Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:34, 24 wrz 2014

WilczaGora napisał(a)

....a ja dostałam niesłuszną burę za brak zdjęć, choć były !!!!
ciepłe jak świeże bułeczki - wstawiłam wczoraj (w odpowiedzi u siebie nawet link Ci wstawałam bo 4 strony wcześniej)
ale wracając do bury...Ty z 1 zdjęciem jesiennym wyskakujesz, a ja za ponad 20 ochrzanty dostaje...no tak nie może być

leć się poczerwienić i pożółcić w Wilczym, jesiennym świecie
buziaki Wilkołaki

Nie ochrzan tylko grzecznie prosiłam a taeraz ja mam ochrzan ze nieczasowa byłam i sie na forum lekko obrazilam
Syla 22:17, 24 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Anita zasnęłam i obudziłam się w środku nocy... Bardzo rzadko ale jednka coś takiego mi się zdarza

Oj nie ty jedna na zawilce się skuszę
Magda70 22:26, 24 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Anita zasnęłam i obudziłam się w środku nocy... Bardzo rzadko ale jednka coś takiego mi się zdarza

Dla przomnienia dla wszystkich, zwłaszcza dla Julki, ktora zamiast do Wojslawić o innym kierunku myśli !
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4922-jesienne-spotkanie-ogrodowiska-w-wojslawicach-28-wrzesnia-niedziela?page=6#post_7

Jak na razie to grupa Wrocławska chyba będzie w komplecie

Ponad 500 km...nie ma szansy abym przyjechala... Ale na fotki będę grzecznie czekać Jak zwykle zresztą
WilczaGora 22:41, 24 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)

Nie ochrzan tylko grzecznie prosiłam a taeraz ja mam ochrzan ze nieczasowa byłam i sie na forum lekko obrazilam

wiesz, że żartuję
nadal wyczuwam Twój dystans i kiepski nastrój ... mój Wilczy nos działa na odległość
uśmiechnij się choć troszkę proszę ...ja się do Ciebie uśmiecham
monteverde 22:50, 24 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Loosiu
Wlasnie sobie googlalam oba zawilce... I się okazuje że zamiast Honorine jobert mam Whirlwind... Ciekawe, że na etykiecie miałam coś innego... Ale mają tak odmienna liczbę kwiatków, że trudną się pomylic w identyfikacji....

Zatem mój zaiwlec japonskie to Whirlwind...

Ale jak patrzę na to drugie zdjęcie to mam wątpliwości... Czyżbym miała oba gatunki?

Pierwsza fotka to Wirlwild a druga to Jobert oczywiście, że nie mam a teraz już wiem kogo mi przypominasztyle razy się zastanawialam a dzisiaj zobaczylam ja w telewizji
Tusiala 09:10, 25 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)

Dopiero zamówiłam elata' więc jeszcze nie mam doświdczen. Podziwiam je u szefowej i podobno nie przemarzają. Widzę jednak że rosną spore, dlatego u mnie będą posadzone przy dużych kulach. Przy małych lepiej będą wyglądały czuprynki z evergold (uwielbiam je) lub kurze łapki czyli oshimensis. Przepieknie kulki wyglądają z hakonechloe, u mnie np z stripe it rich.

Mało znany na forum jest carex montana o jasno zielonej (wiosenna zieleń) czuprynie. Poleciła mi go ginka i jestem zachwycona. Tu u mnie na brzegu rabaty - jego pierwszy sezon u mnie, za rok mam nadzieję rozsadzać.a na końcu po lewej widać jedną czuprynę evergolda

Właśnie o to przemarzanie się boję. A evergold nigdy u Ciebie nie przamarza? Zarówno evergold jak i montana ślicznie u Ciebie wyglądają. Piękna rabata. Dziękuję Marzenko
Madzenka 11:27, 25 wrz 2014

Syla - z czystym sumieniem polecam. A masz pomysł co bialego i zwiewnego na tej rabacie posadzić aby latem ja rozjasnić? No może nie kosmosy..... Ale mysle o takich podobnych kwiatkach. Coś na wzór rabaty Danusi...a tam byly białe kosmosy....

Madadzia masz rację to ok 7 godz drogi dla Ciebie... Wybaczam

Wilcza - świetnie wyczuwasz moje nastroje Oby do Bożego. Arodzenia i sezonu narciarskiego Już M planuje wyjazd

Aniu Monteverde - tak myślalam, że mam też Honorine Jobert... Kogo Ci orzypominam?

Tusiala mam evergolda dwie zimy i nie przemarza, faktem jest, że zimy były wyjątkowo łagodne. Zawsze w ostrą zimę można go orzysypać torfem i nakryć igliwiem. Wg mnie warto bo zrobił się naprawdę piękny. Trochę brzydną liście po zimie ale chyba w tym roku je porządnie wyskubię (przy łagodnej zimie) lub obetnę (jeśli bedzie ostra)
Zawsze mozesz posadzić inne carexy. Dla. Ciebie na zdjęciach
Comans bronze form

Crex mrorrovi variegata (to nie jest ice dance)
Madzenka 11:28, 25 wrz 2014

Idę na dlugi nadmorski spacer, od razu nastrój się poprawia, mimo że zimno brrrr... Ale ubiór na cebulkę i hunterki i śmigam po plaży
aleksandra_g 11:44, 25 wrz 2014

nad morzem mieszkam to w taką pogodę nawet nie myślę o spacerze ale zawsze podziwiam zaparcie takich turystów jak Ty teraz będę ich mijać z uśmiechem na twarzy Pozdrawiam
monteverde 11:48, 25 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Syla - z czystym sumieniem polecam. A masz pomysł co bialego i zwiewnego na tej rabacie posadzić aby latem ja rozjasnić? No może nie kosmosy..... Ale mysle o takich podobnych kwiatkach. Coś na wzór rabaty Danusi...a tam byly białe kosmosy....

Madadzia masz rację to ok 7 godz drogi dla Ciebie... Wybaczam

Wilcza - świetnie wyczuwasz moje nastroje Oby do Bożego. Arodzenia i sezonu narciarskiego Już M planuje wyjazd

Aniu Monteverde - tak myślalam, że mam też Honorine Jobert... Kogo Ci orzypominam?

Tusiala mam evergolda dwie zimy i nie przemarza, faktem jest, że zimy były wyjątkowo łagodne. Zawsze w ostrą zimę można go orzysypać torfem i nakryć igliwiem. Wg mnie warto bo zrobił się naprawdę piękny. Trochę brzydną liście po zimie ale chyba w tym roku je porządnie wyskubię (przy łagodnej zimie) lub obetnę (jeśli bedzie ostra)
Zawsze mozesz posadzić inne carexy. Dla. Ciebie na zdjęciach
Comans bronze form

Crex mrorrovi variegata (to nie jest ice dance)

Mariolę Bojarską Ferenc