Jak prace ogródkowe? Nie za dobra była pogoda, co? Ja tez się wybrałam, ale przyszła mżawka, to po dwóch godzinach zrejterowałam do domu.
Zdążyłam dosadzić resztkę tulipanów, jeszcze jakieś krzaczki zadołowałam,i lekkie kopczyki różom fundnęłam.
Wylałam wodę z pojemnika deszczowego i odłączyłam go od rynny. Rh dostały solidną porcję wilgoci i musi im wystarczyć to co spadnie z nieba.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.
Jest kalendarz ale inny i kosztuje 161 zł co dla mnie jest za drogie, no ale zobaczymy co Mikołaj wymyśli w tym roku dzisiaj też podziałałam na jutro zostały 3 róże do wsadzenia, bo ja też i przesadzam od razu niektóre co za wysokie urosły na pierwszej linii także trochę to schodzipozdrówka Ewa
Sadzisz jeszcze, Aniu?
To mnie pociesza, bo ja też jeszcze wsadzam.
Buziaki
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Na szczęście nie było mżawki ani deszczu ale słonka też nie, coraz zimniej się robi, na jutro zostały mi 3 róże, no i jeszcze cebulowe, porządkuję też ogród od liści, przycinam suche łodygi i cieszę się, ze mogę popracować.Haniu kopczyki się robi różom świeżo posadzonym a inne kopczykuje jak pod rząd przez 3 dni jest mrozek ja jeszcze nie odjęłam pojemnika od rynny liczę na deszczówkę jeszcze, no i myślę, że anioły będą czuwały żebym wszystko przed mrozem zrobiła
Tak Tesiu, nie chcę dołować jeszcze jest na tyle ciepło, że można, cebule tulipków i czosnków też jeszcze mam do wsadzenia ale jak zrobię porządek z różami, wtedy będę wiedziała ile mam miejsca wolnego, mam straszne opóźnienie ale to nie z mojej winy i muszę nadrobić Kalina znowu kwitnie 3 kwiatkami, ale aparat mi nie zadziałał dzisiaj chyba za długo leżał na zimnie, sypie się staruszek