Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 11:23, 12 paź 2013

ana_art napisał(a)
Wczoraj sadziłam cebule (robię to prawie codziennie od przszło tygodnia), przychodzi mój syn i mamy taką konwersację
- Mamo posadzilaś już przynajmiej połowe tych cebul?
- Ja -z westchnieniem no już...
- a po co sadzisz tyle? Przecież w tamtym roku bylo tylekwiatków?
pomyślałam no po co? i odpowiedziałam mało inteligentnie
- bo chcę!

Ale ja juz więćej nie bedę kupować tulipanów, mam wystarczającą ilość. Brakuje mi tylko krokusów, ktore wraz z upływem lat będą się rozmnażac.
Tulipany będę dokupować po 50 szt jakis nowych ładnych egzemplarzy. Na chwile obecną ilosc optymalna do mojego ogrodu
Sadzenie cebulowych nie moźe byc za karę a takie ilości jak my mamy do posadzenia to praca katorżnicza
baraga1904 11:23, 12 paź 2013

..podgladam co u Ciebie....na forum nie mam nawet siły, tylko czytam... tyle cebulek.....
Madzenka 11:24, 12 paź 2013

Idę pracować do ogrodu
Madzenka 12:50, 12 paź 2013

baraga1904 napisał(a)
..podgladam co u Ciebie....na forum nie mam nawet siły, tylko czytam... tyle cebulek.....

Na razie nie posadziłam ani jednej cebuli.... Czyszczę ogród z bylin, które po nocnym deszczu już nie zdobią ogrodu....
Kasiek 12:59, 12 paź 2013

U mnie zimno,mocno pada deszcz,co chwile wpadam do domu aby sie ogrzac.Walcze z cebulami,powolutku, bardzo powolutku ich ubywa.Rozstawilam sobie parasol ogrodowy i tak se poradzilam z deszczem padajacym za kolnierzyk Marzenko pozdrawiam cieplutko
Sebek 13:11, 12 paź 2013

U mnie tez popadalo Za to latwo bylo wbic sie z ziemię i skonczylem sadzenie cebulek Tobie tez tego zyczę
Madzenka 14:54, 12 paź 2013

Kasiek napisał(a)
U mnie zimno,mocno pada deszcz,co chwile wpadam do domu aby sie ogrzac.Walcze z cebulami,powolutku, bardzo powolutku ich ubywa.Rozstawilam sobie parasol ogrodowy i tak se poradzilam z deszczem padajacym za kolnierzyk Marzenko pozdrawiam cieplutko

Not o współczuję.... Ale grunt to kreatywność z parasolem
U nas jest taka przyjemna pogoda, że nawet przez godzinę sadziłam w krótkim rękawku....
Madzenka 14:55, 12 paź 2013

Sebek napisał(a)
U mnie tez popadalo Za to latwo bylo wbic sie z ziemię i skonczylem sadzenie cebulek Tobie tez tego zyczę

Ale mam nadzieję, ze traz pododa jest równie dobra jak u mnie. Ciepło i słońce, ktore probuje sie od czasu do czasu przebić przez chmury?
Madzenka 14:56, 12 paź 2013

Ostrzegam.... Pilnie sprawdźcie sowje szafirki z Biedronki lub Lidla... U mnie wszystkie spleśniałe.... Będę je próbować ratować zaprawianiem.... Nie wiem czy to coś pomoże.....
Tulipany i czosnki super a szafirki, ktorym mam 500 szt chyba pójdą do kubła...
Sebek 16:21, 12 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Ale mam nadzieję, ze traz pododa jest równie dobra jak u mnie. Ciepło i słońce, ktore probuje sie od czasu do czasu przebić przez chmury?

U mnie nawet chmurek nie ma Nie pamiętam kiedy chodziłem w samej bluzie jak dziś, jest tak pięknie
Szafirków szkoda U mnie były OK, ale są z innego źródła....Ale i tak zaprawiam wszystkie cebule Kaptanem przed sadzeniem