Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 08:39, 01 maj 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Pozdrowienia Marzenko łykendowe. Podzieliłem 1 kostrzewę i zrobiłem 7 sadzonek. Ścinam tylko kwiatostany ale jak się już dobrze napatrzę. Tak pięknie wyglądają.

Czyli Zbysiu w następny weekend je ostrzygę. Zbysiu czy piwonie przeżyją zapowiadane przymrozki? Wszystkie w pąkach... Po praz pierwszy od kiedy je posadziłam w nowym ogrodzie....
ana_art 08:41, 01 maj 2014

a na kiedy zapowiadają te przymrozki? brrrrr
zbigniew_gazda 08:49, 01 maj 2014

Marzenko bylinowe przeżyją bez obawy. Jeżeli masz krzewiaste w pąkach to trzymaj rękę na pulsie i patrz na termometr. Przygotuj sobie szmaty i nakryj z góry delikatnie. Rano jak temperatura na plusie to ściągaj.
Warto włożyć trochę wysiłku bo n mnie widziałaś jakie cudo zakwitło.
Luki 08:50, 01 maj 2014

Marzenko ja mam już agro przygotowaną na lilie, azalie, trawy, hosty itd. Zimą moge coś stracić i nie będę z tego powodu szczególnie rozpaczał, ale strat w maju przez przymrozki nienawidze. Szkoda tracić tą piekną zieleń i kwiaty kiedy tak długo na nie czekamy i tak niewiele brakuje..
Chociaż tego bardzo nie lubie latam wieczorami ze szmatami, a rano zdejmuje, po tym jak w jednym roku zmroziło mi pędy liliowców, hosty, lilie, wszystkie krzaczki owocowe i rh już nie ryzykuje
Madzenka 08:54, 01 maj 2014

ana_art napisał(a)
a na kiedy zapowiadają te przymrozki? brrrrr

U nas na niedzielę w nocy... Ale rózne prognozy róznie. Na norweskiej nie zapowiadają i liczę że pierwszy raz u mnie się ta sprawdzi... Bo zwykle zapowiedż mrozow była fałszywa...
Madzenka 08:55, 01 maj 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Marzenko bylinowe przeżyją bez obawy. Jeżeli masz krzewiaste w pąkach to trzymaj rękę na pulsie i patrz na termometr. Przygotuj sobie szmaty i nakryj z góry delikatnie. Rano jak temperatura na plusie to ściągaj.
Warto włożyć trochę wysiłku bo n mnie widziałaś jakie cudo zakwitło.

Pech chce że wtedy na kiedy zapowiadaja przymrozki mnie nie będzie... Nie okryję. Jeśli zmarżnie sama sobie będzie winna i dostanie eksmisję w inne miejsce..... Bylinowe cale w pąkach
Madzenka 08:58, 01 maj 2014

Luki napisał(a)
Marzenko ja mam już agro przygotowaną na lilie, azalie, trawy, hosty itd. Zimą moge coś stracić i nie będę z tego powodu szczególnie rozpaczał, ale strat w maju przez przymrozki nienawidze. Szkoda tracić tą piekną zieleń i kwiaty kiedy tak długo na nie czekamy i tak niewiele brakuje..
Chociaż tego bardzo nie lubie latam wieczorami ze szmatami, a rano zdejmuje, po tym jak w jednym roku zmroziło mi pędy liliowców, hosty, lilie, wszystkie krzaczki owocowe i rh już nie ryzykuje

Dlatego się wściekam bo mam worki z agro czyściutkie po praniu tylko okazji do okrycia nie będzie.
No cóż co ma być to będzie.
Mam tak jak ty, zimą się nie stresuję a w maju nie cierpię przymrozkow...
Magnolia Yellow river ostatnim tchnieniem kilka kwiatów wypuściła i znów ją zmrozi...
MamaMagda 09:47, 01 maj 2014

poczekam az fotkę wrzucisz, bo sama jakoś się boję ją ciachać..

Marzena2007 napisał(a)

MamaMagda ja też nie ciachne teraz , jest za ladna Gdy rozkiwtnie zlapię ją za czuprynę na czubki i lrzytnę ile się da. Nieprzycinana będzie brzydka, łusa i rozlazła.
Madzenka 10:00, 01 maj 2014

MamaMagda napisał(a)

Zatwm obiecuję, w czasie ciachania obfocę
Madzenka 10:00, 01 maj 2014

MamaMagda napisał(a)

Zatwm obiecuję, w czasie ciachania obfocę