Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Konstancja30 22:53, 11 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Iza obiecuję nie zawieść oczekiwań wiosennych obiecuję urobić sie jutro po pachy!
Hosty są przepiekne jesienią, dopóki od mrozów nie oklapną....
Czekam na relację z parcelowania i gar kuchni

Ps pozycję wybrałaś odpowiednią !

Madżen chyba zwariuje ze szczęścia bo mam ... freszcie mam absolutnie idealne miejsce na łan niezapominajek z tulipkami !!! ... i mam jasność co do 80 % jutrzejszej rewolucji )))) ...

byłam dziś w Twojej wiośnie ... nie masz szansy najmniejszej ... zawieść ... bo kolejna po Keukenhof będzie tylko piękniejsza ... wrzuciłam sobie nawet Madżen i jej inspiracje cebulowe do pinsa )))
Kasiek 23:26, 11 paź 2013

Marzenko,ladnej pogody Ci zycze, w koncu 2000 to juz maly Keukenhof A ja sie martwilam swoimi...lalala...sa wieksze Fariatki
Kondzio 00:02, 12 paź 2013

macham na dobranoc hi hi hi
Margarete 02:20, 12 paź 2013

Macham i trzymam kciuki za realizacje planów...........moje też nie mniej ambitne, choć areał mniejszy i cebul łącznie tylko ....( aż !!) ..413 szt z czego 50 posadziłam dzis.
Ja jutro też sadzę pozostałe i nawożę jesiennie i......... dołozyłam sobie jeszcze do planów czyszczenie 2 pomników na cmentarzu....... bo nastepne wekendy będę miec zjęte..... i nie wiem czy po tym wszystkim nie padne....... a chciałabym jeszcze wieczorem wpaśc i pooglądać pokazy na łódzkim festiwalu światła...... to juz trzecia edycja Light Moove Festival......... te poprzednie były super

Moje hosty niektóre już leżą powalone przez mróz a niektóre ładnie stoja i zdobia ogród ciepłym, żóltym kolorem, w ogóle bardzo kolorowo sie zrobiło u mnie i za płotem w moim lesie równiez...........chyba polubię jesień
Urszulla 06:59, 12 paź 2013

Ja też trzymam kciuki za realizację planów
Lena 08:10, 12 paź 2013

Witam sobotnio

Wytrwałości ... to TYLKO 2000 tysiaczki! Dasz radę
Kindzia 08:43, 12 paź 2013

Dobrej pogody i mocnego kręgosłupa na dzisiaj

Moje hosty paskudnie brzydkie teraz
Madzenka 09:51, 12 paź 2013

Ogród przejaśnia się po nocnym ulewnym deszczu (huuura nawozy rozpuszczone) Mgła się rozrzedza i będę sadzić do nocy, tylko kawę z wami wypiję

Nawiazując do kwestii nawozów... W ubiegłym roku nie planowalam jesiennych bo wydawało mi się, że rosliny były wystarczajaco intensywnie nawożone. Jednak wiele roślin wykazywało niedobór żelaza i magnezu jesienią . Dlatego w tym roku przewiduję, że mają jeszcze chwile czasu na wzomocnienie przed zima... Spóżniłam się z sypaniem miesiac.... Liczę na długą jesień i zimę dopiero od Boźego Narodzenia
Madzenka 09:55, 12 paź 2013

Kasiek napisał(a)
Marzenko,ladnej pogody Ci zycze, w koncu 2000 to juz maly Keukenhof A ja sie martwilam swoimi...lalala...sa wieksze Fariatki

Taka ilośc to z dwoch lat... Bo wykopałam ubiegłoroczne gdyż nie kowneniowały mi kolorystycznie....
W przyszłym roku nie wykopuje..... Tak mi się dzisiaj wydaje.....
Madzenka 10:09, 12 paź 2013

Margarete napisał(a)
Macham i trzymam kciuki za realizacje planów...........moje też nie mniej ambitne, choć areał mniejszy i cebul łącznie tylko ....( aż !!) ..413 szt z czego 50 posadziłam dzis.
Ja jutro też sadzę pozostałe i nawożę jesiennie i......... dołozyłam sobie jeszcze do planów czyszczenie 2 pomników na cmentarzu....... bo nastepne wekendy będę miec zjęte..... i nie wiem czy po tym wszystkim nie padne....... a chciałabym jeszcze wieczorem wpaśc i pooglądać pokazy na łódzkim festiwalu światła...... to juz trzecia edycja Light Moove Festival......... te poprzednie były super

Moje hosty niektóre już leżą powalone przez mróz a niektóre ładnie stoja i zdobia ogród ciepłym, żóltym kolorem, w ogóle bardzo kolorowo sie zrobiło u mnie i za płotem w moim lesie równiez...........chyba polubię jesień

Tegoroczna jesień tak bardzo pozytywnie nas zaskoczyła barwami. Po chmurach i mrozach nadeszła własnie taka jaką lubimy, kolorowa i ciepła