu będzie tak poryty... Zdradź proszę, jak wygoniłaś nornice?
Magda70 12:34, 04 paź 2013

Hellooooo