Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

nicol21 19:14, 22 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Pamiętacie ogoloną kostrzewę? Pierwsze nowe włosy , śmiesznie wygląda

zabawne te kostrzewy ale przecież dopiero co cięłaś! Jednak nie ma jak to duża zadowolona kępa traw

Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
butterfly 19:32, 22 maj 2014

Madżenko, obejrzałam, poczytałam - nie bede się powtarzać, bo ty wiesz, że masz piękny ogród... wiesz, prawda ??

Inspiracje boskie i.... trochę mnie przerażają... bo mam ochotę na zmiany dotychczasowych nasadzeń, podczas gdy nie dokończone wszystkie rabaty...

butterfly 19:33, 22 maj 2014

A moja stipa wygląda podbnie jak twoja kostrzewa D)
Loosiuu 20:36, 22 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Zdziwiło mnie że Luciano ich nie wystrzygł coś sie mocniej czochra nasz Luciano, zmienia styl?

Może miały nawiązywać do tych poczochranych dziko wyglądających rabat? Żywopłot za to pierwsza klasa!
Teraz mam mętlik w głowie, bo sam bym gdzieś sobie wsadził takie kulki z buka
Madzenka 21:49, 22 maj 2014

Malgosik napisał(a)

Marzena a te rabaty to mas trochę podniesione?
Czy te rośliny same robią takie wrażenie?
Żurawki, bergenie itp.

Wręcz mam spadek. Cały ogród spada od tyłu domu aż do drogi przed płotem, różnica poziomów wynosi 1,5 m. To rośliny robią takie wrażenie
Madzenka 21:51, 22 maj 2014

Selly napisał(a)
Madżenka, wydaje mi się , że u Ciebie rosną śliwki w odmianie PISARDII. Czy one mają raczej bordowe czy może brązowe liście ? Kupiłam sobie takie trzy , ale moje w tej chwili mają liście brązowo-zielone ( khaki), a spodziewałam się efektu bordo ?
Powiedz , jak to jest u Ciebie , bo moje mnie tak rozczarowują, że zastanawiam się nad wymianą na odmianę Nigra. Te na pewno są bordowe.

Mam pissardi, moje są aktulnie borodowo- brązowe. Poczekaj chwile, moje się mocno wybarwiają na słońcu. Raczej z kolorem pissardi nie ma problemu, powinny zrobić się bordowe.

Agam już napisała. Nawet nie pielęgnowane, rosnące niemal dzikow iduje wyłącznie bordowe. Może być inna odmiana..
Madzenka 21:52, 22 maj 2014

MAD napisał(a)
Twój ogród to jedna wiekla inspiracja. Śledzę od dłuższego czasu. Przepięnie jest! Niesamowite jak wszystko się u Ciebie rozrosło... Zrobiło się tak przytulnie, kameralnie.

Dziękuję bardzo za wizytę i pochwaly. Zapraszam częsciej. W tym tygodniu będę "nieczasowa" ale w niedzielę wpadnę z rewizytą
Madzenka 21:55, 22 maj 2014

nicol21 napisał(a)
Marzenka - pięknie jest! i własna cześć wystawy a'la Wrocław i reszta ogrodu, i orliki też! Nic tylko wyciągnąc się u Ciebie na kanapie w ramach popołudniowej kawy!!! Kiedy Ty masz czas na prace poza ogrodem Wszystko tak wymuskane że hoho!

Nicole ja pracuję megainyptensywnie w godzinach 8-17:30 potem już tylko relax a ogród kocham zatem praca w nim to czysta przyjemność

Dorcia i Ewa - mam chwasty... Przedwczoraj calutki dzień poświęciłam chwastom...jeszcze została mi tura za płotem... Busz chwastów czeka....
Madzenka 22:11, 22 maj 2014

popcarol napisał(a)
3 imprezy? wow
Ty i emerytura? chyba nie umiem sobie tego wyobrazić
Ogród powala, jak zawsze. A może masz panią do pielenia?? ostatnio tu i ówdzie dziewczyny się przyznają do pomocy.. przydaloby mi sie hihi

pozdrawiam!

Pomaga mi Pani ale w sprzątaniu domu... Inaczej bym domu nie ogarnęła... M pomaga w ogrodzie, strzyże trawnik i ciachał wąsy nożycami a ja wtedy pieliłam. Wkręcił się w robotę że aż miło a na dodatek mój Kochany M gotuje. Żyć nie umierać, żnaczy się pracować w ogrodzie. Jak już kiedyś wspomniałam w weekendy córka sprząta. Mi zatem zostaje pranie i ogranianue calości bajzlu, ktory codziennie panuje w domu... Ale po ponad 20 latach życia rodzinnego podział obowiązków mamy opanowany
Madzenka 22:12, 22 maj 2014

Sebek napisał(a)
Zazdraszczam trzech imprez częściej chodzisz na nie niż ja.... Mus to zmienić Ale Ty i emerytura?? Aż strach się bać jakby wtedy wyglądał Twój ogród Choć czy może być pięknej?

E Sebciu ja domatorka jestem, czasami tylko kumulacja... Jak w Totku
Na emeryturze to ja będę storczyki hodować, tylko muszę wieeeelki ogód zimowy wybudować