Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 19:38, 09 gru 2014

monteverde napisał(a)

Syp też trochę na ziemię, bo są ptaki które lubią zbierać z ziemi pozdrówka piękna

Sypnęło mi sie i to sporo przy napełnianiu karmnikow. Czekam na weekend aby sprawdzić czy sikorki i mazurki już odkryły jadłodajnie. I tak szaleją u mnie w ogrodzie w gałeziach. Im wieksze drzewka i żywopłot, tym wiecej mamy ptakow
Madzenka 19:40, 09 gru 2014

Gardenarium napisał(a)
U Marzeny dziś rekord minusów..dziwnie, ale w tygodniu będzie rekord plusów. Ja tak wcześnie nie zaświecam lampek, święta mi powszednieją jakoś.

A po świętach szybko zdejmuję i choinkę rozbieram po kolędzie, bo już mi się wtedy spieszy do wiosny i zaraz kupuję ciemierniki.

Zwykle mam urlop dopiero w Wigilię i jakoś tak brakuje mi czasu na cieszenie się świetami, dlatego przyspieszam sobie ten nastrój.

Ciekawe skąd te minusy nadeszły skoro u Was wczoraj całkiem cieplo było!!,
Madzenka 19:42, 09 gru 2014

Mag napisał(a)

Marzenko, prosze wyjasnij, co to jest ZC? Domyslam sie, ze jakies centrum ogrodnicze, market budowlany?
Pozdrawiam przedswiatecznie sledzac Twoje poczynania w ogrodzie i domu.

Mag to nasze podwroclawskie centrum ogrodnicze Zielone Centrum. Lubimy się w nim spotykać my ogrodowiczanki, bo nie dość , że można obejrzeć rosliny i dekoracje, to jeszcze pysznie i zdrowo zjeść. Centrum jest przy wjeżdzie do Wrocławia od strony Poznania .
Madzenka 19:47, 09 gru 2014

Margaret, Polinka, Anita I Jola - lubie celebrować święta, w dzieciństwie choinkę ubieraliśmy w wigilie. Odkąd rodzice moi i M są wiekowi, każda wigilia u nas. Brakuje czasu na przygotowania w ostatnim dniu, praca zawodowa zabiera cenny czas (koneic roku, planowanie, domykanie sprzedaźy, negocjacje kontraktow rocznych....) dlatego zawsze zaczynam wcześniej i świętuję dłuzej Jakos wtedy nie umyka mi ten czar świąt

Kocham święta i już wiele lat temu doszlam do wniosku, że świeta nie bedą katorgą tylko najpiekniejszym czasem. Aby nie wpaść w nerwowośc i presje przygotowań na ostatnią chwilę zaczynam duuuuuużo, duuuuuużo wcześniej. Okna własnie sie myja Jakos tylko mi prezenty na odtatnia chwilę zostaja.... Musze w najblizsyzm czasie wskoczyc do TK Max i kic prezenty dla bliskich.
Madzenka 19:53, 09 gru 2014

kamasja napisał(a)
Też mam takie kulki szklane zakupione dawno temu i zapomniane(na świeczuszki), ale one są tak delikatne, że bałabym się dla ptaszków, miałam trzy ale jedna rozpadła mi się prawie w rękach. Uwielbiam ten przedświąteczny blichtr, u mnie będzie czerwono-wełniano, robione na drutach zwierzątka plus cuda wyczarowane na plastyce w szkole, origami pewnie też. Pozdrawiam i ślę trochę zimy do Wrocka.

Moje nie sa kruche, bujały sie cale lato na brzozach z wodą dla ptaszków. W nienaruszonym stanie zdjełam, umyłam i ponownie powiesiłam. Wieć chyba bez obaw. Ale zobaczymy czy to dobry pomysł.
ewa004 19:55, 09 gru 2014

Wiesz ze ja wyprodukowałam na swoją biała choinkę bombki z płatków kosmetycznych ?
Zrobię jeszcze pomponiki i jeszcze coś wymyśle i będę miała choineczkę SWOJĄ
Made In Ewa

Ciekawe jak tak ubrana choinkę skomentuje moja bratowa ona ma zawsze tak perfekcyjną choinkę ,że ja mam wrażenie że ona ma policzone gałązki tak wszystko jest równiutko

Marzenko a do białej choinki bardzie pasuje oświetlenie zime białe niż takie żółte ?
Madzenka 19:57, 09 gru 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Ja już kupiłam ciemierniki, bo były nawet z minaturowymi kwiatkami. Lubię je bardziej niż krokusy ale mniej niż przebiśniegi.

Madżenn, wielkie dzięki za Twoją galerię na pin-ście. Wszystko podane na tacy, rozpuszczasz nas.

Ewo a gdzie zakupiłaś ciemierniki?

Pinterest - proszę bardzo polecam jeszcze tablicę spring inspiration
Sądząc po ilosci osób, ktore mnie na pintereści obserwują chyba rzeczywiście podane na tacy

Wiesz , źe ja testuję zawodowo social media bardzo mnie to interesuje, ten marketing szeptany
noemi 19:59, 09 gru 2014

Marzenko w moim L. są ciemierniki. Tylko małe doniczki , ale kwiatki mają . Chcesz?
Madzenka 20:00, 09 gru 2014

ewa004 napisał(a)
Wiesz ze ja wyprodukowałam na swoją biała choinkę bombki z płatków kosmetycznych ?
Zrobię jeszcze pomponiki i jeszcze coś wymyśle i będę miała choineczkę SWOJĄ
Made In Ewa

Ciekawe jak tak ubrana choinkę skomentuje moja bratowa ona ma zawsze tak perfekcyjną choinkę ,że ja mam wrażenie że ona ma policzone gałązki tak wszystko jest równiutko

Marzenko a do białej choinki bardzie pasuje oświetlenie zime białe niż takie żółte ?

Ewo powiesz bratowej, "no wiesz? Przeciez pompony to teraz hit, powiesz ze ze nie jest trendy niech sobie obejrzy na pinterest aktualne trendy bozonarodzeniowe"

Ewo ja od kilku lat stosuje wyłącznie białe i chyba najlepsze lampki to w kolorze bieli, wszelkie inne kolory testowalam i wrócilam do korzeni, znaczy sie bieli
Madzenka 20:00, 09 gru 2014

noemi napisał(a)
Marzenko w moim L. są ciemierniki. Tylko małe doniczki , ale kwiatki mają . Chcesz?

Madzia kcem.... Duzzzzzo , z 6 szt.....