Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ana_art 17:29, 12 paź 2013

Madżen ja sadziłam szafirki z lidla i biedronkii były super, a też miałam sporo.
U mnie dzisiaj pogoda typowo jesienna dżdżyście, mgliście i pochmurno... odpuściłam zatem cebule
agniecha973 18:49, 12 paź 2013

Moje szafirki z lidla też OK. Chyba miałaś pecha.
Ale wiesz co mi przyszło do głowy...za mało się nimi cieszysz Ja swoje kilka razy już przekładałam, oglądałam...Jedną paczuszkę szachownicy z aldika wymieniłam, bo też kilka spleśniałych znalazłam. ALe to w pierwszy dzień przyuważyłam to jeszcze paragon miałam. A Ty dopiero dziś się im przyglądnęłaś
Agnieszka_B 19:07, 12 paź 2013

Marzenko pozdrawiam urobiona przygotowywaniem gleby pod mój grabowy zywoplot i ja zawsze czekam na zdjęcia
Madzenka 19:14, 12 paź 2013

agniecha973 napisał(a)
Moje szafirki z lidla też OK. Chyba miałaś pecha.
Ale wiesz co mi przyszło do głowy...za mało się nimi cieszysz Ja swoje kilka razy już przekładałam, oglądałam...Jedną paczuszkę szachownicy z aldika wymieniłam, bo też kilka spleśniałych znalazłam. ALe to w pierwszy dzień przyuważyłam to jeszcze paragon miałam. A Ty dopiero dziś się im przyglądnęłaś

Masz rację..... po kupieniu ani razu ich nie oglądałam, wsadziłam do koszyka razem z innymi.... teraz wszystkie wyciągnęłam z tych dziurawych woreczków i suszę w skrzynce. Potem zaprawię je topsinem i pójdą do ziemi
Madzenka 19:16, 12 paź 2013

Agnieszka_B napisał(a)
Marzenko pozdrawiam urobiona przygotowywaniem gleby pod mój grabowy zywoplot i ja zawsze czekam na zdjęcia

To specjalnie dla Ciebie mój dzisiejszy żywopłot grabowy. Wybarwia sie jesiennie.

Madzenka 19:17, 12 paź 2013

ana_art napisał(a)
Madżen ja sadziłam szafirki z lidla i biedronkii były super, a też miałam sporo.
U mnie dzisiaj pogoda typowo jesienna dżdżyście, mgliście i pochmurno... odpuściłam zatem cebule

Mam pęcherz na dłoni.... posadziłam chyba 50% tulipanów..... obiecałam sobie, ze już ich nigdy więcej nie wykopię!!!
Madzenka 19:17, 12 paź 2013

Sebek napisał(a)

U mnie nawet chmurek nie ma Nie pamiętam kiedy chodziłem w samej bluzie jak dziś, jest tak pięknie
Szafirków szkoda U mnie były OK, ale są z innego źródła....Ale i tak zaprawiam wszystkie cebule Kaptanem przed sadzeniem

Sebciu cieszmy się tą piekną jesienią. Napracowąłam się baaardzo, ale tak lubie!!!!
Agnieszka_B 19:20, 12 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

To specjalnie dla Ciebie mój dzisiejszy żywopłot grabowy. Wybarwia sie jesiennie.

Kochana jesteś ! Wielkie , wielkie dzięki. Jednak jest nadzieja , bo dziś już byłam bliska płaczu

Zywopłot jest przepiękny !
Madzenka 19:22, 12 paź 2013

Sprawozdanie z wykonanych zadań

1.. Posadzić Czosnki, szafirki i białe tulipany - tupilany tak, szafirki i czosnki czekają

Plan maksimum
2. Posadzić wszystkie cebule.... - oczywiście nie wykonany ale 50% mam za sobą
3. Przyciąć lawendę _ TAK
4. Podsypać nawozy_ TAK WCZORAJ
5. Pościnać to co wymroziło - TAK
6. Spryskać roundapem wszystkie chwasty za płotem - NIE
7. Zrobić oprysk na grzyby.....NIE

Ponadplanowe zadania:
8. posprzątałam przed wejściem i zrobiłam przemeblowanie donic - i zdecydowanie bardziej mi się podoba
9. Związałam zebrinusy gdyż się rozłaziły....

i tak jestem z siebie zadowolona. Nawet M brzozę przyciął aby przestało być tak niesymetrycznie.... mam niecny plan.... albo uda mi się pnie zaszczepić pendulą albo jesienią w przyszłym roku wytniemy i dosadzimy nowe Long trunk
Madzenka 19:23, 12 paź 2013

Agnieszka_B napisał(a)

Kochana jesteś ! Wielkie , wielkie dzięki. Jednak jest nadzieja , bo dziś już byłam bliska płaczu

Zywopłot jest przepiękny !

Dla pocieszenia dodam, ze miałam dość przy sadzeniu cebul Taki śmiech przez łzy aby kiedyś było pięknie
Sadź żywopłot a za trzy lata będzie taki wielki jak mój. Za dwa lata już będzie wysoki w przeciwieństwie do tuj !!!