Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

polinka 10:15, 17 wrz 2013

Madżen w wolnej chwili proszę, zajrzyj do mnie i podpowiedz co wykombinować z żurawkami
ana_art 10:24, 17 wrz 2013

asc napisał(a)

Niebieskie też ładne......... i takie nasze.. po cholerkę Ci różowe

ANKA
Milka 11:06, 17 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Ja po 1000 w ubiegłym roku przestałam liczyc. Na razie mam na liczniku 274+150+125=549
Planuję jeszcze kilkaset krokusów i z 100 szt tulipanów ale wyłacznie jakieś perełki kolekcjonerskie, poczekam na przeceny albo nic już nie kupię. Musze jeszcze poczekać na przeceny koron cesarskich....
Nie wiem jak to jest, że tych cebulek nigdy dość. Chyba trzeba mieć kilkanaście tysięcy w ogrodzie ok 900 m2 aby zrobić sobie małe Keukenhoff... i pomysleć że tam rosną miliony.

Ja już nie kombinuję jak połączyć.... Będą miksy.... I tak jak je wykopuję to sie miksują więc nie dam rady kombinowac... U mnie raczej tulipany muszę wykopywać, bo glina i mokro to połowa by nie wyszla. U mnie bez wykopywania w 3 sezonie niemal nie kwitną

Marzenko, dzięki za ściągę dotyczącą sadzenia, ale już w ubiegłym roku się jej trzymałam, na pewno nowicjuszom się przyda
swoich cebulek nie wykopuję, nie mam do tego cierpliwości, więc raczej nastawiam się na dosadzanie, te ubiegłoroczne 1500 tysiąca to pikuś, chyba trzeba 5 razy tyle, aby odwzorować choć w minimum Holandię
na razie kupiłam 650 sztuk, już wiem, że to nie koniec, ba nawet mam pomysł, gdzie
sporo będzie ognistych, jednak wiosną to bardzo cieszy częśc stonowana i w każdym miejscu coś innego
dzięki za podpowiedź, gdzie jeszcze mogę upolować coś ciekawego poszalałam w Selgrosie
Milka 11:08, 17 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Rench to była trawa vertigo. Nie przezimowala w garażu, nie przezimowała w piwnicy zatem jest to trawa sezonowa. Teraz spróbuję przechować purple rubrum.

tę też przechowywałam w piwnicy, korzenie i reszta była w doskonałym stanie, a mimo to absolutnie żadna nie odbiła w ziemi; może w ogrodzie zimowym u ciebie, poradzi sobie? może i u mnie w domku, to robimy kolejny test
Milka 11:09, 17 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Aniu posadż do doniczek(oslone) Zimą przetrzymaj w garaźu, mogą stać w ciemności. U mnie do mocnych przymrozków stoją w ogródku a potem wsadzam do garażu. Wczesną wiosną trzeba wystawić na mocno nasłonecznioną rabatę i podlewać i juz? . Potem oslonka do ozdobnej donicy, gdy przekwitną idą do kąta na zasuszenie. W tym roku do metalowej donicy pójda różwe. Zgapiam z inspiracji Gabisi

jak się wyrobię czasowo, też sobie zaserwuję do donic, wiosną gotowa dekoracja
Milka 11:13, 17 wrz 2013

Irenko decyzja podjęta, ambrowce będą!!! 3 szt. Teraz to miejsce zasłaniają miskanty, które chyba wymagają lekkiego przesunięcia. Zatem rabata z ambrowcami i miskantami idzie do zmiany wiosną i dodatkowo niebezpieczeństwo zmarźnięcia minie.

zuch dziewczyna, bardzo się cieszę i mam nadzieję, ze będzie super i moje namawianie wyjdzie na dobre
stychaz 12:37, 17 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Dorwałam się do aparatu i fociłam moją nową rabatkę

Marzenko, powiedz prosze co to za super wysoka trawka na pierwszym planie?

Buziaki przesyłam
kasiula79 12:58, 17 wrz 2013

Marzenko czy krokusy zniosą miejsce cieniste? czy lepiej nie sadzić ich w cieniu?
Margarete 13:44, 17 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
A teraz będzie trawkowo, bo tak naprawdę to trawy przejęły panowanie nad ogrodem

Trawy wymiatają... u nie też teraz dominuja, ale nie ma porównania z twoim ogrodem... a do tego sliczne zdjecia robisz Madżenko....
Magda70 14:37, 17 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Magda70 Ty jeszcze możesz w świetnych cenach kupić w Holandii. Mam prośbę popatrzysz czy nie ma przecenionych czarnych szachownic perskich? Wiesz jaka rabata mi sie marzy....u nas po 20 zł.... A ja z 10 szt potrzebuję.... Albo więcej..

Też liczę na to, że jakieś przeceny cebulowych mi się trafią...i nie tylko...bo tam od października to już dekoracje na Boże Narodzenie są...

O szachownicach postaram się pamiętać...no problem.

Aha...dzięki Wam zahaczyłam dziś o Lidl...czosnek Gladiator jest mój 4x2szt i białe też kupiłam....
Po pracy wpadnę do jeszcze jednego...