Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Margarete 17:34, 29 kwi 2014

Pod wpływm sugestii z ogrodowiska kupiłam exotic emperior i podobają mi sie ale w formie nie do konca rozwinietej, potem juz traca na urodzie. Za waszymi radami kupiłam tez angelique w Biedrze chyba albo w Lidlu....a ponieważ nie mam punktu odniesiena do porównań z ubiegłych lat bo to mój deebiut w tulipanach więc moje mi sie podobają, nawet bardzo, a szczególnie w zestawieniu z cimenymi queen of night, nota bene też z Biedry.

Twoje foty piekne, Tytusowa pupa z bergenia i tulipanami w tle jest rozbrajająca
stychaz 17:34, 29 kwi 2014

noemi napisał(a)

moje z innego źródła , z przeceny … u Gabisi podziwiałam te prawdziwe , piękne są no nic, na jesień szykuję większe zamówienie tam gdzie czosnki kupowałyśmy …czosnki robią furorę u mnie w okolicy

Dopiszę się też do tego zamówienia. Normalnie czuję niedosyt cebulowych

malgorzata_s... 21:09, 29 kwi 2014

Och Marzenko jak ja się nie mogę doczekać aż moje kuleczki będą takie jak twoje
Buziaczki kochana a Tytus bossski pogłaszcz go w moim imieniu
Mala_Mi 21:11, 29 kwi 2014

Trzymam kciuki za dotrwanie do czwartku
nicol21 21:16, 29 kwi 2014

Madżenka, a powiedz jak można się dochodować z mniejszych kulek takich większych? Ile sezonów trzeba je przystrzygać i o ile mogą być powiększane za każdym strzyżeniem?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Madzenka 06:55, 30 kwi 2014

makkasia napisał(a)

Kasiu ambrowiec to ambrowiec slender silhouette ale w ilości 3 szt
Madzenka 06:57, 30 kwi 2014

Tusiala napisał(a)
Marzenko jak uważasz: czy do kulek bukszpanowych i mini carexów Ice Dance mogę dosadzić begonie czerwone? A może lepiej pasowałoby coś innego?

Hi hi zły adres na to pytanie nie lubię czerwonego i begonii ale Ana Art ma piękne corocznie a musisz ciś do tego dosadzać? I jakie stanowisko? Wolałabym begoonie białe lub jeśli cieniście to niecierpka
Madzenka 06:57, 30 kwi 2014

ana_art napisał(a)
Marzenka raczej by nie posadziła takiego zestawienia a tak poważnie trudne pytanie, jak nie wiadomo o jaką rabatę chodzi, kształt, wielkość, zamysł.. . osobiście lubię begonie i sadzę co roku

Madzenka 06:58, 30 kwi 2014

noemi napisał(a)

moje z innego źródła , z przeceny … u Gabisi podziwiałam te prawdziwe , piękne są no nic, na jesień szykuję większe zamówienie tam gdzie czosnki kupowałyśmy …czosnki robią furorę u mnie w okolicy

A pokazałaś czosnki? Moje dopiero pękają i jeśli je mróż w weekend majowy załatwi to wykarczuję ogród!!!!
Madzenka 07:00, 30 kwi 2014

Margarete napisał(a)

Czuję się zaproszona..........jak mi miło, dziękuję bardzo
Jestem we Wrocłwiu często, to prawda, ze względu na moje dzieci i wnusię a często też przy innych okazjach. Może .....bardzo bym chciała twój cudny ogród na zywo zobaczyc. Jeszcze raz dziekuje
I vice versa - ty tez podrózujesz po Polsce, bywasz w Łodzi chocby przejazdem, a już na pewno jadąc do W-wy mijasz Pabianice. Jeszcze nie ma oddanej calej S-8 ale od zjazdu z S-8 P-ce Południe do mojego domu jest 5km. Daj znac kiedy,zaplanuje spotkanie u mnie,mało tego będę twoim przewodnikiem i obwioze cie po ogrodach naszej "łódzkiej" grupy, oczywiscie po uzgodnieniach z forumowiczkami naszymi. Zapraszamy !

W Łodzi nie bywam rekreacyjnie, zawsze jestem w niedoczasie na trudnym spotkaniu i marzę o powrocie do domu... Moja praca to hardcore, jeżdżę wyłacznie i eterqmecyjnie gdy się tam wali wszystko.....
Zapraszam do mnie ale po 17.05