Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Rench 11:26, 27 lis 2013

Udanego dnia
leon60 11:34, 27 lis 2013

ana_art napisał(a)
oddaje swój głos na baaardzo krótką zimę, niechaj będzie trochę śniegu dla dzieci...a od polowy lutego niech będzie wiosna

jestem ZA !
makkasia 15:58, 27 lis 2013

Ja nie głosuję ja życzę nam śniegu na Święta i śniegu w górach jak Ogrodowisko będzie w Białce, mnie nie będzie niestety chociaż baaaardzo bym chciała sie z Wami zobaczyć ...ale po pierwsze nie miałam nart na nogach nigdy a po drugie ode mnie do Białki to wielka wyprawa jest niestety . Więc będę musiała na lepszejszą okazję poczekać
Milka 17:24, 27 lis 2013

ana_art napisał(a)
oddaje swój głos na baaardzo krótką zimę, niechaj będzie trochę śniegu dla dzieci...a od polowy lutego niech będzie wiosna

Ja też na to daję głos, ale zima ma być ładna, nie ciapa
Poczytałam o dekoracjach, ja swoje koniki w światełka ubiorę, a w domu takie inne jakieś chochoły ustroję
Evchen 17:30, 27 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Składam oficjalny protest!!! Zima ma być na święta, na pobyt w Białce i do końca lutego. Ja przecieź w ubiegłym roku nic, a nic się nie najeżdziłam przez kontuzje kolana!!!
Więc proszę mi to nie marudzić na zimę. Nie musi być mrożna, byleby była śnieżna. Co będziemy robić jeśli śniegu nie będzie? Ciąć drzewa to ja mogę i w mrozie i sniegu Wiosnę zapowiadamy od 1 marca a ja sobie wtedy jeszcze w Alpy skoczę hi hi jak to mawia Kondzio

No dobrze. Popieram prostest. Byle by roślin nie zmroziło.
Madżen - czy trąbienie okrywania drzewek już było?.. magnolki i inne takie... kryć?....
Bogdzia 19:49, 27 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Standardowo idę spać o 24 a wstaję o 5:40 ....

Nawet tygodnia bym nie przeżyła tak mało śpiąc. Pozdrówka i idz dziś wczesniej spac.
Madzenka 20:01, 27 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Nawet tygodnia bym nie przeżyła tak mało śpiąc. Pozdrówka i idz dziś wczesniej spac.

Bożenko zdarza mi się póżniej przez forum pójść spać.... W poniedzialek padłam o 23 to rano myślałam, że zaspałam taka dłuuuuga noc była
Madzenka 20:05, 27 lis 2013

Evchen napisał(a)

No dobrze. Popieram prostest. Byle by roślin nie zmroziło.
Madżen - czy trąbienie okrywania drzewek już było?.. magnolki i inne takie... kryć?....

Ewus nic nie okrywamy.... Za ciepło.... Gdy zapowiedza stale temperaturę w ciagu dnia na minusie a w nocy -8-10 wtedy okrywam... Ale drzew nie okrywam.... Magnoli nigdy..... Chyba ze masz straszny wygwizdów (ale nie kojarzeę, raczej skarpa osłania Ci ogród) i straszna zima będzie.... Z drzewek w pierwszym roku po posadzeniu okrywałam wyłącznie młodziutkie wiśnie kiku - shidare i klona japonskiego... Klona chyba jeszcze w tym roku okryję bo to dopiero jego druga zima.

Na razie tylko okopczykowałam austinki i hortensje ogrodowe, przymierzam się do kopców z kory pod trytomami i resztą róż, ale na razie łagodna zima, spieszyć się nie musze.
Madzenka 20:06, 27 lis 2013

irena_milek napisał(a)

Ja też na to daję głos, ale zima ma być ładna, nie ciapa
Poczytałam o dekoracjach, ja swoje koniki w światełka ubiorę, a w domu takie inne jakieś chochoły ustroję

Dobry pomysł z konikami!!!
Madzenka 20:06, 27 lis 2013

makkasia napisał(a)
Ja nie głosuję ja życzę nam śniegu na Święta i śniegu w górach jak Ogrodowisko będzie w Białce, mnie nie będzie niestety chociaż baaaardzo bym chciała sie z Wami zobaczyć ...ale po pierwsze nie miałam nart na nogach nigdy a po drugie ode mnie do Białki to wielka wyprawa jest niestety . Więc będę musiała na lepszejszą okazję poczekać

No daleko masz.....