Madżen widziałam już wczoraj ale nie miałam siły napisać ... i nawet nie, że łapki bolały tylko mysli nie mogłam pozbierać

po tym gdzie byłam on-line widać, ze pani wiosna rozszalała się na ogrodowisku ... całą noc przechodziły mi przed oczami obrazy rewolucji w ogrodowiskowych areałach ...
oczywista oczywistość, że kcem ambrowce !!! jak nie jak tak przecież to piękne jest absolutnie

... jeszcze nie wiem gdzie pewnie też przy tarasie bo instynktownie wyczuwam poczebę

gapienia się w nie jak najwięcej ...
niby znam to Twoje madżenie ogrodnika

na pamięć ... i w pamięci mam jakby ogród idealny i nagle przychodzi wiosna ... Madżen wkracza na rabaty ... Adam na areał i niespodzianka ... okazuje się, ze idealne może być idealniejsze ... noszzzzzzzzzzzzz

... potfffory

...
Madżenka

uwielbiam uczyć się na Twoich rabatach ...
brzozy i kule ...
kule i ciemierniki ...to nowa dla mnie lekcja bo pewnie dla wielu nie nowa
róża i lawenda ... to ulubiona
zieleń i kolor ... no to to mnie powaliło w zeszłym roku ... miałam wyobrażenie o poczochranym trawkami ogrodzie formalnym a tu masz ... liliowce lawenda przetaczniki i te lalunie trytomy (że o pysznogłówkach nie wspomnę

) wyskakują jak królik z kapelusza magika i subtelnie sobie krzyczą tęczą ...
tylko w/w mogą człeka oszołomić a gdzie budleje ... szumiące miskanty ... Madżen kiedyyyyyyy kiedyyyyy ja to fszystko zgapię ...
no załamać się można ... a jeszcze nagle po prezentacji zdałam sobie sprawę, że masz las drzew na posesji ... wiśni rodzajów kilka ... magnolie ... brzozy ... czego nie wymieniłam ??? no i ambrowce ... ehhhhhhhhh
no ale jest coś co mi spać nie dało ... Madżen powiedziałaś kiedyś, że Ty nie umiesz wymyslać (haaaa doooobreeee

ale bez cienia prawdy

) ) ... że zgapiasz ... Madżen ale w tym zgapianiu przestrojonym na "twoje" to jesteś Królową ... stokrotki z szafirkami w tej kombinacji szarej geometrii donic to jest nokaut ... totalny nokaut pięknem ... padłam i gapie się i nigdy nie nagapię się na tyle, żebym miała dość ...
i jeszcze tylko słówko o magnolii ... nieopodal miasta Kielce jest miejsce z bardzo starą magnolią ... pierwszy raz widziałam magnolie liczącą sobie setkę ... mającą pokrój dęba i miliony kwiatów ... jak będziesz kiedyś w okoilicy to odwiedź magnolię w Solcu

... zwariowac pod nią można