Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Kasiek 22:03, 31 maj 2014

Marzenko, Taki sam chrzaszcz byl i u mnie w piwonii-i tez mam fotke
Luki 22:35, 31 maj 2014

Marzenko chrabąszcz, który siedział w piwonii to najprawdopodobniej kruszczyca złotawka. Pierwsza wiadomośc jest zła... wylęga się z pędraków.
Tyle stresu wystarczy pędraki kruszczycy nie żywią się korzeniami roślin, ich ulubionym miejscem jest kompost, któremu pomagają się szybciej przerobić. Pożyteczny owad nie niszczący roślin, a niektórzy nawet twierdzą, że ładny
Sebek 23:22, 31 maj 2014

Jak zwykle super zakupy Również muszę podeprzeć hortensje, bo znów mi polegną po pierwszym deszczu, a chcę je mieć dłużej Nowe nożyce i mi by się przydały A jutro dzień dziecka
ana_art 23:30, 31 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Nom ja mam na szczęście swoją
no stipe to i ja mam ubiegłoroczną ale potrzebuję na nową rabatę, a trudno ją dostać...
AlicyaLK 08:16, 01 cze 2014

Madżenko, ale zakupy i masz nożyce, na które się czaję czy byłabyś tak uprzejma i napisała raz jeszcze jakiej firmy masz opryskiwacz? Byłam pewna, że sobie zapisałam, ale niestety nie, a u Ciebie w wątku już się. Nie doszukałam bo u Ciebie to setki stron lecą w tydzień
Madzenka 09:36, 01 cze 2014

AlicyaLK napisał(a)
Madżenko, ale zakupy i masz nożyce, na które się czaję czy byłabyś tak uprzejma i napisała raz jeszcze jakiej firmy masz opryskiwacz? Byłam pewna, że sobie zapisałam, ale niestety nie, a u Ciebie w wątku już się. Nie doszukałam bo u Ciebie to setki stron lecą w tydzień

Używam Marolex 5 l i jest znakomity. Stosowałam dawniej Kwazar /Orion i ciagle sie psuły. Ten mam od roku i jest idelany. Ostatnio poleciłam sąsiadce i jest zachwycona
Można kupić większe ale ja wole kilka razy go napełnić niż nosić taki ciężar.

Ma charkterystyczny żarówiasty cytrynowy kolor.
Madzenka 09:38, 01 cze 2014

ana_art napisał(a)
no stipe to i ja mam ubiegłoroczną ale potrzebuję na nową rabatę, a trudno ją dostać...

Ja na szczęście już nie mam mijesca na nowe rabaty a ponadto testuję inne trawy skoro stipa może wymarznąć. Na stipę będzie czas w czerwcu, bo zwykle póżno się pojawia w ogrodniczych.
Dokupiłam frosted curls bo jest niezawodna i carexa do donic NN.... Podobno orzemarcpza ale robi się pomarańczowa jesienią więc potrzebowalam właśnie taka. I tak w szarej donicy wszystko wymarźnie.... Myślę jak kulki bukszpanowe wymienic na murek bukszpana aby nie płakać po zimie.... Chyba kupie jakieś tanie sadzonki ktore podhoduję do jesieni?
Madzenka 09:40, 01 cze 2014

Sebek napisał(a)
Jak zwykle super zakupy Również muszę podeprzeć hortensje, bo znów mi polegną po pierwszym deszczu, a chcę je mieć dłużej Nowe nożyce i mi by się przydały A jutro dzień dziecka

Sebek nie mogłam zdzierżyć wyglądu hortensji incrediball po ulewie rok temu... Teraz dostały podpory i basta.
Co do nożyc to mam bentleya od Danusi ale zafascynowana fiskarsem chciałam sprawdzić te nożyce. Ponadto dobry ogrodnik musi mieć kilka sprzętów.
Najbardziej ciesze się z wykopalisk łopatki bentleyowej
leon60 09:41, 01 cze 2014

Z nożyc powinna być Pani zadowolona używam od trzech lat i są niezawodne
Miłej niedzieli
Madzenka 09:41, 01 cze 2014

Luki napisał(a)
Marzenko chrabąszcz, który siedział w piwonii to najprawdopodobniej kruszczyca złotawka. Pierwsza wiadomośc jest zła... wylęga się z pędraków.
Tyle stresu wystarczy pędraki kruszczycy nie żywią się korzeniami roślin, ich ulubionym miejscem jest kompost, któremu pomagają się szybciej przerobić. Pożyteczny owad nie niszczący roślin, a niektórzy nawet twierdzą, że ładny

Wiem że to z pedraka na szczeście odlecial w siną dal.... Ależ był wielki! Dobrze że go wypędziłam a nie zabiłam....