Aniu na niektorych rabatach Dursban zadziałał, na niektorych nie. Więc prawdopodobnie powinnam powtórzyc zabiegi ale ponieważ wypaliłam sobie tym żurawki zaniechałam, a teraz nie mam już żurawek.... Na dodtaek śmierdzialo w pgrodzie dwa tygodnie... Wiec nie miałam motywacji do dlaszych powtórek. Strasznie ciężka chemia....
Wieczorem musze pryskać, bo sobie ten zabieg odpuścilam i mam rh w falabanakch i naskładaly jaja..
Iza ja juz Ci pisałam, ze bede sobie drukowac i w ramiki oprawiac Twoje wypowiedzi.
Odnosnie czasoprzetrzeni mnie otaczajacej powiem tylko jedno oboje z M pracowalismy wczoraj od 10 do 18:40..... Zakwasy mamy dzisiaj rownież oboje. Ale to taki cudowny czas wiosna, kiedy tyranie w ogrodzie sprawia przyjemność. Poczekam tak z miesiąc i w cieply sobotni wieczor będe siedziec na tarsie i sie gapić. I wiesz tak naprade to mi nic do szcześcia wiecej nie potrzeba, cisza, spokoj, relaks i kwiatki
I dziekuję za magnolie, bo je kocham milością wzajemna. Wczoraj wyznalam milosć takiej jednej o imieniu Suzan.
Ewo żadnego spisku nie ma, to moja pasja gdybym miala prasować w godzinach 10-18:49 może ze dwie koszule bym uprasowala.....
Gdybym miała myć okna to samo..... A w ogrodzie mogę tyrać od rana do nocy. A co bardzo mnie cieszy mój M równiez w ostatnim czasie. Ja tnę, on mieli, ja nawożę, on wertykuluje, kopie doły , ja zakopuję, donosi ziemię i korę i jakos tak nam szybko poszło.
Ten nawoz do magnoli z czystym sercem polecam. U mnie warunki dla magnoli są naprawdę trudne, palące słońc, silne wiatr, gliniasta cięzka gleba i stojąca w korzeniach woda a kwitną obficie. Podsyp dwa razy w sezonie a jeśli slabo kwitła to w marcu, maju i lipcu. W przyszlym roku z pewnością Ci się zrewanżuje. Tylko nie przesadż z ilościa.
I jedna ważna rzecz, moje magnolie zawsze maja grubo wyściólkowane korą korzenie, zimą chroni przed mrozem a latem przed palącym słońcem.
Gabrysiu Wrocław tez kocha magnolie, na starych poniemieckich osiedlach willowych pełno jest drzew magnoliowych. Kultywujemy tę tradycję. W przydomowych ogrodach wiosną we Wrocławiu królują magnolie, zwlaszcza że klimat mamy łaskawy dla tych pieknych drzew.