Dzieki za ściągę ( pinterest się nie otwiera) ... u mnie w lidlu mnóstwo cebulek miałam w ręku szafirki i ....... jutro po nie wrócę , teraz wymyśliłam dla nich miejsce
Aniu, nie podpuszczaj, bo już kombinuję, by jutro pojechać i dokupić tego, czego dziś nie wzięłam
A, zapomniałabym - jestem za gracimillusami.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Dzieki Marzenko, dół to jest rozwiązanie. Chociaż ostatnio rył mi tam kret i nornice, ale co tam innego wyjścia nie ma. Ja chyba przez tą sadzarkę tak nie przepadam za sadzeniem cebul. W L byłam tak skupiona na szukaniu Gladiatorów że o szafirkach nie pomyślałam, jutro moż e jeszcze będą, bo też już mam dla nich miejsce.
Na przesadzanie bukszpana teraz idealny moment. Dlatego akcje z moimi robiłam, jeszcze się świetnie ukorzenią przed zimą. Winobluszcz też sadz. A jałowiec na śmietnik Reszta wiosna - szczególnie trawki.
Szafirki trzeba kupić koniecznie, bo cena świetna i jak może być wiosna bez szafirków???? Ale tylko niebieskie.
Jakiś potwór wykupił wszystkie krokusy biało-niebieskie.....