Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 09:19, 16 sie 2013

Margarete napisał(a)
Wpadłam na moment, urlopowo pozdrawiam z Mazur !
Na bieżąco nie jestem ale cofnęłam sie o 2 strony i ....eh....znów slicznosci pokazujesz. Donicowe nasadzenia piekne, hortensje bukietowe też, a te twoje trwy...szkoda słów,,,Kiedy moje bedą takie bujne........

Trawy będą takie za rok
Madzenka 09:19, 16 sie 2013

Sebek napisał(a)

Zerknij tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=180

Dziękuję rzecznikowi
jotka 09:21, 16 sie 2013

Z tym wewnętrznym patio fantastyczny pomysł Byłam kiedyś w takim domu zimą, gdzie spacerując wewnętrznym ciepłym korytarzem podziwiałam czapy śniegu na iglastych drzewach i krzewach
Madzenka 09:26, 16 sie 2013

Pawlus napisał(a)
Kompozycje mistrzowskie Co do ogrodu to już słów brak. Szukam inspiracji do mojej małej metamorfozy. Miscanty Morning Light będą pasowały do hortensji Limelight? Co dodać do tego zestawu? Bukszpany i różowe żurawki?

Hortensje i miskanty są piekne. Ja uwielbiam do tego zetsawu również bukszpany i laurowiśnie (za incrediball) i niskie rzed limelight. Osobiście uważam, że hortensje muszą mieć podsadzone nóżki czymś do wysokości ok 50 cm aby przez cały rok ładnie wyglądały. Dlatego zamiast żurawek proponuję bukszpany, bergenie lub po prostu trawy (carex morrowi, rozplenice)
Spójrz na tę inspirację
http://pinterest.com/pin/421579215089271982/
Lub na tę
http://pinterest.com/pin/421579215089269266/
Madzenka 09:27, 16 sie 2013

jotka napisał(a)
Z tym wewnętrznym patio fantastyczny pomysł Byłam kiedyś w takim domu zimą, gdzie spacerując wewnętrznym ciepłym korytarzem podziwiałam czapy śniegu na iglastych drzewach i krzewach

Jolu ja lubię marzyć a marzy mi się rozsuwany szklany dach nad patio wewnątrz całoroczne bonzaj oglądane z różnych miejsc domu
Madzenka 09:33, 16 sie 2013

asc napisał(a)
Pooglądałam, popodziwałam i lecę przestawić polewaczkę.....

Hortki wypasione na maksa..

Chyba też polewaczkę muszę włączyć? Ale sprawdzałam u mnie jeszcze mokro...
Madzenka 09:34, 16 sie 2013

noemi napisał(a)
Marzenko macham i czekam na fotki donic w wątku konkursowym ...i znowu muszę na giełdę po horti ... w tym roku mam do nich pecha .... padły mi kolejne .... nie kumam o co im chodzi

buziam

Mi padła jedna ogrodowa...najpierw przypalona słońcem a potem zalana deszczem - stała w wodzie przez dwa dni zanim się spostrzeglam. Bez zarzutu są natomiast stojące przez cały dzień w cieniu.....
Madzenka 09:35, 16 sie 2013

paniprzyroda napisał(a)
Bardzo podoba mi się Twój ogród. Pięknie rosną Ci wszystkie roślinki, ale też otaczasz je staranną opieką. Wiele z Twoich rabat znam prawie na pamięć. To ogromna przyjemność śledzić każdą zmianę, nowe nasadzenia i pomysły. Gratuluję.

Bardzo miło sie czyta takie słowa. Z pewnością motywują mnie do dalszych prac. Zaglądaj, bo zmiany ciągle będą Kolejne jesienią
Madzenka 09:36, 16 sie 2013

Sebek napisał(a)
Aaale cudnie I gdzie ja się wziąłem do konkursu jak Ty masz takie cudne kompozycje Wklejaj

Sebku caly czas mam wątpliwości czy powinnam, gdyż skopiowałam inspiracje Danusi... Więc chyba to się nie liczy....
Madzenka 09:36, 16 sie 2013

polinka napisał(a)
Będę się powtarzać ale uwielbiam Twój ogród, dla mnie wzorowy. Mogłabyś Madżenko do katalogu ogrodniczego te zdjęcia dać i każdy by podziwiał i wzdychał
Pozdrawiam odpoczywających, ja niestety w pracy

Dziękować ja się urlopuję