Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ana_art 07:50, 09 gru 2014

Marzena a u Was to chyba dzisiaj zimno, zimniej niż u mnie w tv mówili
Anita1978 07:57, 09 gru 2014

ana_art napisał(a)
u nas też świecą się długo, chociaż zabłyskają późno. Wczoraj prowadziliśmy negocjacje co do choinki. Ja uwielbiam w przeddzień wigilii, a dzieci mogły by ubrać już dziś... tylko ta magia jakoś dla mnie znika jak tak wcześnie stoi choinka... No i będzie w weekend przed wigilią

Ja też ubieram dzień przed wigilią, choć kupuje u leśniczego kilka dni wczesniej, ale stoi w garażu i czeka spokojnie na swój dzień
polinka 08:02, 09 gru 2014

Anita1978 napisał(a)

Ja też ubieram dzień przed wigilią, choć kupuje u leśniczego kilka dni wczesniej, ale stoi w garażu i czeka spokojnie na swój dzień

U nas tradycyjnie w samą wigilię choć korci wcześniej
Gardenarium 08:40, 09 gru 2014

U Marzeny dziś rekord minusów..dziwnie, ale w tygodniu będzie rekord plusów. Ja tak wcześnie nie zaświecam lampek, święta mi powszednieją jakoś.

A po świętach szybko zdejmuję i choinkę rozbieram po kolędzie, bo już mi się wtedy spieszy do wiosny i zaraz kupuję ciemierniki.

Instagram Ogrodowiska
lojalna_ 10:36, 09 gru 2014

Marzenko przygotowałas cudnie te drzewka i girlandy najwazniejsze ze juz przygotowane a zapali sie jak przyjdzie czas fajnie sie czeka

Pomysłowy i sliczny ten karmnik
monteverde 11:10, 09 gru 2014

Marzena2007 napisał(a)

Większych u mnie nie ma.... A sikorki i mazurki zawsze szaleją w brzozach i żywoplocie grabowym. Dla Większych powieszę gotowe kulki lub patyczki z karmą

Syp też trochę na ziemię, bo są ptaki które lubią zbierać z ziemi pozdrówka piękna
Mag 11:13, 09 gru 2014

Marzena2007 napisał(a)

Kupowałam w ZC, zwykle są małe, dużą trafiłam latem.

Marzenko, prosze wyjasnij, co to jest ZC? Domyslam sie, ze jakies centrum ogrodnicze, market budowlany?
Pozdrawiam przedswiatecznie sledzac Twoje poczynania w ogrodzie i domu.
kamasja 14:41, 09 gru 2014

Też mam takie kulki szklane zakupione dawno temu i zapomniane(na świeczuszki), ale one są tak delikatne, że bałabym się dla ptaszków, miałam trzy ale jedna rozpadła mi się prawie w rękach. Uwielbiam ten przedświąteczny blichtr, u mnie będzie czerwono-wełniano, robione na drutach zwierzątka plus cuda wyczarowane na plastyce w szkole, origami pewnie też. Pozdrawiam i ślę trochę zimy do Wrocka.
Pszczelarnia 17:30, 09 gru 2014

Gardenarium napisał(a)
U Marzeny dziś rekord minusów..dziwnie, ale w tygodniu będzie rekord plusów. Ja tak wcześnie nie zaświecam lampek, święta mi powszednieją jakoś.

A po świętach szybko zdejmuję i choinkę rozbieram po kolędzie, bo już mi się wtedy spieszy do wiosny i zaraz kupuję ciemierniki.

Ja już kupiłam ciemierniki, bo były nawet z minaturowymi kwiatkami. Lubię je bardziej niż krokusy ale mniej niż przebiśniegi.

Madżenn, wielkie dzięki za Twoją galerię na pin-ście. Wszystko podane na tacy, rozpuszczasz nas.
Madzenka 19:35, 09 gru 2014

ana_art napisał(a)
Marzena a u Was to chyba dzisiaj zimno, zimniej niż u mnie w tv mówili

Własnie to jakieś oszustwo pogodowe. Wczoraj zjechałam pól Polski i było +4 do +5. Przed samą bramą wjazdowa do domu pojawiło mi sie wieczorem -1 - skandaliczny skandal! A dzisiaj rano było -4 i piękna szadż, ale nie zdązyłam obfocić bo jeszcze szarawo było gdy wyjeżdżałam do oracy.
Ana dobrze że sie zlamałas, choinka może stać wczesniej Mamy teraz tak mało czasu aby się nacieszyć świetami, dlatego u mnie choinka będzie 20 .12