Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:46, 08 cze 2014

irena_milek napisał(a)

Też z wrażenie padam, jej, chyba ciebie do siebie zaproszę, tyle kul u mnie
zupełnie inaczej, od razu lepiej

Irenko kule w ogrodzie to jest to!!! Twój M m sie przekonał

Chyba zrobię instrukcję z kulkowania "od ręki, na oko"
Madzenka 21:48, 08 cze 2014

Sebek napisał(a)

Toż to idealne miejsce na przywrotnik! Do róż pasuje idealnie i taki żółtek fajnie rozjaśni to miejsce jednak co nie posadzisz i tak będzie cudnie

Sebek już tam wciepałam tojeść i dwa rodzaje trawek. Musze tę dziurę po trytomach czymś wypęlnić, bo trytomy nie konweniowały i wygniły w tym roku...przywrotnik albo rozchodniki, myślę... Na razię są rawy, tylko niech podrosna.
Madzenka 21:50, 08 cze 2014

bociek napisał(a)
Roze na pniu??? Sesleria 4U u mnie

Ja nie sadzę róży na pniu, już kilka straciłam w mrożne zimy.... Więc mam róże ale nie na pniu. Ponadto róże i kwaśna ziemia i sąsiedztwo rh, to chyba nieodpowiedni duet?
Madzenka 21:52, 08 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)

Madżen u nas w Kostomłotach widziałam na nóżkach szczepiony jaskrawozielony berberys ... cudnie to wyglądało ... mus się wybrać i obraz pokazać ... konweniowałoby z trzmielinami a nie było takie samo

tu kolor i rodzaj bo poczochrane, ze aż boli
http://www.pinus.net.pl/opis.php?id=577&imgno=1

i był też szczepiony hmmmmmmmm ... to takie coś co się jesienią pięknie przebarwia i jest u Enyi ... Madżen powiedz, ze wiesz bo ja nie mogę sobie przypomnieć jak to się nazywa ...

Fajny pomysł . Będę szukać i myśleć. Albo bedą dwa stożki, jeszcze nie zdecydowałam. Mam na szczeście całe wakacje na myślenie. Tak lubię, zaplanuję że coś zmienię i potem calusieńkii sezon aż mnie nosi aby juz zacząć . A może będa dwa maciupeńkie marikeny szczepione
Madzenka 21:53, 08 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)
sumak ... sumak to to coś tylko w formie szczepionej kuli ... ja chyba sobie to TK każe zrobić bo zwapnienia jak nic

Anita ma sumaka tiger eye, jest piekny, ale wymaga miejsca. Ma zaletę, której nie mają inne sumaki, nie rozrasta sie mocno...
Madzenka 21:55, 08 cze 2014

kasiad napisał(a)

Napisz, proszę, gdzie kupiłaś carex praire fire. U mnie w okolicy jest nie do zdobycia - jestem skłonna udać sie do Wrocławia po nią
Dzięki

Kupiłam na giełdzie jako trawę NN. Niemi ją zidentyfikowała
Dokładnie w tym samym mijescu rosla poprzednia praire fire... , ktora po zimie nie odbiła. Gdy zobaczę gdzieś dam znać.

I uprasza sie o info gdy zobaczycie we Wrocławiu rubrum , bo potrzebuję w rozplenice i berberysy powtykać te piękne bordowe trawy. Muszę się na giełdę wybrać.
Madzenka 21:59, 08 cze 2014

Juzia_G napisał(a)
Też kcem tak pięknie wyciachane kulony!!!
I busz do tych kulonów taki sam jak u Cię!!!

Echhh...

Juzia Ty juz nic nie przesadzaj, daj rolisnkom żyć. Za dwa lata u Ciebie będzie tak gęsto , że bedziesz obdzielać ogrodowisko roslinami. Teraz tylko wyrywaj chwasty, podlewaj rośliny i dawaj im Florovit. Obserwuj czy cos je nie podgryza lub czy nie maja grzyba. Teraz czas na pielęgnacje ogrodu i planowanie działan na jesień. Pociesz się troszkę swoją pracą, bo uzyskałaś niesamowity efekt. Teraz tylko czasu potrzebujesz. Te największe kulony są z mojego starego ogrodu, wyhodowane z małych i średnich kulek. Uwielbiam je i cięcie tych wielkich kulonów to dla mnie największa frajda. Jutro zrobię relację z cięcia największego potworka

Specjalnie dla. Ciebie ta sama rabata w 2010 roku
Syla 22:07, 08 cze 2014

ja jeszcze przed cięciem bukszpanowo-cisowym... ale uwielbiam więc to będzie przyjemność .... zastanawiam się jak się wciskasz do cięcia grabów ....jak tnę świerki to wiecznie na coś wchodzę ... Uroczo wszędzie !!!!!
stychaz 22:56, 08 cze 2014

Madżenko pytałaś u Madzi o giełdę - trochę na razie bidnie

Lubię Twój przystrzyżony busz podziwiaćWydaje mi się, że Sebek dobrze radzi, przywrotnik w tym miejscu zaokrągliłby i rozjaśnił rabatę z tej strony.
ana_art 23:16, 08 cze 2014

a rubrum zimuje? bo ja sobie kupiłam z przeświadczeniem że jednoroczna