Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

noemi 18:45, 01 mar 2014

Donica wyszła super Pewnie , że trzeba zmieniac nasadzenia.... mnie wczoraj wzieło na wspominiki... oglądałam zdjęcia ze spotkania u Ciebie .... fajnie było i jakie piękne kompozycje z jednorocznymi miałaś miodzio.

p.s. a byly donice , te małe kwadratowe?
Paulaa 18:51, 01 mar 2014

Marzenko mogłabyś mi powiedzieć gdzie kupowałaś tą podpórkę do róż?

Marzena2007 napisał(a)
Austinka William shakespeare czeka na wsadzenie

ale najpiew musze wykopać austinkę golden celebration.....

Na tej rabacie rosną róże bonica i dostały jako tło purpurowego Williama

Madzenka 19:21, 01 mar 2014

noemi napisał(a)
Donica wyszła super Pewnie , że trzeba zmieniac nasadzenia.... mnie wczoraj wzieło na wspominiki... oglądałam zdjęcia ze spotkania u Ciebie .... fajnie było i jakie piękne kompozycje z jednorocznymi miałaś miodzio.

p.s. a byly donice , te małe kwadratowe?

Madziu malych chyba nie bylo, chyba... Zadzowń do pani, podaj jej numer z katalogu to sprawdzi.
Niedlugo spotkamy sie u mnie, powspominamy
Madzenka 19:23, 01 mar 2014

Paula tę podpórkę kupowałam na allegro dwa lata temu. Bij zabij nie pamiętam jak sie nazywał sklep. Były zielone , ja je przemalowałam srebrną farbą w spray'u
Teraz u mnie we wsi są piekne stalowe trejaze, pieruńsko drogie, ale mój William Sh. otrzyma własnie taki trejaż
Syla 19:23, 01 mar 2014

Marzenko, do siebie to mnie zapraszać nie musisz . Jesteś moją codzienną obowiązkową lekturą i lekiem na całe zło

No przecież się naczytałam, a że miałam zaplanowane prace ogrodowe to koleżankę wysłałam do IKEI po bukszpany ..... i ...... i również mam , bo jakże inaczej .....

Donice , które wrednie od Ciebie ściągnęłam będą i u mnie ..... nie pytaj ile zamówiłam bo głowa mała ale będzie dobrze , musi być !!! ....

Pięknie obsadziłaś buksikami ..... Ja w swoich będę uiszczać trawy .... Czego ja nie wymyśliłam, będę zmieniać miejsce na warzywka .... Jeszcze się do końca nie pojawił a już zmienił stanowisko
Ale ja już tak mam

ściskam i dziękuję za wszelkie inspiracje
Luki 19:24, 01 mar 2014

Byłem oczy donicą/donicami oczy nacieszyłem.... cudowna , szkoda, że u mnie takie nie pasują.
Z białą elewacją to już w ogóle będzie bosko. Jako, że należę do ciekawiskich stworzeń... kolor drewna też będzie zmieniany, czy zostaje obecny, ale o ile dobrze pamiętam z drewnem są jakieś problemy przez błąd w montażu. Przepraszam, za nadprogramowe pytania, ale ciekawska bestia jestem
Mala_Mi 19:28, 01 mar 2014

Madżen.... styl, szyk i dyplomacja.. z ogromną domieszką niespożytej energii..... to komplement jakby co... bo donice już wszyscy pochwalili.... wiec co ja mogę dopisać ?
Madzenka 19:32, 01 mar 2014

Zapomnialm złożyć meldunek z dzisiejszych prac:
- donice wiadomo
- nasadzenia strokrotek we wszytskie małe doniczki
- ścięłam rozplenice, M skosił miskanty, przycięłam czubki carexom
- ściełam limelight 3 szt
- obcięlam wszystkie róze... Oj baaaardzo dużo ich mam....
- scięlam cześć lawend, tych które już zaczeły wypuszczać nowe przyrosty
- opryskałam wszystko promanalem
- M skosił trawnik i zwałował go, zabrakło czasu na wertykulację, zatem za tydzien wertykulacja

Zadania do wykonania na następny etap:
- podlac previcurem powojniki , hortensję incredibal i maggnolię Susan, gdyż chorowały na choroby grzybowe
- ściąć resztę lawendy
- przesadzić dwa stożki bukszpanowe z donic do ogrodu
- przesadzić laurowiśnie w dziurę w żywopłocie
- rozdrobnić wszytsko co aktualnie scięliśmy ...
- przesadzić ognika
- wykopać wiśnię amanogawa aby zrobic miejsce pod ambrowce...
Madzenka 19:41, 01 mar 2014

Luki napisał(a)
Byłem oczy donicą/donicami oczy nacieszyłem.... cudowna , szkoda, że u mnie takie nie pasują.
Z białą elewacją to już w ogóle będzie bosko. Jako, że należę do ciekawiskich stworzeń... kolor drewna też będzie zmieniany, czy zostaje obecny, ale o ile dobrze pamiętam z drewnem są jakieś problemy przez błąd w montażu. Przepraszam, za nadprogramowe pytania, ale ciekawska bestia jestem

Drewno planujemy przemalować na bielony dąb
Madzenka 19:42, 01 mar 2014

Syla napisał(a)
Marzenko, do siebie to mnie zapraszać nie musisz . Jesteś moją codzienną obowiązkową lekturą i lekiem na całe zło

No przecież się naczytałam, a że miałam zaplanowane prace ogrodowe to koleżankę wysłałam do IKEI po bukszpany ..... i ...... i również mam , bo jakże inaczej .....

Donice , które wrednie od Ciebie ściągnęłam będą i u mnie ..... nie pytaj ile zamówiłam bo głowa mała ale będzie dobrze , musi być !!! ....

Pięknie obsadziłaś buksikami ..... Ja w swoich będę uiszczać trawy .... Czego ja nie wymyśliłam, będę zmieniać miejsce na warzywka .... Jeszcze się do końca nie pojawił a już zmienił stanowisko
Ale ja już tak mam

ściskam i dziękuję za wszelkie inspiracje

Hi hi Sylwia weóciłaś ze zdwojaona energia. Zaraz do Ciebie przybiegnę