Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

malgorzata_s... 20:23, 01 cze 2014

U mnie przyrosty jeszcze wiotkie i ciąć się nie da. No ale u was wszystko wcześniej. Na dokładkę ciągle kiepska pogoda. Pozdrawiam Marzenko
aga_szsz 20:27, 01 cze 2014

Znaczy się, możemy niebawem spodziewać się fotorelacji z cięcia kartonowego

Madżen, jaka to stipia?? Pony talis???

Ps. wstawiłam aktualne foty mojego buksa, jak możesz zerknij proszę jeszcze raz, dla pewności...
agam 20:30, 01 cze 2014

A obiecane warsztaty z cięcia bendom?

Ambrowiec boski, te taki kcem
Madzenka 20:47, 01 cze 2014

Magda_ napisał(a)

Marzenko co to za trawki na tym zdjeciu pod drzewkami ?

To carex morrowi niektóre są ice dance a inne NN. Rozsadzane i dlatego takie marne
Madzenka 20:48, 01 cze 2014

Gardenarium napisał(a)
Moje topiary jeszcze nie do cięcia, za wcześnie na nie. Nie bolą Ciem plecki po robocie? Podkładasz cosik czy tniesz a potem zbierasz?

Danusiu aby się sponiewierać i poczuć kręgosłup to muszę mieć bliskie spotkania z Ewką Po ogrodzie mnie nie boli. Opatentowałam cięcie na raty i na stołeczku

Purpury będą, oj będą, róże już startują , tojeść zamówiona, jeźówki i astilbe w pąkach , jeszcze rubrum zakupię
Madzenka 20:50, 01 cze 2014

Urszulla napisał(a)
dobre pytanie Szefowej,
ja jestem za podkładaniem,
bo bez ochraniacza działałam
i trudno mi się do dzisiaj dosprzątać rabaty

Ah zapomniałam odpowiedzieć rozgarniam korę, ciacham, wybieram największe kawałki a potem ponownie zgarniam korę
Dlatego się wzbraniam przed żwirkiem , ale to nieuniknione... Na froncie i w lawendzie będzie żwirek a wtedy szmaty będę rozkładać
Madzenka 20:53, 01 cze 2014

nicol21 napisał(a)
Marzenka mówiłaś że cięcie w czerwcu dopiero... no ale tak, 1szy czerwiec to dziś więc Marzenka tnie jak szalona! I znów będzie gładziutko.

Moje bukszpany w róznej formie, niektóre już się nadają, inne jeszcze nie. Akurat jak zaczne ciachać jedne, to gdy je skończę, inne będą gotowe. Mam różne odmiany, rożne stanowiska... Te ktore dzisiaj przycięłam byly juz gotowe. Ponadto wymagały korekty , bo na razie nie maja przyrstać tylko trzeba je mocno korygować do odpowieniego kształtu. Były posadzone dziurawe z przechowalni jesienią i nie mogłam ich wtedy ciąć zatem były najbardziej zaawansowane w przyrostach.
Madzenka 20:54, 01 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Poczochranie (na razie, bo zaraz wszystko uładzisz), ale jakże piękne Jutro deszcz zapowiadają, więc chyba nici z cięcia

Może dobrze, podsypię rózopm nawóz bo szaleją w pąkach i za chwilę osłabną
Madzenka 20:55, 01 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie przyrosty jeszcze wiotkie i ciąć się nie da. No ale u was wszystko wcześniej. Na dokładkę ciągle kiepska pogoda. Pozdrawiam Marzenko

Jutro pokaże jak wyglądają moje gotowe do cięcia, niektóre już się zrobily ciemnozielone. Ponadto niektore kule nie chcę aby przyrastały bo już mam ciasno
Madzenka 20:56, 01 cze 2014

aga_szsz napisał(a)
Znaczy się, możemy niebawem spodziewać się fotorelacji z cięcia kartonowego

Madżen, jaka to stipia?? Pony talis???

Ps. wstawiłam aktualne foty mojego buksa, jak możesz zerknij proszę jeszcze raz, dla pewności...

Byłam, doradziłam
Tak moja stipa to pony tails, kupiona 23 czerwca 2012 u Marty Finki w czasie spotkania ogrodowiska. Jest niezniszczalna

Z szablonami będę ciąć największe kule, bo są krzywe Chociaż myslę , że teraz najnowszy trend po ChFSh to elipsy ala Tommaso &Paul