Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Sebek 22:21, 12 cze 2014

Jak byłem u Ciebie w 2012-tym to Twój ogród juz wydawał się mi zapełniony .... Niesamowite w jakim błędzie żyłem i jak to wszystko urosło
Kasiek 22:31, 12 cze 2014

Marzenko, odebralam porod...chodz na chwilke do mnie
Matka 22:53, 12 cze 2014

Madżenko, wysłam privka
Gabriela 22:54, 12 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Iza ostatnio z sąsiadem stwierdziliśmy, że u nas rosną tylko róze i drzewa. Rh w glinie i wodzie usmiercamy max w dwa sezony.... Więc gleba, przepuszczalność gruntu i nawożenie. Wczoraj oboje biegaliśmy z nawozami bo zapowiadali deszcz w nocy... I dzisiaj musiałam biegać ze szlaufem

Potwierdzam, że róże w glinie bardzo dobrze rosną i nawet zalanie w tej glinie nie szkodzi im jakoś bardzo. Przez przypadek, niestety, sprawdziłam to we własnym ogrodzie.
Loosiuu 23:07, 12 cze 2014

Gabriela napisał(a)

Potwierdzam, że róże w glinie bardzo dobrze rosną i nawet zalanie w tej glinie nie szkodzi im jakoś bardzo. Przez przypadek, niestety, sprawdziłam to we własnym ogrodzie.

W ogóle glina bardziej służy różom niż piaski. U mnie sucho, że szpadla nie idzie wbić, pare razy podlane Magiczną Siłą, a kwitną cały rok jak gooopie
Z kolei u znajomego na piasku wątłe, mało kwiatów, a podlewane i nawożone i pielęgnowane...
Karabela 23:08, 12 cze 2014

U mnie to samo rh zalane uschlo, cisy ledwo żywe na intensywnej terapii w donicach. A roze jak na razie szaleją i tego się bede trzymać, dosadzilam 7 austinek w pudrowych kolorach
Bogdzia 23:28, 12 cze 2014

Marzenko macham , na wiecej juz brak sił.
Madzenka 23:31, 12 cze 2014

Danutka napisał(a)
Ja jestem ciekawa reakcji twojego sąsiada

Już wyjaśniam u Ciebie wszystko takie piękne, urosło szybciutko pozytywny busz a u niego żywotniki w miejscu stoją chyba? Dopiero szczela focha

Nie możesz wieczorem pokazywać tych rarytasów w Twoim ogrodzie bo potem spać nie można normalnie Śnią się człowiekowi te cukierasy i czeka, czeka i czeka kiedy będzie ranek biegnie do swojego ogrodu a tam klops to był tylko sen o zamianie ogrodu na Twój

Urosly zywotniki, podwoiły swojA wysokosć. Pisałam o sąsiedzie z naprzeciwka, ktory kocha byliny i róże.
Madzenka 00:00, 13 cze 2014

polinka napisał(a)
Deszcz dopiero w sobotę między 14-20.00
Połączenie róży z lawendą zawsze wygląda rewelacyjnie, chyba taki zestaw ponadczasowy Obwódki z bukszpanu tniesz w pionie i poziomie?

Z każdej dostępnej strony tnę
No tak jak cięcie zaplanowane na sobitę to będzie lać...
Madzenka 00:01, 13 cze 2014

ana_art napisał(a)

jutro będę miała takie same

Kupiłam sobie na giełdziie 5 szt i od Finki kolejne 5 szt innych, a. Ty jakie kupiłaś?