Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

makkasia 10:14, 29 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)

Nie mają skrzydeł...to chyba nie bardzo
opuchlak

Dorosłe osobniki latają, opuchlaki to dzieci siedzące pod ziemią
makkasia 10:23, 29 kwi 2014

OKI przepraszam opuchlaki nie latają ale te białe pod ziemią to nie tylko opuchlaki ale też pędraki czyli larwy chrząszcza majowego i te akurat u mnie sieją spustoszenie http://www.swiatkwiatow.pl/poradnik-ogrodniczy/skuteczne-zwalczanie-szkodnikow-glebowych-id249.html. A eić walka z dorosłymi chrząszczami też ma sens ...
Juzia 10:31, 29 kwi 2014

makkasia napisał(a)
OKI przepraszam opuchlaki nie latają ale te białe pod ziemią to nie tylko opuchlaki ale też pędraki czyli larwy chrząszcza majowego i te akurat u mnie sieją spustoszenie http://www.swiatkwiatow.pl/poradnik-ogrodniczy/skuteczne-zwalczanie-szkodnikow-glebowych-id249.html. A eić walka z dorosłymi chrząszczami też ma sens ...

No tak. Ja miałam np. problem z Ogrodnicą Niszczylistką w tamtym roku. I jak żerowały na liściach to pryskałam Mospilanem. Chyba coś to dało, bo u mnie tylko trochę poobgryzały rośliny, a u sąsiadów ogołociły drzewka do zera. A na pędraki to stosuję jak na razie tylko rozgniatanie
makkasia 10:32, 29 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Wczorajsze lecniuchowanie Tytusa

Oj Tytusku jak ja ci zazdraszczam
makkasia 10:34, 29 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)

No tak. Ja miałam np. problem z Ogrodnicą Niszczylistką w tamtym roku. I jak żerowały na liściach to pryskałam Mospilanem. Chyba coś to dało, bo u mnie tylko trochę poobgryzały rośliny, a u sąsiadów ogołociły drzewka do zera. A na pędraki to stosuję jak na razie tylko rozgniatanie

Ja z 8 lat temu to cały trawnik mogłam zdjąć bo korzeni nie miał !
Tusiala 13:22, 29 kwi 2014

Marzenko jak uważasz: czy do kulek bukszpanowych i mini carexów Ice Dance mogę dosadzić begonie czerwone? A może lepiej pasowałoby coś innego?
ana_art 13:49, 29 kwi 2014

Tusiala napisał(a)
Marzenko jak uważasz: czy do kulek bukszpanowych i mini carexów Ice Dance mogę dosadzić begonie czerwone? A może lepiej pasowałoby coś innego?
Marzenka raczej by nie posadziła takiego zestawienia a tak poważnie trudne pytanie, jak nie wiadomo o jaką rabatę chodzi, kształt, wielkość, zamysł.. . osobiście lubię begonie i sadzę co roku
JulkAd 14:55, 29 kwi 2014

Ogród jak zwykle mnie się podoba, a z Tytusem nawet bardziej
noemi 16:52, 29 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Madziu jeśli zamawiane razem z naszymi czosnkami to prawdziwe angelique, a te w donicy z innego żródła... Kupiłam 100 szt i malizna

moje z innego źródła , z przeceny … u Gabisi podziwiałam te prawdziwe , piękne są no nic, na jesień szykuję większe zamówienie tam gdzie czosnki kupowałyśmy …czosnki robią furorę u mnie w okolicy
Margarete 17:18, 29 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Małgosiu czas najwyższy te graby przy okazji wizyty u dzieci obejrzeć naocznie

Czuję się zaproszona..........jak mi miło, dziękuję bardzo
Jestem we Wrocłwiu często, to prawda, ze względu na moje dzieci i wnusię a często też przy innych okazjach. Może .....bardzo bym chciała twój cudny ogród na zywo zobaczyc. Jeszcze raz dziekuje
I vice versa - ty tez podrózujesz po Polsce, bywasz w Łodzi chocby przejazdem, a już na pewno jadąc do W-wy mijasz Pabianice. Jeszcze nie ma oddanej calej S-8 ale od zjazdu z S-8 P-ce Południe do mojego domu jest 5km. Daj znac kiedy,zaplanuje spotkanie u mnie,mało tego będę twoim przewodnikiem i obwioze cie po ogrodach naszej "łódzkiej" grupy, oczywiscie po uzgodnieniach z forumowiczkami naszymi. Zapraszamy !