Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 19:29, 28 lis 2013

Urszulla napisał(a)
Ja też ślad zostawiam,
fajnie się fotki Twoje ogląda
zwłaszcza teraz przy nieciekawej aurze

Ula wieszamy w weekend lampki, puszczamy kolędy, kupujemy choinkę w doniczce i zły nastrój pryśnie
Madzenka 19:31, 28 lis 2013

Celina napisał(a)

Odwiedzam Twój wątek i sobie skaczę po stronkach, Ale już dziś się odezwę.

Siedzę i gapie się jak sroka w gnat po raz kolejny

na drugiej fotce to są róże okrywowe? ale jaka przed nimi trawka.?

Pierwsza fotka też bajer
Pozdrawiam serdecznie

Celinko tak to róże okrywowe, były bonica, zostały jesienią przesiedlone do teściowej ogrodu (mam jeszcze 5) i na tej rabacie zostało chyba z 5 NN okrywowych. Wiosną ponownie posadzę na tej rabacie kostrzewę siną, bo od nawadniania wygnila (zraszacze przy wietrze lały na nią wodę) . Posadziłam inne roślinki i mi się nie podobało. Wykopane bonica zrobily miejsce dla kostrzewy !
Celinka skacz do woli
Zielona 19:32, 28 lis 2013

Marzenko od trendów widziałaś ostatni krzyk mody świątecznej? Choinki "do góry nogami"? Już kilka lat temu widziałam skandynawskie trendy wieszania na suficie "głową w dół". W tym roku po raz pierwszy nawet sztuczne takie widziałam! Fotki nie wrzucam, co by nie śmiecić.
Madzenka 19:35, 28 lis 2013

bleebla napisał(a)
A ja już okryłam wszystko źle zrobiłam źle błąd początkującego

Pisałam nie spieszyć się z okrywaniem Wystraczyłyby kopczyki na okrywanie przyjdzie czas, albo w ogóle nie bedziemy okrywać jeśli będzie lagodna zima W cieple okryte rośliny lapią choroby grzybowe. Ponadto lagodne ochlodzenie hartuje rośliny i przyzwyczaja do coraz większych mrozów. Przy okryciu mogą być bardziej wrażliwe. To moje osobiste doświadczenia. Ponadto ja nie mam czasu i mam lenia jesiennego, dlatego wykonuję czynności ktore muszę lub lubię. Okrywać nie lubię
Działasz w ogrodzie?
Enya73 19:35, 28 lis 2013

Madżen super, że nas tak motywujesz na narty. Zdałam sobie sprawę, że został ledwo ponad miesiąc i pora się wziąć za siebie, bo inaczej trzeba mnie będzie kulać, jak bałwana

Jeśli chodzi zaś o kwestię okrywania, to doszłam do wniosku, że chochoły ładniejsze, niż szmaty z agro, tylko gdzie ja tu u nas znajdę jakieś sianko? Gdzie Ty się zaopatrujesz? Może M przy okazji podjedzie do Wrocka, jak będzie służbowo. U nas na giełdzie nie było sianka, nawet ze stroiszem była nędza.

Pozdrawiam
Madzenka 19:36, 28 lis 2013

Zielona napisał(a)
Marzenko od trendów widziałaś ostatni krzyk mody świątecznej? Choinki "do góry nogami"? Już kilka lat temu widziałam skandynawskie trendy wieszania na suficie "głową w dół". W tym roku po raz pierwszy nawet sztuczne takie widziałam! Fotki nie wrzucam, co by nie śmiecić.

w sobotę pojadę na giełdę aby wejście przed domem zrobić bo straszy... I dynie trzeba wyciepać/zjeść
Ale choinka do gory nogami jeszcze u mnie nie zawita
Madzenka 19:37, 28 lis 2013

ewa004 napisał(a)
Marzenko buziaczki
Jak wszyscy składają meldunek pogodowy to i ja powiem że u nas mrozik odpuścił ,w nocy padał deszcz i dziś nawet przyzwoicie jest

Deszcz potrzebny dla roślinek, cieszmy się.
Wreszcie w sobotę nawadnianie odpowietrzymy, Pan od nawadniania się zlituje i przyjedzie
justi 19:39, 28 lis 2013

Byłam tu, ślad zostawiam i lecę dalej
Madzenka 19:45, 28 lis 2013

Enya73 napisał(a)
Madżen super, że nas tak motywujesz na narty. Zdałam sobie sprawę, że został ledwo ponad miesiąc i pora się wziąć za siebie, bo inaczej trzeba mnie będzie kulać, jak bałwana

Jeśli chodzi zaś o kwestię okrywania, to doszłam do wniosku, że chochoły ładniejsze, niż szmaty z agro, tylko gdzie ja tu u nas znajdę jakieś sianko? Gdzie Ty się zaopatrujesz? Może M przy okazji podjedzie do Wrocka, jak będzie służbowo. U nas na giełdzie nie było sianka, nawet ze stroiszem była nędza.

Pozdrawiam

Anitko ja mam chochoły z własnych miskantów i rozplenic giganteum . . Zatem ja się nie zaoptruję aktualnie lecz sama produkuję....
Mam też sprzed dwóch lat maty z trawy kalifornijskiej. Takie maty Ania Art kupowala w ktorymś z marketów budowalnych. Można też kupic maty ze słomy, kiedyś takie ciełam na mniejsze.
Agro nie cierpie.......,

Ćwicz ćwicz kofana bo zjazd na bele czym nas wszytskich czeka
Madzenka 19:46, 28 lis 2013

Kindzia napisał(a)
U nas plusowo wprawdzie...ale zimno....za to ciepło pozdrawiam

U nas ciepło teraz jest +6 to "prawielato"