Zakwitł mi pierwszy szafirek - sztuk jeden, z naciskiem na pierwszy.....w tym roku, w moim ogrodzie i w moim życiu bo ja mam w tym roku prapremierę cebulowych !!!
WIOSNA !! WIOSNA !!! WIOSNA !!!!
Pozdrawiam wiosennie !
Latam po Ogrodowisku i chwalę się .....................
Tak zrobię, a co do dursbanu skoro ty wypaliłaś żurawki w gruncie to moje w doniczkach by zdechły bezpowrtonie, chyba mi zostaje walka poprzez otrzepanie korzeni roślin wyjmowanych z doniczek a że będę to robić najwcześniej w maju to może coś wypatrzę i wytępię ...
Cieszę się , że w tym miejscu jest co poczytać, posmiać się, zanotować bardzo się cieszę, że zagladacie.
W nocy wróciłam z Warszawy wiec bylam w lekkim niedoczasie.
Dzisiaj jednak zerwałam się z pracy o 16:20!!! i pojechałam z Wieloszką oglądać buki. Wrócilam z ambrowcami
Ambrowce Wieloszkowe będą jutro sadzone. Znow muszę poł rabaty przesadzić ... Bo trzy lata temu żle posadziłam zebrinusy/strictusy (???) No cóż jak nie teraz to kiedy....
Buki chyba kupię dopiero jesienią....
Sebciu ta odmina na dodatek jest wąziutka, kolumnowa. Kupiłam ślicznie rozgałęzione 2 metrowe drzewka. Liczę na ferię barw jesienią. Zastąpią nieżywe wiśnie amonogawy... Tylko gdzie mam przesadzić jedną , ktora przetrwala..... http://krzewy-ozdobne.com.pl/233-ambrowiec-amerykaski-.html