Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

baraga1904 07:20, 17 wrz 2013

...można kupic rózowe niezapominajki...mialam w tym roku wiosną ..w małym ogrodniczym kupilam koło pracy...pewnie na giełdzie kwiatowej można znależc...
...pozdrawiam cieplutko mimo deszczowej aury...
zawitka 07:32, 17 wrz 2013

Oj Dziewczyny !!! Witaj Marzenko dobrze że ja mieszkam daleko od Wrocławia to jeszcze na cebule się załapię ha ha .Szalejecie cebulowo Pozdrawiam szalejącą i zyczę udanych zakupów i duzo miejsca do sadzenia ha ha Twoj ogród nazywam kwadratowy no i te donice ! ! ! ! !
ana_art 07:54, 17 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Ja po 1000 w ubiegłym roku przestałam liczyc. Na razie mam na liczniku 274+150+125=549
Planuję jeszcze kilkaset krokusów i z 100 szt tulipanów ale wyłacznie jakieś perełki kolekcjonerskie, poczekam na przeceny albo nic już nie kupię. Musze jeszcze poczekać na przeceny koron cesarskich....
Nie wiem jak to jest, że tych cebulek nigdy dość. Chyba trzeba mieć kilkanaście tysięcy w ogrodzie ok 900 m2 aby zrobić sobie małe Keukenhoff... i pomysleć że tam rosną miliony.

Ja już nie kombinuję jak połączyć.... Będą miksy.... I tak jak je wykopuję to sie miksują więc nie dam rady kombinowac... U mnie raczej tulipany muszę wykopywać, bo glina i mokro to połowa by nie wyszla. U mnie bez wykopywania w 3 sezonie niemal nie kwitną

ubegłoroczne policzyłam przez przypadek bo jak zamawiałam na raty to nawet nie myślałam ze ich tyle zobaczymy jak ubiegłoroczne nie wykopywane będą kwitły na wiosnę. Kombinuje nie tyle z kompozycjami co z możliwością dosadzenia koron i szafirków (nie wiem gdzie ) i krokusów paskowanych które mnie w tym roku powaliły (innych już mam dość)

Tulipany wiem gdzie dosadzić
baraga1904 08:10, 17 wrz 2013

...Wasze ilości cebulowych zwalają mnie z nóg... a że ja wiosennie urodzona i kochająca tę porę roku to bardzo kibicuję bo cebulowe kocham...wiosną będzie u Was prawdziwe cebulowe show
Kindzia 08:19, 17 wrz 2013

Mnie jakoś słabo cebulowe biorą w tym roku...mało kupiłam. Może dlatego tego nie czuję, że nie wykopywałam w czerwcu...

U nas ciemno i ponuro jak w tunelu...na dodatek leje nieprzerwanie od wczoraj

Ale słonecznie pozdrawiam
ana_art 08:25, 17 wrz 2013

a ja kocham wiosnę, i już na nią czekam z utęsknieniem szczególnie w taki dzień jak dziś...
Gabrysia_ 08:29, 17 wrz 2013

Ja dużo nie kupuję,bo jakoś nie wyobrażam sobie tego wykopywanie....
...może jak już będę miała wszystko zrobione,to i czasu będzie więcej!
W tym roku nawet nie wiem co to leżak?...i jakoś lato mi przeleciało
Mala_Mi 08:33, 17 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Mnie zachwyciły różowe tulioany z rózowymi niezapoinajkami z art. Danusi. Tylko gdzie kupić różowe niezapominajki....

Przyjedz do mnie.... mam kupę siewek... sobie wykopiesz, posadzisz i masz Były piękne niebieściutkie jak niebo .... to dwuletnie rośliny..wiec za rok zawkitną... a ile już wypieliłam ..

Niebieskie też ładne......... i takie nasze.. po cholerkę Ci różowe
AlKa 08:36, 17 wrz 2013

ja też czekam na to kiedy bede miała wytyczone rabaty. Póki co mam zesłoroczne niewykopane i nie pamietam do końca jak były sadzone a nie mam zdjęc. Przed zajrzeniem do ogrodowiska moje rosliny nie były fotografowane, a szkoda
atena35 10:02, 17 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ściaga dot kwitnienia i głębokości sadzenia
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/81-przyszla-jesien-czas-sadzic-cebulki-kwiatowe

oraz ze strony angielskiej: kliknijcie tu
dla przypomnienia cal to 2,54 cm
czyli czosnki sadzimy na głębokość ok 15

Nie ma Sebka więc ja przeszukuję Ogrodowisko z artykułami

Fajnie, że napisałaś.
Nie wiedziałam, że tak głęboko, a zamówiłam.