Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

Richie 18:37, 06 lis 2014

Aniu jeszcze kolory dominują u Ciebie bo pogoda sprzyja. Pozdrawiam i zdrówka życzę
monteverde 18:49, 06 lis 2014

Richie napisał(a)
Aniu jeszcze kolory dominują u Ciebie bo pogoda sprzyja. Pozdrawiam i zdrówka życzę

Tak Ryśku i to sporo, co mnie bardzo cieszypozdrówka przesyłam
Tess 18:51, 06 lis 2014

Aniu, buziolki ślę i trzymaj się.
bogumila 18:54, 06 lis 2014

Widzę,że liriope u Ciebie zakwitło...moje chyba śpi...
Ville de Lyon też zakwitło u mnie po raz drugi i tak jak Twoje ma mnóstwo pąków.Pozdrawiam.Jak zdrówko?
monteverde 19:04, 06 lis 2014

Tess napisał(a)
Aniu, buziolki ślę i trzymaj się.

dzięki Tesia
monteverde 19:07, 06 lis 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Widzę,że liriope u Ciebie zakwitło...moje chyba śpi...
Ville de Lyon też zakwitło u mnie po raz drugi i tak jak Twoje ma mnóstwo pąków.Pozdrawiam.Jak zdrówko?

Bogusiu kwitnie od poczatku teraz już ostatnie ma podrygi Ville de Lyon pieknie się sprawia jak będzie taki ladny jak w rajskim to super dzisiaj trochę lepiej, bo pikawka nie bolala, to wszystko te skoki ciśnienia, no i bylam w ogródku dłużej co widac na zdjęciachbuziole
alinak 19:53, 06 lis 2014

monteverde napisał(a)

Może już mi przejdzie, pomaga bardzo woda ze świeżym imbirem z cytryna i miodem, jest bardzo napotna a nawóz daję do dołka on jest przekompostowany, potem ziemia i dopiero sadzę nie dotykają korzenie nawozu tylko ziemię i uzupelniam wokół krzewu kompostem wymieszanym z ziemią rodzimą koński jest bardzo dobry dla róż a latem jedna babka patrzyła się na mnie jak na wariatkę, bo jej z pod parapetu guano gołębie pozbierałam i jeszcze podziękowałam, że mi pozwoliła

hahaha Ania to ona wariatka że nie wie co to za witaminki .przymierzam się do wiliama Szekspira . to już będzie drugie podejście .
w sumie tez daje dużo kompostu świeżego pod róże . ich tak prędko nie przenawozisz naturalnymi , prędzej sztucznymi.
tez się leczę miodzikiem i cytrynka .
mam jeszcze fajny syrop robiony wg, recepty O. bonifratrów . jak chcesz to ci prześlę . idealny na męczący suchy i mokry kaszel .
monteverde 20:43, 06 lis 2014

alinak napisał(a)

hahaha Ania to ona wariatka że nie wie co to za witaminki .przymierzam się do wiliama Szekspira . to już będzie drugie podejście .
w sumie tez daje dużo kompostu świeżego pod róże . ich tak prędko nie przenawozisz naturalnymi , prędzej sztucznymi.
tez się leczę miodzikiem i cytrynka .
mam jeszcze fajny syrop robiony wg, recepty O. bonifratrów . jak chcesz to ci prześlę . idealny na męczący suchy i mokry kaszel .

jak dobry to poproszęja nie mam Wiliama, muszę uważać, bo nie wszystkie austinki na Warmię się nadają bardziej Tantau, Delbard... no właśnie naturalny zawsze lepszy ale z rajskiego guano gołębie co mi zostało dawno wykorzystałam o imbirze świeżym nie zapomnij
barbara_kraj... 21:06, 06 lis 2014

Aniu, tyle różnorodnego kwiecia jeszcze! I te róże!

A moje liriope marne bardzo. Nie kwitło Miałam je przesadzić i zapomniałam, teraz już za późno chyba, boję się je stracić. Wiosną, jak się tylko pokaże, to zrobię.
monteverde 21:08, 06 lis 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, tyle różnorodnego kwiecia jeszcze! I te róże!

A moje liriope marne bardzo. Nie kwitło Miałam je przesadzić i zapomniałam, teraz już za późno chyba, boję się je stracić. Wiosną, jak się tylko pokaże, to zrobię.

Wiosną lepiej Basiu A kwiecia pełno, czekam dzisiaj w nocy na deszcz bo sucho w ogrodzie