Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 20:00, 15 paź 2014

Mała Mi, Aniu Monteverde, Gabrysiu dzieki za dyskusję o różach, uwielbiam takie informacje gabrysiu Darcey jest piekny purpurowy. Ciekawe czy bedę widzieć roznicę pomiędzy nim a Falstaff? Za rok będę porównywać.

Bogdziu - ja nie jestem na bieżąco

Jesli komuś nie odpowiedzialam na pytanie to prosze o przypomnienie się
Magda70 20:01, 15 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Zapłotem posadzone są 1 m od płotu. Wg planu 2 m od plotu orzebiegaja wszystkie instalacje wodna, gazowa, wodociągowa.... Mam nadzieję, że korzenie grabów nic nie uszkoadzą... Martwi mnie wizja kanalizacji ale mam nadzieje, ze ją puszcząw drodze a nie w pasie ochronnym.

Dzięki Kochana!!
monteverde 20:20, 15 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)
Robaczki zanim przeczytam Wasze wpisy wklejam ciekawy link z projektami małej architektury. Bardzo lubię takie projeky gdzie jest duuuuużo tarassów i mało trawnika

https://m.youtube.com/watch?v=zIB2A7Xeuzg

Marzenko super te ogródki ale dla zapracowanych tam już nie ma nic do podłubania, no i prania tam już się nie wywiesi ten basen super ale kolorystyka ogrodu mi nie odpowiadała, ale filmik sobie zaznaczyłam
iwonadm 20:28, 15 paź 2014

Witam
pytałaś Renię o ghitę też ją mam
u mnie wygląda tak

monitka 20:34, 15 paź 2014

Madżenko czy to możliwe żeby moja laurowiśnia gajo kwitła teraz? Mam ją pierwszy sezon ale to chyba nie jest normalne zjawisko.
Gabriela 21:09, 15 paź 2014

Marzenko, Darcey Bussel różni się od Falstaffa, ma mniejsze kwiaty, mniej wypełnione płatkami i pokazuje środek, a Falstaff jest taki mocniej zmierzwiony.
Jedyny Darcey jakiego w tej chwili posiadam.

AnaSe 21:26, 15 paź 2014

aż się zalogowałam, a właściwie zarejestrowałam na Ogrodowisku, bo chociaż czytam od paru lat, to... debiutuję u Ciebie Madżen
Widzę, że powróciła dyskusja nad rozpoznaniem Twojej róży NN. Moja sugestia to ta:

http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.62773.0&tab=1

szczególnie przydatne do rozpoznania może być to, co pisze o niej honzaPM: http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.233321

ciekawe, czy trafiłam
Viola 21:47, 15 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Zapłotem posadzone są 1 m od płotu. Wg planu 2 m od plotu orzebiegaja wszystkie instalacje wodna, gazowa, wodociągowa.... Mam nadzieję, że korzenie grabów nic nie uszkoadzą... Martwi mnie wizja kanalizacji ale mam nadzieje, ze ją puszcząw drodze a nie w pasie ochronnym.

Na pewno puszczą w środku drogi, to wielka inwestycja i wielkie kopanie. Nikt się nie patyczkuje tylko rozwala jak leci. Przeżyłam zakładanie kanalizacji w drodze, tak trzęsło, że w domu szyby latały Przedpłociu nic się nie stanie
Karabela 22:08, 15 paź 2014

ale pięknego linka filmowego wrzuciłaś dziękuję, super
Mala_Mi 22:11, 15 paź 2014

Madżen.. lecę ze skruchą... napisałaś mi sugestie w kwestii mojej róży NN. Tak czytałam, że nie doczytałam posta do końca Tak to jest jak jednym okiem sie czyta, a drugim robi co innego. Dobrze, żę Matylda temat wydarła na śwatło dzienne... Dzięki za sugestiie... prawie jestem pewna, że to może być Elfrid.
Buziak wielki I Elfrid w podziękowaniu.... pierwsze tłoczenie bardziej różwe, a drugie bardziej czerwone..