Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

Mirella 15:42, 13 lis 2014

Takiej kartki nie przegapię
Aniu pozdrawiam i podziwiam
hanka_andrus 19:12, 13 lis 2014

Jak prace ogródkowe? Nie za dobra była pogoda, co? Ja tez się wybrałam, ale przyszła mżawka, to po dwóch godzinach zrejterowałam do domu.
Zdążyłam dosadzić resztkę tulipanów, jeszcze jakieś krzaczki zadołowałam,i lekkie kopczyki różom fundnęłam.
Wylałam wodę z pojemnika deszczowego i odłączyłam go od rynny. Rh dostały solidną porcję wilgoci i musi im wystarczyć to co spadnie z nieba.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.
monteverde 19:14, 13 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Możesz działać to korzystaj U mnie też ciemierniki pączki mają. Kartka dzisiejsza śliczna. Szkoda, że się kalendarz kończy

Jest kalendarz ale inny i kosztuje 161 zł co dla mnie jest za drogie, no ale zobaczymy co Mikołaj wymyśli w tym roku dzisiaj też podziałałam na jutro zostały 3 róże do wsadzenia, bo ja też i przesadzam od razu niektóre co za wysokie urosły na pierwszej linii także trochę to schodzipozdrówka Ewa
monteverde 19:15, 13 lis 2014

grazyna_olszewska napisał(a)
Aniu Twoje kartki są niezastąpione
a plus Twoje róże wszystko razem zajefajne
Maszyny kulkująco rąbiące obejrzałam super sprawa bo kto by na szerszą skalę ręcznie to robił ale nam muszą wystarczyć ręce męża
Uściski zostawiam

Pozdrawiam Grażka, fajnie, że wpadłaś
monteverde 19:17, 13 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Ośmiał zmarznie. Liczę na dobrą zimę. Ze śniegiem.

śnieg powinien być hiacynty u mnie wychodzą, szafirki i narcyzy a nasiona ośmiału w razie co zostawiłam
monteverde 19:18, 13 lis 2014

Mirella napisał(a)
Takiej kartki nie przegapię
Aniu pozdrawiam i podziwiam

Dzięki Mirelko również pozdrawiam
Tess 19:22, 13 lis 2014

Sadzisz jeszcze, Aniu?
To mnie pociesza, bo ja też jeszcze wsadzam.
Buziaki
monteverde 19:23, 13 lis 2014

hanka_andrus napisał(a)
Jak prace ogródkowe? Nie za dobra była pogoda, co? Ja tez się wybrałam, ale przyszła mżawka, to po dwóch godzinach zrejterowałam do domu.
Zdążyłam dosadzić resztkę tulipanów, jeszcze jakieś krzaczki zadołowałam,i lekkie kopczyki różom fundnęłam.
Wylałam wodę z pojemnika deszczowego i odłączyłam go od rynny. Rh dostały solidną porcję wilgoci i musi im wystarczyć to co spadnie z nieba.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.

Na szczęście nie było mżawki ani deszczu ale słonka też nie, coraz zimniej się robi, na jutro zostały mi 3 róże, no i jeszcze cebulowe, porządkuję też ogród od liści, przycinam suche łodygi i cieszę się, ze mogę popracować.Haniu kopczyki się robi różom świeżo posadzonym a inne kopczykuje jak pod rząd przez 3 dni jest mrozek ja jeszcze nie odjęłam pojemnika od rynny liczę na deszczówkę jeszcze, no i myślę, że anioły będą czuwały żebym wszystko przed mrozem zrobiła
Rench 19:28, 13 lis 2014

monteverde napisał(a)

w październiku tak wyglądała

a tu inny kolor

i jeszcze inna

Fajne te jarzmianki,dlaczego jeszcze ich nie mam,sama nie wiem

O kulkowaniu róż musze jeszcze doczytać kiedy to się ma robić

monteverde 19:39, 13 lis 2014

Tess napisał(a)
Sadzisz jeszcze, Aniu?
To mnie pociesza, bo ja też jeszcze wsadzam.
Buziaki

Tak Tesiu, nie chcę dołować jeszcze jest na tyle ciepło, że można, cebule tulipków i czosnków też jeszcze mam do wsadzenia ale jak zrobię porządek z różami, wtedy będę wiedziała ile mam miejsca wolnego, mam straszne opóźnienie ale to nie z mojej winy i muszę nadrobić Kalina znowu kwitnie 3 kwiatkami, ale aparat mi nie zadziałał dzisiaj chyba za długo leżał na zimnie, sypie się staruszek