Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 18:20, 24 lis 2013

Mialam taki wir i szaleństwo, ze nawet krokusków nie odebrałam z paczkomatu.... Nie wspominając o posadzeniu... Mam nadzieję, że do przyszlej soboty lód nie skuje ziemi i je w następny weekend posadzę....
Przeczytałam że temepratura odczuwalana w następny tydzien będzie wynosiła w nocy -8 stopni... Więc po powrocie do Wroclawia w ciemnościach związywałam hortensje i sypałam im w nogi torf... Austinkom równieź.... Nie spuściliśmy wdoy z instalacji do nawadniania..... I z oczka wodnego....
Oby skończyło się na straszeniu mrozem....
Przytargałam do domu laury, ktore Zielona oskubała dla Izy z tego powodu donice z ogrodu zimowego musieliśmy wtargać do pokoju.... Na 3 wielkie bambusy nie wystraczyło sił... A Żon wyjeżdża... Więc albo bambusy dadza radę albo nie....

Kupiłam w sobotę kurtynki świetllne led 200+100 na białych kablach firmy bulinex. M będzie wieszal w przyszłą sobotę. Wreszcie miałam czas i wybór aby dokładnie wszystko przed półką w casto przeczytać, sprawdzić i wybrać. Pierwszy raz będę miała lampki na białym kablu... Ciekawe czy to dobry pomysł....
Jeszcze muszę kable na drzewka kupic ale najpierw przegląd zapasów z poprzednich lat dokonac....
Aha i kolejnych 200 szt lampek na choinkę.....
baraga1904 18:28, 24 lis 2013

...Marzen...Ty już w Christmasowym nastroju.... mi tylko przez ułamek sekundy myśl przez szare komórki przeleciała o lampkach....że trzeba sprawdzić i ew dokupić...no to muszę pomyśleć o tym mocniej bo na ostatnią chwile nie warto tego zostawiać...
...pozdrawiam...
...Ps...mam nadzieję że długo nie potrzyma ten mróz , co?
Madzenka 18:28, 24 lis 2013

Agnieszka_B napisał(a)
Boziu! Uff! Nadrobione
Odnośnie stipy co ci się rozsiała- czy ją się tnie na wiosnę ?

pozdrawiam

Tnie sie , ale ja nie zetne ich wcześnie wiosną bo obok są posadzone czosnki i mają byc włosy stipy z główkami czosnków wyczeszę je wiosną.
Madzenka 18:30, 24 lis 2013

baraga1904 napisał(a)
...Marzen...Ty już w Christmasowym nastroju.... mi tylko przez ułamek sekundy myśl przez szare komórki przeleciała o lampkach....że trzeba sprawdzić i ew dokupić...no to muszę pomyśleć o tym mocniej bo na ostatnią chwile nie warto tego zostawiać...
...pozdrawiam...
...Ps...mam nadzieję że długo nie potrzyma ten mróz , co?

Mróz u nas ma wynosić -3 do -5 w nocy, to dlaczego podają odczuwalną -8?????

Wczesny nastrój christmasowy dał mi pełnię wyboru, tylko ja stałam przed całym regałem lampek
I wreszcie mam 15 m lampek na cała przeszkloną elewacje
Madzenka 18:32, 24 lis 2013

Robaczek napisał(a)
Typy ciekawe, brakuje tylko Shakespeare 2000 i Heathcliff z Austinek i Astrid Graffin von Hardenberg do kompletu
Heidi odradzam, Prince chorowity, ale pozostałe bez zarzutu.

PS. Fajny ten pinterest - muszę sobie obczaić jak to działa

Willam S był pierwszy na liście chciejstw w tm kolorze chyba tylko linka nie wkleiłam Zapraszam do obejrzenia mojej zakładki Roses na pintereście
Heathcliff z Austinek i Astrid Graffin von Hardenberg lecę obejrzeć
baraga1904 18:34, 24 lis 2013

...no właśnie...potem nie będzie wyboru jak cała Polska poczuje święta... może ta odczuwalna przez wiatr i wilgotność powietrza...pewnie to 15 metrów będzie robiło wspaniały efekt
ana_art 18:46, 24 lis 2013

o matko aż pobiegłam wypaczyć co to norweska mówi bo u mnie NIC nie przykryte, ale odetchnełam bo jakiś strasznych temperatur nie nadają... a u mnie kory niet, ziemi niet i zamiast 7 mat przyszły 4szt w piątek...
ana_art 18:47, 24 lis 2013

a gdzie nabyłaś światełka???
Magda70 18:56, 24 lis 2013

A u mnie śnieg z deszczem popadał sobie dziś a moje róże bez kopczyków...
ale to jeszcze listopad to ja mam dalej lenia...byle do grudnia
Gardenarium 18:59, 24 lis 2013

Munstead Wood mam Nawet kwitnie teraz i ma dwa pąki

Owocowa nuta, prosto do Austina z tego roku

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies