Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Rench 00:39, 23 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
I żuwarki wyżarte przez opuchlaki....

Podzieliłam i posadziłam sadzonki do doniczek..... czekam na nową dostawę od Finki w kwietniu ale wczesniej walka z opuchlakami....

I jedna bergenia przy czyszczeniu tez mi wylazła... bez korzeni...

Myslisz,że te żurawki to wina opuchlaków? Ja mam kilka gatunków i tylko 2 odmiany tak wyglądały.
Oberwałam suche liście i widzę po kilku dniach ,mają już nowe listki .
Palace i jakaś buraczkowa,nie wiem jak się nazywa, tak własnie wyglądały jak Twoje.
Mala_Mi 08:41, 23 mar 2014

Renia jak wychodza z ziemi bez korzeni.... to opuchlaki.
AniaDS 11:05, 23 mar 2014

Ożesz, nie wiedziałam, że ta gadzina czyni aż takie szkody
Konstancja30 12:23, 23 mar 2014

Madżen widziałam już wczoraj ale nie miałam siły napisać ... i nawet nie, że łapki bolały tylko mysli nie mogłam pozbierać

po tym gdzie byłam on-line widać, ze pani wiosna rozszalała się na ogrodowisku ... całą noc przechodziły mi przed oczami obrazy rewolucji w ogrodowiskowych areałach ...

oczywista oczywistość, że kcem ambrowce !!! jak nie jak tak przecież to piękne jest absolutnie ... jeszcze nie wiem gdzie pewnie też przy tarasie bo instynktownie wyczuwam poczebę gapienia się w nie jak najwięcej ...
niby znam to Twoje madżenie ogrodnika na pamięć ... i w pamięci mam jakby ogród idealny i nagle przychodzi wiosna ... Madżen wkracza na rabaty ... Adam na areał i niespodzianka ... okazuje się, ze idealne może być idealniejsze ... noszzzzzzzzzzzzz ... potfffory ...

Madżenka uwielbiam uczyć się na Twoich rabatach ...
brzozy i kule ...
kule i ciemierniki ...to nowa dla mnie lekcja bo pewnie dla wielu nie nowa
róża i lawenda ... to ulubiona
zieleń i kolor ... no to to mnie powaliło w zeszłym roku ... miałam wyobrażenie o poczochranym trawkami ogrodzie formalnym a tu masz ... liliowce lawenda przetaczniki i te lalunie trytomy (że o pysznogłówkach nie wspomnę ) wyskakują jak królik z kapelusza magika i subtelnie sobie krzyczą tęczą ...
tylko w/w mogą człeka oszołomić a gdzie budleje ... szumiące miskanty ... Madżen kiedyyyyyyy kiedyyyyy ja to fszystko zgapię ...

no załamać się można ... a jeszcze nagle po prezentacji zdałam sobie sprawę, że masz las drzew na posesji ... wiśni rodzajów kilka ... magnolie ... brzozy ... czego nie wymieniłam ??? no i ambrowce ... ehhhhhhhhh

no ale jest coś co mi spać nie dało ... Madżen powiedziałaś kiedyś, że Ty nie umiesz wymyslać (haaaa doooobreeee ale bez cienia prawdy ) ) ... że zgapiasz ... Madżen ale w tym zgapianiu przestrojonym na "twoje" to jesteś Królową ... stokrotki z szafirkami w tej kombinacji szarej geometrii donic to jest nokaut ... totalny nokaut pięknem ... padłam i gapie się i nigdy nie nagapię się na tyle, żebym miała dość ...

i jeszcze tylko słówko o magnolii ... nieopodal miasta Kielce jest miejsce z bardzo starą magnolią ... pierwszy raz widziałam magnolie liczącą sobie setkę ... mającą pokrój dęba i miliony kwiatów ... jak będziesz kiedyś w okoilicy to odwiedź magnolię w Solcu ... zwariowac pod nią można

Evchen 13:06, 23 mar 2014

Madżen, ja wyczuwam jakiś niecny spisek z czasem. Jak tak można bezwstydnie w ciągu jednego dnia przesadzić, nasadzić, rozsadzić i planować następne zmiany?... każda zmiana powalająca na kolana. Powinnam mieć zakaz, albo chociażby limit wchodzenia na Twój wątek, bo czuję się zarażona ambrowcem.... I gdzie tu litość, o miłosierdziu nie wspominając... ...
Kulki ze stipami to totalne miszczostwo...
Buziam niedzielnie
Konstancja30 13:13, 23 mar 2014

Evchen napisał(a)
Madżen, ja wyczuwam jakiś niecny spisek z czasem. Jak tak można bezwstydnie w ciągu jednego dnia przesadzić, nasadzić, rozsadzić i planować następne zmiany?... każda zmiana powalająca na kolana. Powinnam mieć zakaz, albo chociażby limit wchodzenia na Twój wątek, bo czuję się zarażona ambrowcem.... I gdzie tu litość, o miłosierdziu nie wspominając... ...
Kulki ze stipami to totalne miszczostwo...
Buziam niedzielnie

w kwestii czarnej dziury ... vel trójkąta bermudzkiego czasu potwierdzam ... też mi tu ilość wykonanej pracy do ilości czasu nie konweniuje ... ... ze mną bo z Madżen konweniuje )))))))) ... zakaz też powinnam mieć ...
Agnieszka_B 13:26, 23 mar 2014

A ja wsród takich magnolii pracuję

Kindzia 13:47, 23 mar 2014

Marzenko...na ambicje mi wjechałaś tą swoją obsypana magnolką,,,i że przedtem nie kwitła...dzisiaj po tego agrecola jadę. Inne tez muszem...zięć mi wytaplał wszystkie nawozy...pół butelki tylko azofoski zostawił, aaaa i Magiczną do powojników zostawił.

Pogoda paskudna, dzisiaj leżenie
Gabriela 13:57, 23 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Jest takie rondo we Wrocławiu gdzie kwitnie olbrzymie piekne drzewo magnoliowie....po prostu cudo... jak jechac po zakręcie i patrzec na magnolię?

Marzenko, w porze kwitnienia magnolii zapraszam do Krakowa. Są tu takie stare osiedla willowe z wielkimi drzewami magnoliowymi, które kwitną na różowo i biało. Jest wtedy bajecznie, warto zobaczyć, bo drzew jest dużo i dobrze widocznych z ulicy, bo ogrodzenia są ażurowe. Potem w maju, te uliczki zamieniają się w perfumerie, bo kwitną bzy.

Bardzo pięknie wypadają stokrotki z szafirkami - subtelnie i romantycznie.
Madzenka 14:22, 23 mar 2014

Rench napisał(a)

Myslisz,że te żurawki to wina opuchlaków? Ja mam kilka gatunków i tylko 2 odmiany tak wyglądały.
Oberwałam suche liście i widzę po kilku dniach ,mają już nowe listki .
Palace i jakaś buraczkowa,nie wiem jak się nazywa, tak własnie wyglądały jak Twoje.

Renatko moje żurawki nie mają korzeni... A w korzonkach siedzą sobie larwy opuchlaków, w ziemi też. Dokładnie sobie zawsze taką żurawkę obejrzę gdy mi zostanie w rękach....