Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Kasiek 00:26, 30 lis 2013

Evchen napisał(a)

Mam młodziutkie Amaganowy.... będę tulić i kryć jak mróz skuje dzien i noc. Kopczyki zrobiłam - z kory i z ziemi dla róż. Wiosną czeka mnie dużo pracy... jesień minęła nieoczekiwanie szybko.
Buziaczki Dobra Wróżko
Ev.

Mam jedna ,, stara´´ A. i 6 mlodych, teraz jesienia posadzonych, ale do glowy mi nie wpadlo aby je otulac na zime...Hm...
Evchen jak duze sa Twoje A.? Jestes pewna ze trzeba je chronic? Pozdrawiam serdecznie
Madzenka 07:02, 30 lis 2013

monitka napisał(a)
Kurcze ja też do tej pory nic nie okrywałam ale o róże nowe nabytki to się bojam i chyba jednak kopczyki im zrobię,
Madżenko jak zrobię fotkę trzmieliny to pomożesz mi ją zidentyfikować? Nawet nie wiedziałam że trzmielin to taka mnogość jest

Dawaj fotkę trzmieliny, zrobimy śledztwo
Madzenka 07:04, 30 lis 2013

Kasiek napisał(a)

Mam jedna ,, stara´´ A. i 6 mlodych, teraz jesienia posadzonych, ale do glowy mi nie wpadlo aby je otulac na zime...Hm...
Evchen jak duze sa Twoje A.? Jestes pewna ze trzeba je chronic? Pozdrawiam serdecznie

Kasiek Ty masz to szczęście, źe Bawaria ma swoicty klimat, mimo śniegu łagodniejsza zima... U nas klimat kontynentalny bez śniegu z mrozami potrafi wykończyć wszystko.... Moje amanogawy przeżyły mrożną zimę ale nie poradziły sobie z nadmiarem wody wiosną..
Madzenka 07:06, 30 lis 2013

Evchen napisał(a)

Mam młodziutkie Amaganowy.... będę tulić i kryć jak mróz skuje dzien i noc. Kopczyki zrobiłam - z kory i z ziemi dla róż. Wiosną czeka mnie dużo pracy... jesień minęła nieoczekiwanie szybko.
Buziaczki Dobra Wróżko
Ev.

Ewo trzymam kciuki za amanogawy, uwielbiam te wiśnie za ich pokrój.... Płaczę po moich... W pierwszym roku też je okrywałam i przeżyły, w kolejnych latach być może u Ciebie wytrzymają bez problemu, bo wydaje mi sie , że masz bardziej zaciszny ogród.
Madzenka 07:09, 30 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie nadal śnieg a właściwie już breja śniegowa. Choinkę do góry nogami miałam już jakieś 6 lat temu. Synuś ma w pokoju belki i tak ją zawiesił twierdząc że tak mu się podoba. Już wtedy w necie coś takiego znalazł. Nawet fajne to było Buziaki weekendowe.

Nawet nie wiedziłaś, że Twój syn wyprzedza trendy o kilka lat Prawdziwy trendsetter
Madzenka 07:10, 30 lis 2013

Aniu, Gusiarz - ja też jestem przeciwniczką okrywania. Wiem jednak, że młode rosliny są wrażliwsze i takie dostają moją opiekę. Mam na szczęście mały ogród i mogę się pobawić w robienie chochołów. Klonowi palmowemuni hortensjom poświęcę czasu bo chcę aby mnie latem i jesienią zachwycaly
Madzenka 07:12, 30 lis 2013

bleebla napisał(a)

Działam Pewnie dlatego, że to pierwszy rok w ogrodzie i wszystko mnie cieszy nawet okrywanie. Pewnie za kilka lat się to zmieni
Dzięki za rade. Dzisiaj czym prędzej pospieszyłam do ogrodu i wszytko pościągałam.
Będe czekać aż dasz hasło to okryję
Jutro pewnie cebulowe posadzisz bo pogoda sprzyja
Pozdrawiam

Dam znać kiedy okrywać Jeśli się potwierdzą prognozy to w następny weekend

Jesli masz mały ogród i go kochasz to zawsze znajdziesz czas aby go dopieszczać i będzie Cię cieszyć opieka nad nim . Niekoniecznie się to zmieni, u mnie fascynacja ogrodem trwa 11 lat i nie mija
Madzenka 07:14, 30 lis 2013

gierczusia napisał(a)

O bożiszzzz .. Ja jeszcze nic nie okryłam...... Ooooooo

Buziaki na weekend ... A teraz lecę szukać co to sa te " badyle "
jeszcze się nie spiesz, ten tydzień ma być cieply. U mnie dzisiaj w nocy +4

irena_milek napisał(a)
Oby nie...tak po cichu licze, ze dopiero od swiat, a w domku miło, rodzinnie, dekoracje, swiatełka i nastroj
Ale pamietasz, jak rok temu byłysmy u Madzi na wiankowaniu, to nagle mróz przyszedl, -12 bylo o 20
Ale co ma byc, to bedzie i tak nie jest xle

Lecę sie ubierać, zaraz się widzimy

Agania, Agnieszka, Bogdzia pozdrawiam Was serdecznie i dziekuję za odwiedziny.