Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ewakatowice 13:46, 09 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Nie zimują, nawet w lekkie zimy nie dają rady. Podobno najmniejszy minus je zalatwia. Ja jednka traktuję je jak jedrocozne i będą u mnie na rabatach. Pamietasz vertigo u mnie na rabatach? Teraz jednak szykam rubrum lub jeszcze coś ładniejszego

widziałam w Obi
ewakatowice 13:46, 09 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Nie zimują, nawet w lekkie zimy nie dają rady. Podobno najmniejszy minus je zalatwia. Ja jednka traktuję je jak jedrocozne i będą u mnie na rabatach. Pamietasz vertigo u mnie na rabatach? Teraz jednak szykam rubrum lub jeszcze coś ładniejszego

widziałam w Obi
Juzia 14:51, 09 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Juzia Ty juz nic nie przesadzaj, daj rolisnkom żyć. Za dwa lata u Ciebie będzie tak gęsto , że bedziesz obdzielać ogrodowisko roslinami. Teraz tylko wyrywaj chwasty, podlewaj rośliny i dawaj im Florovit. Obserwuj czy cos je nie podgryza lub czy nie maja grzyba. Teraz czas na pielęgnacje ogrodu i planowanie działan na jesień. Pociesz się troszkę swoją pracą, bo uzyskałaś niesamowity efekt. Teraz tylko czasu potrzebujesz. Te największe kulony są z mojego starego ogrodu, wyhodowane z małych i średnich kulek. Uwielbiam je i cięcie tych wielkich kulonów to dla mnie największa frajda. Jutro zrobię relację z cięcia największego potworka

Specjalnie dla. Ciebie ta sama rabata w 2010 roku

Niby widziałam początki Twojego ogrodu, bo jestem z Tobą od powstania wątku...ale takie przypomnienie po paru latach jest meeega...szokujące
Nic już nie przesadzam....czekam na busz

Buziaki zostawiam!

Gabisia 14:57, 09 cze 2014

Marzenko, wpadłam tylko ucałować Cię i kfiatka z Sardynii zostawić

baraga1904 16:37, 09 cze 2014

...litości...nieczasowa jestem na maxa a tu tyle postów...zaczynam dłuższą lekturę
malgorzata_s... 18:19, 09 cze 2014

Niesamowita wycieczka w przeszłość Uwierzyć trudno że tak wszystko urosło. Jak oglądam fotki z mojego ogrodu też jestem w szoku
Kindzia 21:06, 09 cze 2014

Mogę powiedzieć, że na tyle nadrobiłam, że wiem mniej więcej co się w tym klubie dzieje...
Dorobiłam się trzech świecznic o bordowych liściach (bardzo mi polecała pani z bylinowego) i nawet w dobrym miejscu, jak się okazuje, posadziłam. Moje buksiki jeszcze nie dojrzały do ciachania, lawendzia zaczyna w różach...miałaś rację, będzie ładnie
Kulasek z brzydką czuprynką doszedł do siebie, wygląda na to, że lekko obmarzł. Miałaś rację, znowu. Czyli wszystko gra
Syla 21:31, 09 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Kupiłam na giełdzie jako trawę NN. Niemi ją zidentyfikowała
Dokładnie w tym samym mijescu rosla poprzednia praire fire... , ktora po zimie nie odbiła. Gdy zobaczę gdzieś dam znać.

I uprasza sie o info gdy zobaczycie we Wrocławiu rubrum , bo potrzebuję w rozplenice i berberysy powtykać te piękne bordowe trawy. Muszę się na giełdę wybrać.

No popatrz , tak sobie zamieszałam , że kupiłam vertigo a nie rubrum ... a chciałam dobrze od Ciebie zgapić i klops ... jutro pojadę po tę drugą jest kilka sztuk w malusim sklepiku u mnie ... jednak warto do takich zaglądać
Majena 22:21, 09 cze 2014

Och Marzenko cudnie!Ale róznica niezła! Musze jutro pocykac focie i za 4 lata porównam u siebie
tusiawka 22:22, 09 cze 2014

Ja też tylko fotki nadrobiłam. Jak zwykle było na co popatrzeć.