Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:38, 01 mar 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Donice rewelacja
...mnie urzekły stokrotki
Kosiłaś i nawoziłaś dzisiaj trawnik?

Gabi tylko skosiliśmy, bo od jesieni jedna częśc była duga a druga krótka... Ta sysmetria mnie męczyła kilka miesiecy. M też zwałował tarwnik, bo jak zwykle po zimie był nierówny.
Zabrakło czasu, bo M został wykorzystany do wycięcia miskantów

Jesli nam sie plany weekendowe poukładaja to będzie wertykulacja, nawozenie, podelwanie. Na kanciki nie wystraczy czasu..
Madzenka 21:39, 01 mar 2014

Luki napisał(a)
To ja czekam i przebieram łapkami na te biele które uwielbiam.

Nie obiecuję, bo aktualny kolor elewacji również miał być inny
Matka 21:40, 01 mar 2014

Boziu, Madżen ale poszalałaś
gusiarz 21:43, 01 mar 2014

Marzenko- koniecznie wstawiaj taki harmonogram prac... bardzo się przydaje . Mnie ciekawi rozdrabnianie - jak to robisz... maszynowo? Plisss zdradź co to za maszyna... jeśli to maszyna
atena35 21:48, 01 mar 2014

Marzenko, szalona, kto za tobą nadąży ????
Twój zapał do pracy jest zaraźliwy
Nie wiem czy zrobiłam dobrze, ale pocięłam rozplenice, a carexy jakoś się bałam - wybacz pytanie: mam je przyciąć przy ziemi czy co?
Madzenka 22:00, 01 mar 2014

gusiarz napisał(a)
Marzenko- koniecznie wstawiaj taki harmonogram prac... bardzo się przydaje . Mnie ciekawi rozdrabnianie - jak to robisz... maszynowo? Plisss zdradź co to za maszyna... jeśli to maszyna

Jutro kupię rozdrabniacz, Alinka doradza tarczowy a nie wałowy. Macie jakieś doświadczenia w tym względzie?
Madzenka 22:03, 01 mar 2014

atena35 napisał(a)
Marzenko, szalona, kto za tobą nadąży ????
Twój zapał do pracy jest zaraźliwy
Nie wiem czy zrobiłam dobrze, ale pocięłam rozplenice, a carexy jakoś się bałam - wybacz pytanie: mam je przyciąć przy ziemi czy co?

Tosiu moje rozplenice jeszcze calkowicie spaly więc zrobiłam z nich jeźyki przy samej ziemi. Carexy wyglądają bardzo dobrze, dlatego powyrywałam suche źdźbła (pomaga wyczesanie) i obciecie kóńcówek. Już przypominalismy tydzien temu fotorelację z ubiegłorocznego czesania carexów.
Madzenka 22:04, 01 mar 2014

Bogda napisał(a)
Boziu, Madżen ale poszalałaś

Bogda a Ty?
monteverde 22:05, 01 mar 2014

Paulaa napisał(a)
Marzenko mogłabyś mi powiedzieć gdzie kupowałaś tą podpórkę do róż?

Dlatego takie kopanie ale u Ciebie Marzenko można kopać widać, że ziemia luźniutka, u mnie jeszcze nie za bardzo pozdrówka
gusiarz 22:08, 01 mar 2014

Właśnie żadnego doświadczenia nie mam w tej kwastii. Marzenko... tarczowy mówisz? Zawsze mi żal tylu gałązek i traw np. po miśkach... a po rozdrabniaczu można już na kompost? Czasem jakaś nieduża gałązka wpada mi do odkurzacza ogrodowego... i już jest ślicznie pocięta. Niedawno wybraliśmy z eMem nasz pierwszy kompost... śliczna czarna ziemia... bez gliny!!! Daj znać koniecznie jak kupisz rozdrabniacz.
Marzenko moje wiśniowe stadko-szpalerek pięknie przezimowały.... mają zdrowe pąki już nabrzmiałe... ciekawe czy zakwitną.... zacieram łapki