Irenko ja mam problem z tymi różami, nie można tego wsadzić do worka bo się rwie, na kompostownik teź nie....jutro kupujemy rozdrabiniarkę... Szkoda, ze nie powiedziałś bo na taczce mam pomieszane wszystkie gatunki....
Dziekuję za pochwale donic. Jutro je przesunę w lewo. Marzyla mi się ta wielka donica już od roku, wreszcie ją upolowalam w całkiem przyzwoitej cenie.
Latem dolna donica dostanie zwisające trawki. Jak znam siebie to ciągle będe w nich zmieniala dekoracje.
Ale tu się dzieje, wszystko poczytałam i na bieżąco jestem. Stokrotki już kupiłaś, więc czekam na fotki Lawendę przycięłaś? U mnie też już się "bierze", ale jeszcze troszkę poczekam. Buziaki zostawiam
Aniu u nas pelnia wiosny, róźe mają duźe przyrosty, zaczynaja kwitnąć forsycje, nastepne dwa weekendy będą wyjęte z pracy ogrodowej a ciecie po 21 marca przy takich temeperaturach to by było za póżno. Nadmieniam aby nie oceniac dzialań wedle swoich warunków pogodowych. Dzisiaj cięłam trawy w samym cienkim sewterku, w słońcu było chyba ok 20 stopni, w cieniu 12.
Zdjęcia stokrotem są wcześniej
Wycięlam lawende viva, bo już rośnie na całego. Tak bardzo urosla, że musiałam ją potraktować nożycami do żwyoplotu grabowego.... Jeszcze została mi do cięcia, ta lawenda ktora po zimie jest lysa i brzydka, ale ona jeszcze śpi