Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 22:49, 09 cze 2014

nicol21 napisał(a)

a co jest ładniejszego niż rubrum?

Fireworks miałam chyba ją rok temu i była zachwycająca
ana_art 23:15, 09 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

ooooo no to się zobaczy bo posadziłam
w zasadzie to mam 3 czerwone odmiany w tym roku fire, vertigo i rubrum
Magda70 23:15, 09 cze 2014

Madżen...ja wiem , że już ileś tam razy pisałaś ale mnie nie wszystkie wiadomości były potrzebne...i teraz okazało się , że muszę się coś dowiedzieć.
Ty masz podmokły teren więc napisz proszę, które drzewa rosną najlepiej? Muszę coś zaproponować znajomym, którzy mają działkę również na podmokłym terenie.

Szukam coś szczepionego na ok 2 metrach...i kulistego chyba...
nicol21 23:17, 09 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ubiegłego roku miałam 2 czerwone Piękne sooommmm ale kurczakos drogie też som.
Ja miałam czerwone, ale teraz widziałam tylko brązowe i różowe [pisałam o tym u any chyba Ale fireworks nie mają kłosów, a rubrum ma je cudne Pozatym donic więcej nie zmieszczę u sibie, choć donice mam
takież piękne były:

szkoda, że nie zrobiłam lepszych zdjęć, ale wtedy nie wiedziałam że są jednoroczne....
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Madzenka 05:25, 10 cze 2014

Magda70 napisał(a)
Madżen...ja wiem , że już ileś tam razy pisałaś ale mnie nie wszystkie wiadomości były potrzebne...i teraz okazało się , że muszę się coś dowiedzieć.
Ty masz podmokły teren więc napisz proszę, które drzewa rosną najlepiej? Muszę coś zaproponować znajomym, którzy mają działkę również na podmokłym terenie.

Szukam coś szczepionego na ok 2 metrach...i kulistego chyba...

Madzia z obserwacjo ogrodu mojego, Noemi, Wieloszki i Gabi mogę napisać, źe dobrze radzą sobie: pissardi, wisnie umbracullifery, oczywiście graby (męczą się po posadzeniu, ale potem już bardzo dobrze rosną), brzozy doorenbos , surmie, perukowce. Natomiast utopiły mi sie : wiśnie amanogawy, sosny a dziewczyny mają problemy z swierkami serbskimi i cisami.
Teraz testuję ambrowce i buki ale dam znać za rok jakie efekty. I takie tereny lubią trawy w szczególności rozplenice i miskanty
Madzenka 05:28, 10 cze 2014

Dziewczyny skłamałam to zdjęcie nie jest z 2010 ale z maja 2011!!! W 2010 nie było trawnika, były tylko posadzone graby w żywopłocie i kwadratowe obwódki z bukszpanow z lawendą. Reszta ogrodu właściwie powstała w 2012. Sama w to uwierzyć nie mogę.
Madzenka 05:30, 10 cze 2014

nicol21 napisał(a)

Ubiegłego roku miałam 2 czerwone Piękne sooommmm ale kurczakos drogie też som.
Ja miałam czerwone, ale teraz widziałam tylko brązowe i różowe [pisałam o tym u any chyba Ale fireworks nie mają kłosów, a rubrum ma je cudne Pozatym donic więcej nie zmieszczę u sibie, choć donice mam
takież piękne były:

szkoda, że nie zrobiłam lepszych zdjęć, ale wtedy nie wiedziałam że są jednoroczne....

To jednak jej nie miałam, bo moja miała kłosy..... Ale też była droga, 39 zł...
Madzenka 05:32, 10 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Mogę powiedzieć, że na tyle nadrobiłam, że wiem mniej więcej co się w tym klubie dzieje...
Dorobiłam się trzech świecznic o bordowych liściach (bardzo mi polecała pani z bylinowego) i nawet w dobrym miejscu, jak się okazuje, posadziłam. Moje buksiki jeszcze nie dojrzały do ciachania, lawendzia zaczyna w różach...miałaś rację, będzie ładnie
Kulasek z brzydką czuprynką doszedł do siebie, wygląda na to, że lekko obmarzł. Miałaś rację, znowu. Czyli wszystko gra

Cieszy mnie to
Ostrzegam przed cięciem buksików w palącym słońcu... Moje już przypaliło....
Madzenka 05:32, 10 cze 2014

ana_art napisał(a)
no właśnie ja też staram się myśleć o kilku roślinach w kontekście jednorocznym, np róże które kupiłam do donic, trawy vertigo, rubrum ba nawet tulipany niektóre zaczęłam traktować jak jednoroczne...
u nas w tym roku w ogrodniczym były też rozplenice fireworks i cherry sparkler. Zastanawiam się nad tą fire do donicy jeszcze

Ana bo my już możemy myśleć o biżuterii ogrodowej, szkielet już bowiem mamy
Madzenka 05:35, 10 cze 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Madżenn, jakbyś natrafiła na nią, daj znać, proszę.

Nie skacz tyle Chucherku, bo nic Ci z masy ciała nie zostanie. I będziemy sok z marchwi i selera dowozić oraz banami karmić. Albo cielęcinką.

Mnie zachwyciły (oprócz innych) Twoje tyły - laurowiśnia z hostami i hortensjami.

Tyły będę pokazywać gdy wreszcie urzątnę runiankę na taczce.
Wreszcie zlalam podjazd roundapem, może kostka zacznie wyglądać po ludzku. Jak ja tej ostrej chemii nie lubię, boję się jej..

Bede pamiętać o świcznicy kupowałam chyba w Krotonie.