Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli » Edycja postu

Moja codzienność - ogród Oli

Magda_ 08:58, 03 cze 2015

u mnie moja córka bardzo chętnie szuka i zbiera ślimaki ostatnio przywiozła na hulajnodze całą gromadę
MAD 09:04, 03 cze 2015

U mnie też dużo ślimorów ale mam wrażenie, że mniej niż w zeszłym roku. Chyba, że dopiero sie rozkręcają... W każdym razie granulki sa w użyciu.

Agawita 16:04, 03 cze 2015

U mnie żrą co się da, niestety bez granulatu się nie obejdzie. Są takie małe, że musiałabym je zbierać na kolanach z nosem przy ziemi (mimo, że wzrok mam bardzo dobry) w ostatniej chwili przyuważyłam jak wcinają szałwię omszoną, mogło pozostać po niej tylko wspomnienie... O jeżówkach, funkiach i innych bylinach nie wspomnę. Żałję, że nie zrobiłam fotki jak kikuty po narcyzach były wręcz oblepione ślimakami. Plagę mszyc też mam, a co, żebym nie musiała sie nudzić...
nicol21 17:26, 03 cze 2015

Magda_ napisał(a)
u mnie moja córka bardzo chętnie szuka i zbiera ślimaki ostatnio przywiozła na hulajnodze całą gromadę

haha! dokladnie to czego potrzebowałaś i jakby swoich Ci było mało dzieci są kochane za to że coś takiego przytargają i że nie mają oporów
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
leon60 10:04, 04 cze 2015

MAD napisał(a)
U mnie też dużo ślimorów ale mam wrażenie, że mniej niż w zeszłym roku. Chyba, że dopiero sie rozkręcają... W każdym razie granulki sa w użyciu.

Agawita napisał(a)
U mnie żrą co się da, niestety bez granulatu się nie obejdzie. Są takie małe, że musiałabym je zbierać na kolanach z nosem przy ziemi (mimo, że wzrok mam bardzo dobry) w ostatniej chwili przyuważyłam jak wcinają szałwię omszoną, mogło pozostać po niej tylko wspomnienie... O jeżówkach, funkiach i innych bylinach nie wspomnę. Żałję, że nie zrobiłam fotki jak kikuty po narcyzach były wręcz oblepione ślimakami. Plagę mszyc też mam, a co, żebym nie musiała sie nudzić...

mam wrażenie, że u mnie z roku na rok coraz gorzej... bez granulek ani rusz ! do tego opuchlaki mszyce, mrówki i inne dziadostwo
leon60 10:04, 04 cze 2015

Magda_ napisał(a)

nicol21 napisał(a)

haha! dokladnie to czego potrzebowałaś i jakby swoich Ci było mało dzieci są kochane za to że coś takiego przytargają i że nie mają oporów

jako dzieci z siorą namiętnie znosiłyśmy pająki i różne robale w słoikach a potem mozecie sobie wyobrazić co się działo w domu jak to wszystko powychodziło
katiaxx 13:03, 04 cze 2015

Cześć Olu, macham , zaglądam czasem ale na krótko bo jak zwykle w pośpiechu, mam nadzieję nadrobić w długi week
elzbieta_g 15:14, 04 cze 2015

leon60 napisał(a)

Ola , nic nowego ani orginalnego nie na piszę, po prostu ....pięknie, idealnie, perfekcyjnie itp.
wszystko rośnie w oczach, drożdzami chyba karmisz
pozdrawiam
leon60 15:46, 04 cze 2015

katiaxx napisał(a)
Cześć Olu, macham , zaglądam czasem ale na krótko bo jak zwykle w pośpiechu, mam nadzieję nadrobić w długi week

nic nowego nie było także nadrabiać nie musisz może pokażę coś na czasie
leon60 15:48, 04 cze 2015

elzbieta_g napisał(a)

Ola , nic nowego ani orginalnego nie na piszę, po prostu ....pięknie, idealnie, perfekcyjnie itp.
wszystko rośnie w oczach, drożdzami chyba karmisz
pozdrawiam

Elu dziękuję i powiem szczerze, że mało co nawoziłam w tym roku
Trawy, buksy i serby dostały azofoskę, hortki raz tylko nawóz, reszta sama sobie radzi i nawet dobrze jej to wychodzi