Marzenko a także dziewczynki z Wrocławia szukam klona Golden Globe szczepionego wysoko-najchętniej 2-2,2. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...będę bardzo wdzięczna za namiary. W sumie tylko do Kulasa dzwoniłam i nie ma, nie bardzo wiem, gdzie jeszcze "uderzyć" Dzięki.
Przy okazji napiszę, to co rzadko piszę lecz myślę od zawsze, że ogród bajka
Robaczki zanim przeczytam Wasze wpisy wklejam ciekawy link z projektami małej architektury. Bardzo lubię takie projeky gdzie jest duuuuużo tarassów i mało trawnika
To zależy od wielkosci sadzonek. Jesli kupisz malutkie to sadź co 10-15 cm, jak kupisz z plantacji to wychodzą 3 szt na m.....
Ja sadzilam wyłacznie w jednym rzędzie malutkie co 10 cm. Zbiegiem lat sie rozrosną. Jeśli wytrzymasz przerwy w nasadzeniach i masz ograniczony budzet to mozesz sadzić rzadziej, jesli nie to od razu sadż co 10 cm.
Zobacz jak wygladał mój żywopłot w 2011 roku a miał chyba 2 lata i był przesadzany ze starego ogrodu.Po zimie powypadalo mi sporo krzaczków, bo byl przesadzany w listopadzie 2010...
Jak wyglada aktulnie pokazala na powtórzonym zdjęciu Ewa
Zapłotem posadzone są 1 m od płotu. Wg planu 2 m od plotu orzebiegaja wszystkie instalacje wodna, gazowa, wodociągowa.... Mam nadzieję, że korzenie grabów nic nie uszkoadzą... Martwi mnie wizja kanalizacji ale mam nadzieje, ze ją puszcząw drodze a nie w pasie ochronnym.
Niestey nie znam rożowych odmian zawilców. Mam posadzone jakieś bezodmianowe, pospolite, ktore u mnie słabo rosną a u tesciowej dają czadu mi o, że nie są nawożone. Kupiłam różee Prinz Heinrich ale to miniturowe zawilce chyba są.... Jak coś wygooglam to Ci dam znac.