Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Milka 17:50, 01 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Wycięłam róże okrywowe.... to gałązki w koszu tylko z jednej rabaty... 12 szt...

Zaczynają kwitnąć moje ciemierniki, dlatego z donic idą do swoich towarzyszy w ogrodzie

Róże,gałzki wtknij tam, gdzie masz kompostownik, przyjma sie...zalapię się wtedy
Madzenka 18:08, 01 mar 2014

Irenko ja mam problem z tymi różami, nie można tego wsadzić do worka bo się rwie, na kompostownik teź nie....jutro kupujemy rozdrabiniarkę... Szkoda, ze nie powiedziałś bo na taczce mam pomieszane wszystkie gatunki....
Madzenka 18:10, 01 mar 2014

Dziekuję za pochwale donic. Jutro je przesunę w lewo. Marzyla mi się ta wielka donica już od roku, wreszcie ją upolowalam w całkiem przyzwoitej cenie.
Latem dolna donica dostanie zwisające trawki. Jak znam siebie to ciągle będe w nich zmieniala dekoracje.
AgnieszkaW 18:13, 01 mar 2014

Ale tu się dzieje, wszystko poczytałam i na bieżąco jestem. Stokrotki już kupiłaś, więc czekam na fotki Lawendę przycięłaś? U mnie też już się "bierze", ale jeszcze troszkę poczekam. Buziaki zostawiam
Madzenka 18:14, 01 mar 2014

monteverde napisał(a)
Do Twojego domku bardzo pasują te donice z buksikami przeczytalam u Irenki, że podcięłaś róże nie za wcześnie? pozdrówka

Aniu u nas pelnia wiosny, róźe mają duźe przyrosty, zaczynaja kwitnąć forsycje, nastepne dwa weekendy będą wyjęte z pracy ogrodowej a ciecie po 21 marca przy takich temeperaturach to by było za póżno. Nadmieniam aby nie oceniac dzialań wedle swoich warunków pogodowych. Dzisiaj cięłam trawy w samym cienkim sewterku, w słońcu było chyba ok 20 stopni, w cieniu 12.
Madzenka 18:16, 01 mar 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Ale tu się dzieje, wszystko poczytałam i na bieżąco jestem. Stokrotki już kupiłaś, więc czekam na fotki Lawendę przycięłaś? U mnie też już się "bierze", ale jeszcze troszkę poczekam. Buziaki zostawiam

Zdjęcia stokrotem są wcześniej
Wycięlam lawende viva, bo już rośnie na całego. Tak bardzo urosla, że musiałam ją potraktować nożycami do żwyoplotu grabowego.... Jeszcze została mi do cięcia, ta lawenda ktora po zimie jest lysa i brzydka, ale ona jeszcze śpi
AgnieszkaW 18:19, 01 mar 2014

Te stokrotki w donicy to widziałam, ale myślałam, że więcej będzie
Madzenka 18:35, 01 mar 2014

stingietka napisał(a)
Ja dzisiaj sprawdziłam dostępność buksików na stronie ikei i jak zobaczyłam ze jest kilka to w 20 min byłam na Targówku kilka sztuk przywiozłam oczywiscie - rzeczywiście piękne

Cieszę się zatem, że skorzystałaś
bleebla 18:35, 01 mar 2014

świetne donice
Madzenka 18:37, 01 mar 2014

Agnieszka_B napisał(a)

Tak myślałam, ale tempo dyskuzji o potasie , trawniku i innych było znacznie za duże i mi się wszystko pomyrdało

pozdrawiam

A ja już zwątpiłam, źe ktoś chce latać z opryskiem trawnika. Owszem ipo mi polecal abym swój opryskała jesienią (mam 90 m2) ale nie posluchalam