Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

dominika_rew 15:49, 05 sty 2014

"Przy tarasie wiosną kolejne zmiany"? Czy ja dobrze widzę? bardzo ciekawa jestem jak można to miejsce jeszcze bardziej udoskonalić... do takiego ogrodu będziemy dążyć u siebie - wygląda pięknie o każdej porze roku - nawet na wiosnę tej zimy (czy jak to tam nazwać) pozdrowienia!
Luki 15:56, 05 sty 2014

To ja mam takie pytanko. Trawka na prawo od ściany wodnej ta obok żurawek to Carex Ice Dance??
Nazbierałaś tych buksików sporo ale masz racje są najlepsze podczas zimy i też planuje zwiększyć drastycznie ich ilość. A co do tych trawek w wojsławicach, to można prosić szczegóły ?? bardzo prawdopodobne, że wybiore się bo bukszpany na osławioną plantacje i warto byłoby to jeszcze wykorzystać, tylko nie wiem czy to nie będzie za wcześnie.
malgorzata_s... 15:57, 05 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)

To co Małgosiu dosadzamy trawki wiosna?

Jasne i to w ilości hurtowej U ciebie jest dużo
Konstancja30 15:59, 05 sty 2014

zobaczyłam ... mam w głowie większość nasadzeń z "Madżenia" i prawie natentychmiast (jak na mnie ) zlokalizowałam umbrelkę ... lawande plus bukszpan i ....... werbena ... idealnie ... mi się marzy łan przy tarasie ... i to mocno naciągane ale może jakoś się zrobi łan za plecami kanapy na tarasie (której jeszcze nie ma ))))) ) ... nie wiem czy werbena da radę w podłużnej donicy ... dobrze by było gdyby była uprzejma dać ... bo już widzę swoją poczochraną jak wygodnie umoszczona w podusi rozmarza się wpatrzona w delikatne kfiatuszki na tle parawanu z graba ... ehhhhhhhhhhhhh
Konstancja30 16:02, 05 sty 2014

Wojsławice ... zapytałam Adamo gdzie są Wojsławice ... tylllko zapytałam ... ...
wiosną mam w planie przede wszystkim bukszpany ... i brzozy
AgnieszkaW 16:04, 05 sty 2014

Hurrra, są, fotki są. Ogród zimowy jak wczesna wiosna i nadal pięknie. Widać, że jednak bukszpany i zimozielone dają "pełnię" ogrodowi", ale bylinki i trawy też. Zaskakuje mnie wygląd bergenii - czy ona tak zawsze ma, tzn każdej zimy tak ładnie wygląda?
filipkam 16:07, 05 sty 2014

A jakie zmiany planujesz przy tarasie? Już jest ślicznie. Czyżby właśnie werbena i lawenda? Połączenie cudne.
To w Wojsławicach mają swoją szkółkę?
dorciabe 16:20, 05 sty 2014

Madżen ślicznie Ja na wiosnę sadzę dużo zimozielonych, bo mam pusto i łyso. No i więcej traw

Moja choinka nie zgubila ani koleczki, prosto z pola była , az żal ją wywalać
leon60 16:25, 05 sty 2014

Przepięknie Marzenko ! Zimozielone i trawy to przepis na cudowny ogród o każdej porze roku
Madzenka 16:48, 05 sty 2014

dominika_rew napisał(a)
"Przy tarasie wiosną kolejne zmiany"? Czy ja dobrze widzę? bardzo ciekawa jestem jak można to miejsce jeszcze bardziej udoskonalić... do takiego ogrodu będziemy dążyć u siebie - wygląda pięknie o każdej porze roku - nawet na wiosnę tej zimy (czy jak to tam nazwać) pozdrowienia!

Myśle juz tylko o uporzadkowaniu traw i tataraku przy tarasie.