Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 09:23, 22 mar 2014

Chcialabym wszystkim odpowiedzieć na posty. Jednka się nie da... Bardzo bym chciała ale musiałabym zrezygnować z ogrodu i odwiedzania Waszych wątków
Bardzo lubie gdy zaglądacie i zapraszam wieczorem na zdjęcia.

Ps dzisiaj wielkie mielenie, bo M kupił rozdrabniarkę, więc caly stos gałezi trzeba przemielić i jeszcze przezrzucić kompost . Muszę zrobić wiosnenne porządki ze ścietymi miskanitami, posortować co zostawić na zimowe chochoły a co zmielic.
W przyszly weekend kolejne sadzeni, bo dostawa od Finki dotrze z trawkami. Na razie zamówionych żurawek nie ściągam, bo muszę opuchlaki wytępić.... Uzgodnilyśmy dostawę dopiero w kwietniu

I jeszcze abym nie zapominala: przesadzić laurowiśnie w dziurę, czy przesadzić ognika, zwertykulować ponownie trawę jeśli zdązę przed deszczem...
malgorzata_s... 09:40, 22 mar 2014

No i nie wiem co dalej z tym cyckiem??? Zrobię na razie po mojemu najwyżej potem zmienię
Juzia 09:47, 22 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Juzia na Twoim miejscu nic bym na razie nie robiła. Czytałam, że młode ambrowce lubią w młodości przemarzać dlatego na razie nie pozbywałabym sie bocznych przyrostów bo po zimie u Ciebie może to być kolejny przewodnik...... Skorygowałabym go po 3 latach, na razie niech rosnie. Chyba ze masz inną odmianę to prowadziałbym go w formie drzewa z wysokim pniem i rozłożystą koroną. Takiego bym teraz od dolu poprzycinała i prostowała pień. Twoj z tego co kojarze ma na razie jeden ładny pień.

Ano dobrze kojarzysz
To zrobię jak piszesz.
Dobrze, że ta zima była łagodna, bo go nie okryłam. Pączki jakieś liche ma. Ciekawe co dalej z nim będzie
Eve 10:08, 22 mar 2014

Marzenko, super te ambrowce Ja też szukam 3 wąskich drzew do ogrodu, Irenka też od dawna namawia mnie na ambrowca a ja jestem rozdarta między ambrowcem i miłorzębem
Poczekam na zdjęcia Twoich Ciekawa jestem jakie są wysokie i czy można uciąć im stożek wzrostu, bo wolałabym mieć drzewa 5 metrowe a nie 20 metrowe
zaczarowanaa 13:22, 22 mar 2014

podziwiam tą dziewczyne)
Madzenka 13:41, 22 mar 2014

Juzia_G napisał(a)

Ano dobrze kojarzysz
To zrobię jak piszesz.
Dobrze, że ta zima była łagodna, bo go nie okryłam. Pączki jakieś liche ma. Ciekawe co dalej z nim będzie

Daj mu teraz nawozu - zwykłej azofoski lub florowitu to sie wzmocni, za kilka lat będziesz ciachać Liściaste drzewa tniemy jednka wcześnie , przed ruszeniem wegetacji.
Madzenka 13:42, 22 mar 2014

Eve napisał(a)
Marzenko, super te ambrowce Ja też szukam 3 wąskich drzew do ogrodu, Irenka też od dawna namawia mnie na ambrowca a ja jestem rozdarta między ambrowcem i miłorzębem
Poczekam na zdjęcia Twoich Ciekawa jestem jakie są wysokie i czy można uciąć im stożek wzrostu, bo wolałabym mieć drzewa 5 metrowe a nie 20 metrowe

Ja też mojemu będę cieła wierzchołki. 5 m w zupełności mi wystraczy
Madzenka 13:42, 22 mar 2014

Zaczarowana odnalałąś się? Czy wiosna u Was też zaiwtała?
zbigniew_gazda 17:03, 22 mar 2014

O ambrowcach przeczytane i o mieleniu. Za chwilę idziemy opić Józefa. Pozdrawiam Marzenko.
zaczarowanaa 17:13, 22 mar 2014

u nas wiosna tez , nawet krokusy u mnie zakwitly)) dzisiaj deszczowo od poludnia ,wiec zajelam sie pichceniem)) Marzena swojego watku tak nie pilnuje jak Twoj tyle tu informacji i nie wiem jak to jest ale ciagnie mnie tu) haha