Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

AgnieszkaW 17:47, 15 lis 2014

Marzenko, piękną odsłonę jesiennego ogrodu pokazałaś Czy kostrzewę siną co roku odmładzasz cięciem? Nie łysieje od środka?
nicol21 18:01, 15 lis 2014

Super migawki jesienne! A na tym placyku, pewnie zwir będzie super, ale mi tam kora się podobała
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
iwonaal 18:42, 15 lis 2014

kupiłam tatarak na gardenii w tym roku nie wiedząc co to, posadziłam w złym miejscu ( na patelni), podzieliłam zaraz. Potem poszedł do doniczek, zregenerował się i ostatecznie zawędrował w miejsce cieniste. Rośnie ładnie
Milka 18:48, 15 lis 2014

Tak myślę nad brzozami..? Dostanie mi się, ale bym je zmieniła jednak
Madzenka 19:23, 15 lis 2014

Sama ma dylemat z brzozami... Ciagle myśle nad wariantem z wymianą tylko dwóch
Zatem Mała Mi nie bij tylko przyjeżdżaj ! Makkasia jeszcze nie placz, jeszcze sama nie wiem.Irenko szkoda mi tych brzóz po prawej... A te drapaki po lewej ida out....

Łuki, Ola, Nicole, Agnieszko - chyba ciemny żwirek nie będzie tak mocno przyciągał uwagi a mocno uporządkuje tę rabatę... Tylko tonę liści wyciągnęłam dzisiaj spod magnoli... Chorowała na bakteryjną plamistosć więc nie zostawiląm liści na zimę. Jak ja je uprzątnę za rok???.

Madzenka 19:23, 15 lis 2014

iwonaal napisał(a)
kupiłam tatarak na gardenii w tym roku nie wiedząc co to, posadziłam w złym miejscu ( na patelni), podzieliłam zaraz. Potem poszedł do doniczek, zregenerował się i ostatecznie zawędrował w miejsce cieniste. Rośnie ładnie

Iwonko u mnie rosnie na zachodniej rabacie, słońce jest tam dopiero po 14-15 ale wg mnie kluczowa jest duża ilośc wody.
Madzenka 19:31, 15 lis 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, piękną odsłonę jesiennego ogrodu pokazałaś Czy kostrzewę siną co roku odmładzasz cięciem? Nie łysieje od środka?

Trudno ocenić.... Bo moja kostrzewa wędruje po ogrodzie.. Ta na zdjęciach byla kupiona wiosna i przesadzona z przedpłocia jesienią na tę rabatę. A ubiegłoroczna z tej rabaty poszła na przedpłocie... Mina M gdy usłyszał, że niuanse kolorystyczne tych dwoch odmian kotrzewy wymagają zmian - bezcenna.. Do tej pory się zastanawiam jak zgodził się przewieżć 30 kostrzew taczka w tę i spowrotem i wykopać dołki....
Kostrzewę sprzed roku cięłam po kwitnieniu ostro i jeszcze mocniej odrosła...Aby mieć więcej doświadczeń muszę jeszcze z nią jeden sezon spedzić
Madzenka 19:33, 15 lis 2014

makkasia napisał(a)

Madżenko co z tą tojeścią bo po CFSh był szał wszyscy ją mieli (tylko nie ja) a później mało jej było widać w ogrodach (u Any Art only) Ania pisze, że wywaliła co to znaczy ?

Kasiu moja tojesć po kwitnieniu była wstrętna.. Prezsadzilam w stipę, ukryłam w trawie daję jej szanse za rok...spytaj Any Ann bo u niej pieknie rosla.
JulkAd 19:41, 15 lis 2014

Ciut nadrobiłam i macham nieśmiało....pozdrowienia zostawiam
Madzenka 20:37, 15 lis 2014

JulkAd napisał(a)
Ciut nadrobiłam i macham nieśmiało....pozdrowienia zostawiam

Julka wszelki duch!